Blej më të shpejtë , dhe pastaj nesër do të jenë më të shtrenjta . Sipas këtij parimi para
shitet apartament zhvilluesit . Tani e kundërta - të shesë më lirë
ose nuk i japin para. Deri tani me zhvilluesit e folur bankierë .

Një nga kompanitë e ndërtimit të mëdha - "Miskzhitlobud" drejtuar Swedbank
për të siguruar 40 mln. për të përfunduar ndërtimin e kompleksit të
"Holosievo" në Kiev. Kryetar i Bordit tha Tihipko
gazetarëve se banka do të japin para, por me një paralajmërim. "Një kusht - për të reduktuar
çmime nga $ 3000 deri në $ 2, 2 mijë për tremujorin. m "- tha bankier, duke shpjeguar
se çmimi i $ 3000 për të shitur më shpejt strehimit nuk do të ketë sukses. Këtë verë, "Miskzhitlobud"
marrë tashmë paratë për ndërtimin e Swedbank në kompleksin e njëjtë. Marrë për
Banka e 180 milion UAH. filloi ndërtimin e një "Holosievo."
Këto janë tri shtëpi tulla në dysheme, 20-25 në 1563 apartamente me sipërfaqe të përgjithshme
më shumë se 122.000 metra katrore. m, shkolla, kopshti me një parking pishinë, dhe objektet
infrastrukturës sociale. Megjithatë, mbetet e paqartë nëse ndërtuesit
çmime më të ulëta. Tihipko tha debitorët e tij të shprehur gatishmërinë e tyre për të
shes apartamente janë më të lira, dhe presidenti i kompanisë ndërtimore "Miskzhitlobud"
Denis Kostrzhevsky tha se ulje do të jetë vetëm për ata që blejnë
më të madhe se 100 apartamente. Ndërsa kompania "Miskzhitlobud" të menduarit, për të zvogëluar apo jo
çmimet për apartamentet e tyre, shumë ekspertë janë parashikuar rënie të pashmangshme në vlerë
strehimit. "Sot ukrainas tregun e pasurive të patundshme ka krijuar një situatë e cila
mund të përshkruhet si një "krizë e pritjes", - tha në fillim
Tetor CEO i zhvilluesi i pasurive të patundshme dhe kompania e ndërtimit "Kompania" T.
M. "Sipas tij, kompanitë e vogla të ndërtimit thjesht do të duhet të
çmime më të ulëta të strehimit. Në Ukrainë, thuajse askush nuk blen apartamente
- Bankat rrisin normat e interesit në kredi për strehim, dhe konsumatorët presin çmime më të ulta.
"Është e pamundur për të ndërtuar një ndërtesë shtëpi apo zyrë dhe është garantuar një fitim,"
- Kryetari i Bordit të KDD Slipets Group NV Peter.

Share This Post: