Furrat dhe kaldaja janë elemente thelbësore të sistemit të ngrohjes tradicional
për shtëpi . Për të ngrohur në shtëpi tuaj mefurrë duke përdorur produkte të tilla
ngrohje si , gazit e energjisë elektrike , produktet e naftës ( vajguri , naftë ) , qymyr
dhe dru zjarri .

Në furrat më moderne janë përdorur për recirculation e blowers ajrit të ngrohtë
ajrit. Furrat janë përdorur kryesisht ajrit të ftohtë në shtëpi duke thithur saj
dhe të transferuara nëpërmjet gypave në ato pjesë, ku ajri vjen mbrapa
tashmë në formën e nxehtësisë, duke zgjidhur problemin e ngrohjes dhoma të jetesës. Absorbimit
(Thithje) është qarkulluar nëpër filtrin e ajrit, e cila kontribuon
pastrimin e shtëpisë e pluhurit dhe grimcave të tjera të dëmshme gjobë. Gaz dhe naftë
pilot-furre të lehta janë të nevojshme për ngrohje pjesën shkëmbimit të nxehtësisë, e cila
nga ana e Ndizet ajër në qarkullim nëpër shtëpi. Këto furrë
njësitë kanë tub ndenja me të cilin i shkarkimit (shkarkimit)
gazeve të dalë. Instalimet elektrike furre ofron teplovyrabotku
me ngrohje dhe radiatorëve. , Furre ngrohjes siguruar
përdorimin e thëngjillit dhe druri janë të mbyllura furrës, që digjet e karburantit,
dhe një exchanger ngrohjes ku ajri është ngrohur para se të fillojë të qarkullojë
në shtëpi. Vrimat e ventilimit Metal që lejojnë të ngrohtë
të marrë nga sistemet e ngrohjes ajrit për shtëpitë janë zakonisht në dysheme ose
në muret e dhomave të jetesës. Temperatura është e kontrolluar në shtëpi duke ndryshuar
Termostat të dhënave, i cili zakonisht është i instaluar në mur në nivelin e syve. Termostat
tregon temperaturën aktuale e shtëpisë. Soba vajguri tankeve janë të vendosur ndonjëherë
nëntokësore. Në rast të rrjedhjes, pajisjeve të tilla përbëjnë një rrezik për
mjedisit. Pompë elektrike e ngrohjes mekanizmi i termike
pompa është për të lëvizur nxehtësisë nga një vend në tjetrin. Nxehtësi
pompa të shërbejë gjithashtu si kondicionerë në mot të nxehtë.
Pompat e ngrohjes janë të ngrohjes nga ajri i jashtëm, nëntokësore apo sipërfaqe
ujë ose tokë. Nëse është e nevojshme, ajri është i nxehtë nga
sistemit ngrohjes pompë, dhe jo nga qarkullimi. Gjithashtu, është e mundur
instalimin e shfryn metalike, si ato bimët,
cilat janë përdorur në furrat me projekt natyrore. Termostat do të jetë i ngjashëm
një sistem të shfryn metalike, por do të përfshijë gjithashtu
ajrit të sistemit të kontrollit të kondicionuar. Baseboard Radiator radiatorëve lloji
Lloji baseboard është zgjatur njësi me elemente metalike panatyrshëm
brenda. Çdo nyje është e kontrolluar veçmas nga një sistem i rregullimit
duke filluar nga niveli më i ulët dhe duke përfunduar me të lartë. Por sistemit rregullator
nuk tregon temperaturën aktuale të dhomës. Lloji i radiatorëve baseboard mund të
të përdoret si burimi kryesor i ngrohjes, në mënyrë
dhe fuqia ndihmëse në dhomat e pije freskuese jo, nxehtë
sistemi kryesor e ngrohjes. Radiatorëve baseboard punë të tilla si kostoja
më e shtrenjtë se operacioni furre konvencionale dhe sistemet e ngrohjes bojler për
në shtëpi. Radiatorëve çati dhe dysheme (parket), sistemet e tipit me radiator
çati ngrohje dhe dysheme (parket) llojet e ngrohjes rreth
ashtu si dielli. Blowers nuk janë përdorur. Njësitë janë instaluar radiatorë
brenda dysheme ose tavan brenda. Në disa sistemeve të ngrohjes, radiator
çati dhe dysheme (parket), një lloj i sistemit të kontrollit, i projektuar
për secilën pjesë veç e veç. Sistemit të kontrollit është shumë i ngjashëm me sistemin e kontrollit
radiator baseboard lloji. Njësitë mund të instalohen brenda
mure, por kjo është më pak e zakonshme. Sistemet e ngrohjes hydronic
Kjo shtëpi është një tjetër lloj ngrohje radiator. Në këtë sistem, ngrohje
aplikojnë për gyp me ujë të nxehtë në shtëpi apo njësive të ngjashme me njësitë
radiator baseboard lloji. Sistemet e ngrohjes hydronic për shtëpi në mënyrë
gjithashtu mund të jetë i instaluar brenda pololka. Sistemet e ngrohjes hydronic
shtëpi është instaluar ndonjëherë në sipërfaqen e rrugës nga konkrete për
parandaluar dëborë dhe akull grumbulluar. Sistemet e ngrohjes hydronic për shtëpi
përfshin një kazan (pajisje vodonagrevayuschee), i cili heats
qarkullojnë me ujë. Ngrohje dhoma Ka edhe ngrohje dhoma
elektrike, gaz dhe llojet vajguri. Siç e dini, si
ngrohje nuk mund të jetë i integruar sistemin e ngrohjes dhe duhet të konsiderohet
AIDS ngrohje. Në disa raste, ose në disa
vende, ngrohje me gaz janë mjete mjaft të zakonshme të
ngrohje. Ngrohje me gaz mund të jenë bashkëngjitur në mur ose mund të
të lëvizshëm. Nëse të gjitha ngrohje me gaz sigurojnë ngrohje
dhomë dhe bashkangjitur në mur nuk është e përkohshme dhe të përhershme, atëherë dhoma
vendndodhjen e mjeteve ngrohje me gaz mund të otoplyaemoy
zonë me një sistem të ndërtuar në ngrohje.

Share This Post: