Duket vetëm kohët e fundit ajo ishte verë , dhe tashmë në kalendarin në nëntor - e fundit
muajin e vjeshtës . Së shpejti të drejtat e tyre ligjore do të vijë dimrit , dhe kështu do të
ngricat dhe reshje dëbore . Ata thonë se e gjithë kjo është shumë më e lehtë të mbajnë ,
në qoftë se shtëpia është " i pranishëm " ngrohjes .

Dhe sot, të mbajë temperaturën apartament të rehatshme mund të
pa ndonjë problem. Për ta bërë këtë, në tregun ukrainas paraqet një të madhe
e një shumëllojshmëri të gjerë të pajisjeve për ngrohje, me nevoja të veçanta
vend është i zënë nga radiatorė dhe convectors. "Cekët" teoria nga shkolla
fizika sigurisht e di se të gjitha ngrohje janë përdorur në transferimin e ngrohjes
dy procese fizike - rrezatimi dhe convection. Rrezatimi - një rrymë e infra të kuqe
rrezet nga sipërfaqja nxehtë e ngrohës. Parimi i transferimit të nxehtësisë
rrezatimit të përcaktuara në radiatorëve. Procesi i convection,
dhe kjo transferimin e nxehtësisë, kryesisht për shkak të përdorimit të qarkullimit të ajrit
convectors. Duke pasur parasysh angazhimin e qytetarëve tanë për të ngrohur, sidomos në dimër,
Radiatorëve ukrainas treg modern dhe convectors ngopur produkteve
modele të ndryshme dhe dizajne. Këto produkte mund të ndahen në tre grupe:
* "Radiatori Radiatore dhe ngrohje për ngrohjen e ujit të nxehtë sistemet *" të naftës të mbushura
radiatorëve, ngrohje, * "ngrohje me gaz. Radiatorëve dhe convectors
për sistemet e ngrohjes pajisjeve të ujit të nxehtë për sistemet e ngrohjes të nxehtë ngrohjen e ujit,
Në varësi të materialit janë: hekuri, alumini, çeliku dhe bimetal.
Mbi projektimin karakteristika mund të ndahen në disa grupe: *
Bateri sektorial capacitive përbërë nga seri të lidhur me ngrohje
seksione, tuba * (kolone) Radiatore: * ngrohje panel, krijimin e
në një, dy apo tre rreshta * ngrohje Convection, të cilat kanë zhvilluar
"Fins" dhe shpejt heats ajrit në dhomë. Produkte sektorial
Radiatorëve sektorial bërë nga gize, alumini dhe çeliku. Ato përbëhen
të seksioneve të ndryshme të lidhura me njëra-tjetrën, zakonisht me anë të filetuara
nipples. Numrin e kërkuar të seksioneve të përcaktuara nga llogaritja e termike është
individuale për çdo dhomë, varësisht nga nevojat e saj termike.
Cast radiatorëve hekuri sektorial janë karakterizuar nga materiale të qëndrueshme
transferimit të mirë të ngrohjes. Shumica e këtyre pajisjeve është projektuar për të punuar nën presion
6 deri 9 ATM., Compression 15-18 atm. dhe temperatura maksimale ftohës
- 130 "C. Ata janë rezistent ndaj korrozionit, të ketë kapacitet të lartë termale
Length njësi të instrumentit, por metalike-(lavaman mesataret ngrohjes në masë
45 kg për 1 kW e ngrohjes). Pengesë kryesore e këtyre produkteve, pamjen. Ndonëse
kohët e fundit ka dalë radiatorė brendshme dhe të importuara me më shumë
dizajn interesant, por ende ka mbetur sipërfaqe të përafërt dhe të mëdha
peshë. Përveç kësaj, vëllimi i brendshëm i seksionit është afër 1, 5 litra, e cila
çon në humbje të tjera të ngrohjes në sistem. Përdorimi i radiatorëve të tilla
në thelb, është e rekomandueshme në sistemet me përgatitjen e dobët e ftohës.
Ky lloj i prodhimit prodhon një numër të ndërmarrjeve vendase,
Ndër prodhuesit më të madh të pajisjeve për ngrohje në Ukrainë
dhe CIS - Lugansk shkritore-mekanike bimore, prodhimin gize
radiatorëve: MC-140 M1 (500), MC-140 M1 (300), PO-80 (500), PO-80
(300) dhe pjesë këmbimi për to. Produktet e importuara janë në dispozicion në treg
Produktet e kompanisë "VIADRUS" (Republika Çeke). Ky prodhues prodhon hekur
radiatorëve sektorial "KALOR" dhe "TERMO", i projektuar për presionin e punës
8 atm. Compression dhe 12 atm. Radiatorëve Alumini sektorial janë më të
pamjen tërheqëse. Avantazhi i radiatorëve alumini
është se ata ngrohjes dhomë më shpejt se radiatorëve gize dhe
kontrolluar mirë nga valvulat termostatik. Në prodhimin e
Këto produkte të përdorin dy teknologjive: derdhur injeksion dhe nxjerrje
(Nxjerrje). Në rastin e parë, e ashtuquajtura silumin - aliazh
alumini-silikon (përmbajtja silikonit - rreth 20%). Në dytë - të nevojshme
alumini e pastërti të lartë (jo më pak se 98%). Ekspertët besojnë se "nxjerrje"
radiatorëve janë më të kërkuar të cilësisë së ftohës, dhe nuk është i rekomanduar
krijimin e sistemeve të ngrohjes qendrore të tyre. Aluminum Metal
Radiatorëve sektorial - në rangun e 11-21 kg për 1 kW e ngrohjes (në varësi të
distanca në mes të mbledhësit dhe të ndërtimit të seksioneve). Aluminum sektorial
radiatorëve të dizajne të ndryshme, janë të dizajnuara për presionin e punës prej 6 deri në
25 ATM, Compression -. 9-37 atm. dhe temperatura maksimale ftohës
deri në 130 "C. Në tregun ukrainas janë të radiatorëve alumini si
prodhuesit e huaj dhe vendas. Një gamë të gjerë të
produkteve të ofrojnë kompanitë italiane: GLOBAL, Fondital, dhe Sira. Përveç
Këto produkte janë shitur në treg dhe radiatorëve Çeke Radus Steka, spanjisht
- Roca dhe produkteve të tjera të importuara. Në Ukrainë, seksioni alumini (banesë
dhe fin) heatsinks, përforcohet me një tub çeliku prodhon LLC "Press"
(Kiev). Prodhimi i radiatorëve modern bërë nga alumini
Company LLC "ndërmetalike" (Donetsk). Radiatorëve çeliku sektorial janë të ndryshme
karakteristikat e mirë forcën, ngjajnë të përmirësuar cilësisht
Gize bateri, por janë më të qëndrueshme, vlerësuarat të 10-16
atm. Në mes të një seksion nuk janë të lidhura me thithi ndërprerë, si në gize
radiatorëve, dhe saldim. Më të njohur prodhuesit e çelikut sektorial
Radiatorëve - ZEHNDER, Arbonia (Gjermani) dhe Irsap (Itali). Këto produkte mund të
përdoret si një sistemet e ngrohjes vete dhe qendrore. Në
Ukraina radiatorëve sektorial Steel prodhon LLC "Press" (Kiev).
Radiatorëve Bimetal sektorial janë një dizajn origjinal
ngrohës, të cilat janë besueshmëria, përçueshmëri të lartë termale të plotësuar
pronat e aliazh alumini. Radiatorëve të këtij lloji nuk janë të kufizuara
Instalimin e sistemeve të ngrohjes të ndryshme të ndërtesave të çdo lartësi. Ata
kombinon pronat më të mirë të çelikut alumini sektorial dhe tuba
radiatorëve, forcë, qëndrueshmëri dhe ngrohje të lartë me moderne
design. Një pjesë përbëhet nga tuba çeliku, alumini i mbushur me presion
aliazh, dhe kjo është esenca e projektimit. Në treg janë bimetallic
Radiatorëve Sira CF, STYLE GLOBAL (Itali), BIMEX (Republika Çeke) dhe prodhues të tjerë
"Hot" produkte. Tuba (kolone) Radiatore të prodhuar këto produkte,
kryesisht nga çeliku, por mund të përdorni metale të tjera të tilla si
alumini. Çeliku radiatorëve me tuba - një produkt i projektimit klasik,
projektuar për instalimin në banjo, korridore dhe dhoma të jetesës.
Këto produkte duken shumë të ngjashme me sektoriale, por rregulluar ndryshe.
Ata kanë seksione si të tillë, sepse tub që lidh dy monolitike
koleksionist. Designed për një presion të punës prej 10 ATM, Compression -. 15 atm.
Në tregun ukrainas produktet e importuara janë produkte me tuba
Kompanitë KERMI, Arbonia dhe ZEHNDER (Gjermani). Radiatorëve panel Paneli
Radiatorëve - pajisjet me rrezatim kryesisht convection, të kryera
ngjitur si së bashku, në mënyrë tipike, të fabrikuara fletë çeliku në mes të
të cilat formojnë kanale për rrjedhën ftohës. Produkte të veprojë
në një presion operative të 10 atm. Presionit të panel çeliku Test
Radiatorëve - 13 atm. Çeliku në një masë më të madhe se gize apo alumini,
subjekt i korrozioni, kështu që radiatorëve të këtij lloji janë më të përshtatshme për të mbyllur
sistemet e ngrohjes qendrore - të cottages, të ulët ndërtesa. Dhe nëse keni
nënstacion individuale - në ndërtesa të ndonjë lartësi. Themeluar edhe
një radiatorëve panel çeliku në dy sistemet e ngrohjes tub, të shpërndara
në ndërtesa të elitës së re dhe cottages. Dy-tub funksion sistemi
se tuba të dhëna dhe dalje nga radiator për të shkuar në dy të ndryshme
tuba, në vend se një, si në shumicën e sovjetik ndërtuar shtëpitë.
Kjo është arsyeja pse radiatorëve panel çeliku janë veçanërisht të njohura në Evropë.
Aktualisht, këto produkte zënë rreth 80% të tregut gjerman. Kjo
përhapur ato ishin për shkak të kosto relativisht të ulët
dhe një sërë opsionesh për të, lartësi gjatësi thellësia dhe fuqia termike. Specialistët
vini re se nomenklatura e panelit të radiatorëve çeliku ndryshon më të
, diversitetin e prodhimit të tyre, shumë kompani kanë zotëruar. Përfaqësuar mirë
tregun ukrainas e produkteve të prodhuesit të huaj, të tilla si KERMI,
BUDERUS, ZEHNDER (Gjermani), Henrad (Belgjikë), Korado (Republika Çeke), Korad (Sllovaki)
Fogel und Noot, (Austri), DeLonghi (Itali), Roka Radiadores (Spanjë)
Purmo (Finlandë-Poloni), Dunaferr (Hungari), ELBA dhe TERMO TEKNIK (Turqi)
SHA "fabrike" (Rusi) dhe të tjerët. Heaters convection Convectors
përfaqësojnë rasti me ndërtimin e tubave metalik, i cili
ka një "fin" në formën e targave të Napressovannye ose ngjitur. Convectors
si dhe panele dhe pajisje me tuba janë prodhuar në një lloj size-
numër që ju lejon të zgjidhni modelin optimal (për një dhomë të veçantë)
karakteristikat e pushtetit. Modelet aktuale të convectors janë të thjeshta dhe të besueshme
në përdorim, jetëgjatësia e tyre është mjaft i madh dhe është e njëjtë tub shërbimit.
Në dispozicion në modele aktuale kanë një dizajn tërheqës që është e krahasueshme
me hartimin e radiatorëve kompakt. Në tregun e brendshëm një gamë të gjerë të
ngrohje lloj convective përfaqësohet nga Jaga NV
(Belgjikë). Të gjitha prodhimet janë prodhuar nën emrin e markës "H2O ulët", që i korrespondon
Përmbajtja jashtëzakonisht të ulët të ujit në këto pajisje dhe si pasojë e ulët të tyre
inerci. Cilësisë së fundit është i rëndësishëm në programin e reduktimit
konsumit të energjisë për ngrohje, në veçanti përmes rregullimin efektiv
radiatorëve të ngrohjes. Përdorimi i gypave të bakrit e urtësi të lartë
dhe manifolds bronzi për elementet e ngrohjes të siguruar qëndrueshmërinë e tyre
Produkteve të korrozionit Jaga. Të gjitha modelet e ofruara Convector Jaga
mundësinë e një vend të fshehur e valvulave dhe eyeliner. Convector Moderne
Jaga me një ngrohje rreth 2 kW peshon vetëm 5 kg dhe ka një shumë të ulët
inerci termike. Convection bakër-alumin e sotme të tregtohet
Radiatorë për ngrohje qendrore dhe kompanitë individuale të ujit
Regulus-sistem (Poloni). Dizajni siguron radiatorëve të besueshme të performancës
veçanërisht në presione të larta dhe temperaturat, ftohës, presioni
radiator Regulus-sistem është 15 atm. Designed këto produkte për
përdorim në sistemet e ngrohjes me ujë të banimit, publike, administrative,
objekte të fermave dhe strukturat e llojeve të ndryshme. Një lloj i ri i ngrohjes
pajisjet, prodhuar duke përdorur teknologji të lartë, zotëruar
dhe disa ndërmarrjeve të Ukrainës. Për shkak të "far" (Vinnitsa) prodhon
bakrit dhe aluminit radiatorëve "Termiya" për qendrore dhe individuale
ngrohje. Ngrohje elektrike në tregun e ngrohjes elektrike
konkurrenca nuk është vetëm pajisje të jo më pak se produktet e tregut të ngrohjes
për sistemet e ngrohjen e ujit. Në mesin e shumë pajisje elektroobogrevatelnyh
paraqitur në tregun ukrainas, kërkesa të qëndrueshme nga popullsia përdorimi
ngrohje dhe radiatorëve vaj mbushur. Ngrohje elektrike
ngrohje Convector nga paraardhësit e tyre dhe zjarrit elektrike
dallojnë në shumë aspekte. Ngrohje konvencionale janë të njohura për
kanë një spirale të hapur, e cila është në proces është ndezur për 600 "C
dhe më lart, si rezultat i oksidimit të metaleve dhe neutralizimit
oksigjenit. Kështu, sasia e oksigjenit në ajër ulet. Në
Convector punë nuk do të ndodhë. Ky efekt është arritur duke zëvendësuar
tradicionale flaktë spirale "finned" tub. Zona e ngrohjes
element i ishte rritur dukshëm, dhe temperatura e tij kishte rënë po aq ashpër. Kështu
trupi Convector nxehtë nuk është aq shumë. Shumica e pajisjeve nuk
nxehtë mbi 90 "C, si dhe një numër të modeleve e temperaturës dekorative
strehimit në përgjithësi mbajtur në 55-60 "C. Kjo është shumë më pak
se shumë pajisje të tjera për ngrohje, ngrohje dhe kështu moderne, në
Sipas ekspertëve, mund të përdoret për të krijuar rehati.

Share This Post: