Si rezultat i shtator çmimit të tregut të pasurive të patundshme të kryeqytetit ra pak.
A mos presin rritje në tetor ...

Edhe pse pak, por gjithçka ka rënë në çmim - dhe një apartament në një fillor dhe të mesëm
tregut të strehimit. Kompania «Zhvillimi SV» jep shifrat e mëposhtme: kostoja e
strehimit në tregun primar ulur me 1, 12%, çmimet e apartamenteve të vjetra kanë rënë
në 0, 21%. Për më tepër, kompania argumentuan se këto të dhëna janë marrë në bazë të
transaksionet aktuale, jo në treg. Në "Obolon Planet" Akademia e tha
që kompanitë janë ndërtimin e reja të strehimit, çmime më të ulëta janë të gatshëm, por shpenzojnë
aksione individuale, përkohësisht ulur çmimin me 5-10% më pak duke lloje të
apartamente. Por çmimi mesatar për metër katror të shtëpive të mesëm
(Në dollarë), ka rënë në të gjitha apartamente: një dhomë gjumi apartamente - me 0, 4%;
në pjesë kopeck - në 1, 5%, me dy dhoma gjumi - me 0, 8%. - Duke pasur parasysh faktin se disa
çmimi bie ofertës, si dhe disa pronarë apartamenteve janë të gatshëm të volitshëm,
konsumatorët mund të forcës poshtë çmimet dhe 10-15%, - thotë eksperti-analist Jaroslav
Tsukanov. - Pjesa kryesore e tregut ende vazhdon. Shtator është shënuar me
plotë të qetë. Por ekspertët argumentojnë lidhje me qera. Sipas kompanisë
SV Zhvillimi nga 1 shtator - 1 tetor, me qira të reduktuar. Por
fare pak: në 0, 34% (ose $ 3). Por në "Planet Obolon" Akademia e besojnë
se në shtator të kërkesës për apartamente me qira është rritur paksa, për shkak të kësaj dhe të çmimit të
gjithashtu crept up. Popular tani gëzon një formë kolektive të
qira (kur disa njerëz të marrë jashtë një apartament). Për qiramarrësit është
Nga njëra anë, ajo është më e dobishme se sa paguajnë për strehim veten time. Por nga ana tjetër,
Pronarëve, duke i vënë në banesën e tij një ardhësve disa, të rritur
pak shpenzimet e përgjithshme për këto. Në çdo rast, shifrat janë
ekspertë të çojë nuk janë aq të rëndësishme të flasim për disa globale
ndryshim. Përkundrazi, ata tregojnë se stanjacioni në tregun e pronës
vazhdon. Në tetor, ka gjasa të jetë një rritje të konsiderueshme. Përkundrazi,
muajit të dytë të vjeshtës do të vazhdojë dinamikën e parë. Disa serioze
ndryshime, sipas Jaroslav Tsukanova mund të ndodhë vetëm në dimër.

Share This Post: