Nuk është sekret se bathhouses dhe sauna nuk janë vetëm të ndezshme
objekteve , por edhe të përmbajë një numër faktorësh që ndikojnë në funksionimin agresive
instalime elektrike.

Këto janë temperaturë të lartë, plus lagështia e lartë. Ajo vijon
se projektimit dhe instalimit duhet të kryhet duke marrë parasysh këta faktorë.
Dhe nëse një strukturë prej druri në rritje, atëherë kjo punë duhet të
Qasja mënyra më e përgjegjshme. Para se të filloni instalime elektrike,
duhet, së pari, për të llogaritur afërsisht energjisë që do të
Rrjeti në banjë ose sauna. Pushtetin për të përcaktuar, në mënyrë që të
e di se çfarë e tanishme do të kandidojë për telat tuaj, dhe kështu një seksioni kryq
wire të wire për të zgjedhur këtë qëndrim aktual. Nëse kjo është ndriçimi vetëm do të jetë
pajisjet, ajo është fuqia mjaft i vogël në rajonin e 1.2 kW. Që, në
dush mund të jetë i lidhur me stres shtesë, të tilla si tharëse flokësh, shufër për dredhje flokësh,
makinë larëse (në dhomën e veshjes), është e dëshirueshme për të marrë pushtetin në rezervë.
6,5 kW do të jetë e mjaftueshme me një diferencë të madhe. Kur instalimi më shumë energji intensive
pajisjeve, të tilla si një sauna elektrike, TDP mund të rrisë
deri në 12-20 kW (në varësi të kapacitetit të instaluar furrë). Si mund ta di
në qoftë se një person nuk është një ekspert, çfarë kapaciteti total do të përdoret?
Është shumë e thjeshtë. Në çdo pajisje elektrike, nëse drita apo vaske
furrë përmban shifra të shumta. Një nga figurat është tensionit të pajisjes.
Zakonisht kjo është 220 (opsionet e mundshme me 12, 24 ose 380 volt). Dhe një tjetër
numër është fuqia e aparatit dëshmon për kilovat (kW ose kW).
Nëse ju keni vendosur për konsumatorët e energjisë, ne mund të llogarisim seksion kryq
instalime elektrike në të ardhmen. Ajo do të jetë, në qoftë se marrim e aksioneve dhe pa
përdorin libra reference - 2 kW për 1 km katrore. seksionin mm e telit. Kjo është,
në qoftë se ju numërimin e konsumit të energjisë prej 10 kW, atëherë do t'ju duhet
seksioni kryq tela 5 katrore. mm. Menjëherë duhet theksuar se tela duhet të jenë të
izolimin të dyfishtë, që është - kabllor. Ajo duhet të ketë një izolimit të ngrohjes-rezistente.
Këto prona janë të gomës. Si pasojë, kabllor më të besueshme
do të jenë të izoluar gome në goma. Në përputhje me edicionin e fundit
RB dirigjent që kryenin instalime elektrike duhet të jenë të bakrit. Instalimet dhe duhet të
të bëhet në kuti të mbyllura apo sipërfaqe Fireproof. Nëse ju nuk mund
instalime elektrike në përçues të instaluar duhet të fillojë me, mblidhen një linjë të
asbolenty ose rezistent ndaj nxehtësisë materiale. Tin në banja dhe sauna nuk janë të
pranueshme, pasi do të jetë një izolim të tjera të ngrohjes. Në dhomë me avull dhe
sauna pajisje metalike ndeshjeve duhet të mbështeten të sigurt.
Ju mund të përdorni kabllon tre-wire. Dy telat e lidhur
në fazën dhe zero, dhe fillesë e tretë për të lidhur valvula dhe tokë. Operativ
tensionit në llambat nuk duhet të tejkalojë 24 V (volt). Regjistrimet
duhet të ketë një dizajn spërkatje-provë. Switches do të
jashtë dhomë me avull. Nëse jo, atëherë ata duhet të jenë
edhe në spërkatje trup. Jenë të vetëdijshëm për zbatimin e detyrueshëm
në banjë ose pajisjet sauna fikje (RCD) me një cut-off 5 aktuale
mA-10 mA. Në shumë raste, instalimin e uzo do të shpëtojë një jetë
vetvete apo një dush të zjarrit për mbylljen e instalime elektrike. Që dush rritur
lagështia nuk mund të përdoret në një banjë në 30 mA RCD (në një rezistencë dush
njeri i bie), vetëm 5-10 mA. Përdorni vetëm cilësi të lartë elektromekanike
RCD nga prodhuesit më të lartë evropian. Mbani në mend se puna
Instalimi i instalime elektrike është e nevojshme për të besuar vetëm profesionistët, ose
më vonë mund të jetë shumë keq për punë me cilësi të dobët.

Share This Post: