Propozimi për të blerë një shtëpi në gjysmë - dy herë më e lirë se çmimi mesatar mund të
të jetë pikërisht rasti kur zhvilluesi i ishte duke shkuar për qëndrim të përhershëm me paratë tuaja .

Nëse ju mendoni se paratë mund të të gjitha të blihet dhe shitet, ajo është e gabuar thellë.
Mbetur akoma mbi vlerën e të mirave materiale. Për shembull, ndërtesat e reja. Mund
blerë të paktën një faqe të tërë katin e në një shtëpi të ndërtuar rishtas dhe jo të marrë një apartament të vetme.
Këtu, blerësi - dobësisë dobët para zhvilluesi i gjithë-fuqishme. Dhe nëse
jeni ende do të paguani qindra mijë dollarë apo dy të dyshimtë për këtë
kënaqësi, atëherë keni nevojë për këshilla të dobishme tonë. Para
japin paratë do të ishte mirë të dinë se kush ishte. Jo për faktin se djali dinak
në përkrenare - shitësit e strehimit. Pra, për të shitur një apartament, ose më mirë - të drejtën e banesës
në ndërtimin e reja kanë të drejtë të: • ndërtimin e përgjithshme e investitorëve, bashkë-investitorët;
• zhvilluesi; • nënkontraktor; • agjenci të pasurive të patundshme, i cili ka
dokument që konfirmon se ata ose blerë atë në mënyrë të katror
metra e apartamenteve të tilla nën planin e përgjithshëm, ose ajo përfaqëson një
nga organizatat e mësipërme. Në të vërtetë ekzistencën, nuk virtuale
Kompania e ndërtimit mund të gjenden në internet për asgjë, por faqja e kompanisë
këshillueshme që të vizitoni faqen e internetit të Ministrisë së Ndërtimit dhe Zhvillimit Rajonal.
Nuk duhet të gjejë (apo jo gjetur) numri i licencës e ndërtimit
Kompania (ky dokument do të tregojë mirësjellje në zyrën e kompanisë, si dhe detajet e saj
duhet të vendosen në faqen e internetit dhe në kontratën - shih më poshtë). Jo shumë
të gjeni në faqen e internetit të Komisionit Shtetëror për Rregulloren e Shërbimeve Financiare
rezolutën mbi aktivitetet financiare e shtëpisë shitësi. Në të njëjtën tuaj
shyly kërkoni për praninë e dokumenteve ligjore:
• shitja e të drejtave në një apartament në një shtëpi të ndërtuar rishtas, leja e ndërtimit •
shtëpi është në një fjalim të veçantë, • kontrata e investimeve të nënshkruar
në mes të zhvilluesi i saj dhe të konsumatorit (investitori të ndërtimit). Ju mund të butë
kërkohet të demonstrojë zonën planin e zhvillimit, planin e katit shtëpi
apartamente plan. E gjithë kjo për të prezantuar për të siguruar vetë kompania respektuar
dhe konsulent i Akademisë së Shkencave dhe në të gjitha të detyruar për të dhënë njoftim të "xhingërima" të tilla. Dhe është e rëndësishme të kujtoni:
në çfarëdo fazë të ndërtimit të shtëpisë (bodrum ose mirëmbajtjen e mbushur
punë të brendshme para se të marrë) nuk ishte në gjendje të përfundojë një marrëveshje, shitësi
rreptësisht të kërkojë pagesën e plotë të blera nga metër katror. Mos harroni:
më e lirë se ka arritur të gjejë një apartament, të rrezikut tuaj. Nivelin e çmimeve ka zhvilluar
nga shumë faktorë, dhe luhatjeve të lejohen më shumë se + / - 5%. Propozim
blej një shtëpi në gjysmë - dy herë më e lirë se çmimi mesatar mund të jetë vetëm
rastin kur zhvilluesi i shkonte për qëndrim të përhershëm me paratë tuaja. Apartament
(Jo të drejtë të aplikojnë për të) do të bëhet vetëm tuaj pas marrjes së një certifikatë
e pronësisë. Në ndërkohë fituar të drejtën për të aplikuar për një apartament
në ndërtesën e re. Traktatet janë vetëm dy mundësi. Në rastin e parë të bëheni
Partia fondit të financojë ndërtimin, nënshkroi marrëveshjen për pjesëmarrjen e
në CFF me një bankë ose kompani të investimeve. Në kontratën e dytë shenjë
Prenotim një apartament dhe një kontratë për shpengimin e shumë lidhjeve të, i ndjekur nga fikse
numri i metra katror të banesës rezervuar. Kontrata e investimeve
pjesëmarrjes së kapitalit në ndërtimin e tre viteve "jashtë ligjit", por ndonjëherë
Kur të blesh një apartament që ju mund të "përplasem" në një bombë me sahat.
Rreptësisht mes nesh, më i lexuar kontrata nuk është vetëm i mërzitshëm, por kotë.
Mos e merrni mëshirë për një tarifë modeste për një avokat. Kontrolluar ne daten: një kontratë me të lehtë
konvertohet në lexim të këndshëm, jo ​​rrallë me elemente të zhanrit detektivë.
Përveç kësaj, një zhvilluesi i zgjuar nuk mund vetëm të vënë të gjitha kartat dhe për të ofruar
nënshkruar ende dy ose tre copa letre të bardhë e në kohën e blerjes. Ndërsa avokati
do të luajë në ndërtuesit hollë strings nervore, qartësimin e kuptimit të gjuhës
ju mund të ecin së bashku pikat dhimbjen kryesore e marrëveshjes. Duhet të specifikohet
zë të lartë dhe qartë: • Të gjitha detajet e kompanive (ndërtim dhe shitësi), numrat e
licencat e tyre; • adresën e saktë të një shtëpie në ndërtim e sipër, • një përshkrim të saktë të objektit
ndërtimit; • një përshkrim të saktë të objektit të investimeve (apartamente, parkingje:
zonë, layout kati, një numër serial, në përputhje me planin e përgjithshme), në të cilin
në gjendje për të vënë në veprim; • kohën e ndërtimit dhe komisioneve në shtëpi
operacionit; • Kush është përgjegjës për zbatimin dhe cilësinë e punës,
i cili eliminon disavantazhet; • kush dhe çfarë është përgjegjës për dështimin e ndërtimit të
punojnë në kushtet e kontratës të përcaktuara; • Kosto për metër katror (mundësisht
se ajo ishte fiksuar dhe nuk ndryshon gjatë marrëdhënieve kontraktuale);
• kushtet e kompensimit, nëse zona e objektit sipas të dhënave të bilancit
është më pak se ose më e madhe sesa ai i përcaktuar në kontratë; • kush dhe çfarë mjete
përgatit dokumentet e titullit të banesës (shpesh mbi këtë
kujdeset për zhvilluesi i saj, nganjëherë koston e shërbimeve është e përfshirë tashmë në koston e
metër katror), në atë kohe. Këtu imperceptibly fluturues ditë. Tani
Ju mund të filloni llogaritjes. Në të vërtetë, që nga pagesa e plotë të metra katrore
blerë sipas kontratës të banesës që fitojnë të drejtën për të marrë specifikuar
strehimit dhe të drejtën për të hartuar pronësisë, bëhet e mundur
vetëm pas përfundimit të ciklit të investimeve të tërë, që është, duke e vënë në veprim
në shtëpi ose një të tërë kompleksi banesash dhe pazar. Dhe kjo është detyra juaj ligjore
si klient - për të paguar para. EKSPERIENCA PERSONALE Vendimi për të blerë një apartament në
Igor ka një shtëpi të ndërtuar rishtas për disa arsye. Së pari, depozitat
bankat janë shumë më të vogla se sa në normën kohën e rritjes në çmimet e shtëpive. Së dyti,
shuma e akumuluar nuk ishte e mjaftueshme për të blerë shtëpi përfunduar. Dhe, sigurisht
sapo u kthye up një ofertë - blej një pronë në detyrë pak
më të lirë se çmimi i tregut mesatare. Shitës të kësaj edhe të fituara
transaksionit, madje edhe duke hedhur jashtë njëqind për metër katror. Para së gjithash, Igor, tifoz
më shumë se njëqind faqet e internetit, ishte një portret i zhvilluesi -
dhe shkoi në zyrë. Ata treguan të Kartës, një Leja e ndërtimit është
në këtë adresë. Të gjitha letrat janë në rregull. Caveat vetëm - në shtëpinë e filluara
2002 e ndërtuar në vitin 2005, dhe rezolutën e datës, pra, të marra nëpërmjet
vit. Well, natyrisht, burokracisë,, burokracia ryshfetit ... Blerja në detyrë u zhvillua
njoftuar ndërtues dhe madje edhe me pjesëmarrjen e tij, edhe pse në mënyrë indirekte.
Në pranverë 2007 Igor bërë një sasi e 100% të specifikuara në kontratë. Edhe pse tërhequr
nëse fondet zhvilluesi nga investitorët nëpërmjet CFF, Igor ka nënshkruar një marrëveshje të përbashkët
pjesëmarrja në ndërtimin - të traktatit të nënshkruar blerësi i parë i të drejtave të
në banesë, dhe kompania u sigurua se dokumenti "nuk ka statutit të kufizimeve"
dhe të vlefshme për gati përgjithmonë, derisa zhvilluesi i saj ka plotësuar detyrimet e tij.
Shtëpia duhet të dorëzohet para fundit të vitit 2007, "Në kontratë është theksuar qartë
- Thotë Igor - dhe numri apartament dhe dysheme, dhe vë-out. Megjithatë, ndërsa
siguron një pjesë të zonës paratë e banesës ndryshuar - rreth 10 metra katrore. m ishte
më shumë. Të gjitha parametrat e tjera është dashur të paguajnë më shumë për çmimin "vjetër". Për
rritjen e vlerës nuk informuar siç është shkruar në kontratë, për dy javë
dhe vendosur para fakt, thonë ata, një ditë para çmimin "më shumë". Përgjegjësi
për shkeljet e të drejtave dhe obligimeve në kontratë nuk janë shkruar jashtë. Por me të vërtetë
Igor vjen keq kur në prag të vitit 2008 të reja, kompania raportoi
të shtyjë vënë shtëpi në tremujorin e II të vitit 2008. Sigurisht, Igor përpiqet të
"Kontroll" procesit të ndërtimit si ajo mund të, ai ka frekuentuar forume
pasurive të patundshme, si dhe programin e fundjavës përfshinte "turne" për vendin e ndërtimit.
Kur unë pashë "e tij" kat - pak qetë, por më vonë tha se puna
nuk e vlim si më parë. Dhe kur, në prill njoftoi shtyrjen e objektit date
tashmë në tremujorin e II të vitit 2009, e gjeti dhe e vuri këshilltar "apartament", për shitje.
Mos edhe ndalet në vendin e ngadalshme (ndërtuar tashmë e parë
kthehet duke u përfunduar e dytë dhe filloi të tretë). Një muaj më vonë, me vështirësi të mëdha
gjetur një blerës, por ai ofroi një sasi thuajse të barabartë me të fundit të vitit
investimeve, dhe llogaritja do të duhet të jetë në monedhën vendase. "Papritmas ra
Dollar - shpjegon refuzimin e tij për të shitur kohë në detyrë është në parim
Igor ndërtuar apartament - kështu që kam humbur 3% të investuar, plus duhet të
do të paguajnë gjobë për detyrë. " Tani "sheshtë" shitet përsëri.
Igor është për të pritur ose blerës apo momentin kur zhvilluesi i
ende e përmbush detyrimet e saj dhe ka kaluar në shtëpinë në operacion. Avokatët gjithashtu
rekomandojmë një rrjet sigurie për të kontaktoni zyrën e prokurorit të shkeljes
e blerësit.

Share This Post: