Problemi kryesor është se instalimi i ndriçimit në tavanet pezulluar shpesh
thjesht nuk profesionistë , " mjeshtrit për gjithçka " të brigadës , i cili
angazhuar në instalimin e tavan. Si rezultat , janë të lejuar të paktën pesë gabime :

1. RB tregon qartë se vendosja e telave në tavanet pezulluar të barabarta
për instalime elektrike jashtë, dhe për këtë arsye ajo është subjekt i rregullave të njëjta
se për çdo rrjetet e tjera të ndriçimit. Prandaj, të paktën
prokladovat të teli në jo-sleeves djegshme. Shpesh ka
e kundërta - thjesht hedhin mbi tela seksione, të cilat janë të bashkangjitur në panel.
Përveç rrezikut të zjarrit dhe qark i shkurtër dhe kërcënon më prozaike
Rrezikun e dëmtimit mekanik Konvencionale. Përveç kësaj, ne jetojmë në Rusi
dhe kështu nuk janë të përjashtuar "rrjedhje" nga fqinjët e mësipërme. Shfaqja e tavanit
ata nuk mund të reflektohet, por për instalime elektrike mund të jetë fatale.
2. Papranueshme dhe twists të ndryshme dhe të degëve jashtë kutive raspaechnyh.
Më shpesh, i zoti i ekuipazheve se shteti është injoruar. Për më tepër, shumica e
opsioni më i mirë është që të rritet një linjë të veçantë për çdo garë
nga një kuti e shpërndarjes. Por mjeshtrave të pakualifikuar preferojnë
shpëtuar tela ... 3. Shumë shpesh pranojnë gabimet dhe mjaft të frikshme -
pjesën e zgjedhur prej teli nuk është në bazë të ngarkesës të projektimit, dhe në bazë të kostos.
Si rezultat, në tavan e rreme mund të telave, të cilat nuk janë të dizajnuara në përgjithësi
për rrjetet e ndriçimit. Kjo është ajo që më së shpeshti është shkaku i zjarreve.
4. Kur instalimi ndonjë sistem ndriçimi është rregulli i artë - switch
gjithmonë duhet të thyer nuk është "zero" dhe "faza", dhe braktis tela faze duhet të
të jenë bashkëngjitur në një kontakt me rreze të gjatë. Kur instalimi i një nonprofessional
vërejtur zakonisht me një probabilitet prej 50 përqind. Ta themi thjesht, "se si shkon."
5. Tavanet janë bërë tani, jo vetëm në zonat e thata, por edhe në
dhoma me lagështi - banjo, kuzhina dhe banjo. Por akomodimi të tilla
lidhen me objektin "rrezik të lartë". Për ata, ka mjaft
rregulla të caktuara - ndalon çdo lloj lidhje në natyrë nuk është e lejuar
copë litari në tuba metalike ose hoses, ajo bëhet kërkesë e detyrueshme
përdorim të dyfishtë-izoluar dhe pajisje të mbrojtura instalime elektrike. Me e mia
Dorë mbi zemër, ne mund të them sinqerisht - si ka pothuajse asnjë. Pra,
ekspozuar banorët rrezik për jetën. Ne nuk po flasim për një "të vogël"
mëkatet pëlqen fakti se telave janë të lidhura më shpesh sesa jo terminaleve të ngjitur
ose mjete të tjera të lejueshme, dhe një fije floku primitive. Si rezultat, edhe pse
"Çdo gjë funksionon si duhet," rezultat i kësaj instalime elektrike mund të jetë e sigurtë
për të thirrur një bombë me sahat. Si është e drejtë? Mirë
dhe opsion i përshtatshëm - shkoni për 12 volt sistemin e ndriçimit. Përveç garancisë
të plotë të sigurisë, sistemi jep shumë avantazhe të tjera - ju mund të
përdorimin e burimeve të lira dritë LED, në masë të madhe reduktimin e
konsumit të energjisë elektrike, nuk ka nevojë për të mbrojtur instalime elektrike, është e lejuar
përdorim më të vogël wire seksion kryq dhe në këtë mënyrë të kursyer para. Si rezultat, madhe
shumicën e rasteve, kalimi në 12 volt do të japë kursime të rëndësishme në materiale
në të njëjtën kosto për instalim. Por vetëm në krahasim me kompetencë mbledhur
sistemit të ndriçimit në 220 V. Ajo është vetëm e nevojshme të marrë në shqyrtim disa nuanca: 1.
Telave duhet të përdoret me izolim PVC - markave të përshtatshme të tilla si
MF, dhe madje edhe PVC. Dirigjent seksioni kryq është zgjedhur në bazë të ngarkesës. Në shumicën
zakonisht është e mjaftueshme për një minimum të markave të tilla nga tela seksion kryq 0,5 ose
0,75 mm ^ 2. 2. Mos harroni se transformatorët janë të dizajnuara
ndriçimit në tavanet pezulluar, i projektuar për një pushtet të përcaktuar mirë
dhe kanë windings shumta prodhimit, ngarkesa e cila duhet të shpërndahen
në mënyrë të barabartë. Për shembull, supozojmë se transformatorit ka një fuqi nominale prej 240
Watt dhe katër matja e prodhimit (çifte terminal). Prandaj, për çdo dredha-dredha mund të jetë
lidhë ose llambë të vetme në 60 watts ose 2 llambat e 30 watts. 3. E rëndësishmja
gjithashtu mos harroni që nuk duhet të kaloni de-aktivizoj qark furnizimit me energji elektrike
llampat dhe transformatorët. Pra, nëse keni nevojë për më shumë opsione
ndriçimit në tavanet suspenduar (të tilla si "djeg të gjitha", "pishtar i zjarrtë 5")
do t'ju duhet të përdorni transformatorëve të shumta. Përveç kësaj, është e dëshirueshme
marrë në konsideratë mbrojtjen e qarqeve të tensionit të ulët nga dëmtimi mekanik, si dhe
Lagështia, nëse instalimin e ndriçimit në tavanet pezulluar është në relevante
dhomë. Shumë refuzojnë të shkojnë në 12 për sistemin e ndriçimit
Për shkak të faktit se shumica e dyqaneve janë të 12 ndeshjeve
vetëm prodhimet për masë më të vogël se sa modeli në 220 W. llambat e tillë
me të vërtetë do të jetë humbur në kufirin e zonës së të mëdha. Por është e mundur
të zgjidhur problemin është shumë e thjeshtë - vetëm të futur një 'të vogël' dritat
në "të mëdha", - janë ideale. Kjo teknikë mund të zbatohet gjatë tranzicionit
me sistemin është ngritur mbi një 220 në sistemin 12V. Megjithatë, ju mund të bëni
dhe pa truket e tillë - në dyqane të specializuara mund të gjenden pothuajse
ndonjë llambë. E njëjta gjë vlen edhe për burimet e tjera të lehta të projektimit
- Shko tek 12 i jep liri të plotë për të përdorur një shumëllojshmëri të LEDs
- Nga të thjeshtë për të keq. Për më tepër, të gjitha eksperimenteve krijuese do të jetë i sigurt
100 për qind. Nëse ju vendosni për të ndaluar në 220 "klasike"
Sistemi i ndriçimit në tavanet pezulluar, atëherë do të ju jap disa këshilla
mos hap në pjerrët, i cili është njëqind herë më të avancuar: 1. Nuk
Merrni kohë të saktë të llogaritur numrin e llambat dhe ngarkesës nominale
Para se të shkoni në dyqan. Bëni të lehtë - të vendosë në pushtet
çdo dritë dhe shtoni rezultatet. 2. Njohja e ngarkesës të vlerësuarat,
Llogaritni madhësinë e nevojshme kabllor. Llogaritja është e thjeshtë - të ndajë gjithsej
ngarkesës të energjisë në 220. Nëse numri është më pak se 10 (sa më shpejt
të gjithë do), madhësia minimale tela për instalimin e ndriçimit do të jetë
0, 75 mm ^ 2. Në qoftë se 10 deri në 15 - një 1 mm ^ 2, nëse më shumë se 17 - 1, 5 mm ^ 2. Tela
Apliko pulla PV-1, MF-3 MF-4 ose NYM. 3. Mendoni për vendndodhjen e
kuti raspaechnyh për të minimizuar numrin e tyre. Rasti ideal -
një kuti prej të cilave për çdo llamba është një dirigjent. 4. Mos harroni
për mbrojtjen e telave - është e lejueshme që të përdorin tub corrugated
PVC nuk ka mbështetjen e djegies (elektrike). 5. Kujdes
që të gjitha lidhjet janë bërë në kutitë e shpërndarjes dhe e vetmja metodë
bashkim ose fiksim me përdorimin e terminaleve. 6. Mos harrojmë për shkrirjen.
Duke ndjekur këto rregulla të thjeshta, ne mund të sigurojë që instalime kufiri
do të jenë të qëndrueshme dhe të sigurt.

Share This Post: