Në fakt , tani përballen me vështirësi serioze jo vetëm ndërtuesit të vogla .
Për problemet e tyre haptazi si lojtarë të mëdha në tregun e pasurive të patundshme.
Dhe nëse ata janë të heshtur , faktet flasin vetë .

Sipas presidentit të kompanisë «Solutions Real Estate» Sergey Karamnova,
Sot ka një reduktim të ndjeshëm në vëllimin e transaksioneve në tregun e pronës
dhe një zvogëlim të madh të kërkesës së konsumatorëve për apartamente në ndërtesat e reja.
Megjithatë, në të njëjtën kohë me rritjen e furnizimit të gati
dy herë rritjen e numrit të ofruara për shitje në pritje
projekteve. Si zhvilluesve të vetë e pranojnë, shitja e shtëpive në shkallë të ndryshme
janë të gatshëm për ta vënë atë butë, i dobët, dhe kjo nuk është mënyra më e mirë për të ndikuar
Aktiviteti stroykompany. Si rezultat, rënia e lojtarëve të mëdhenj
tregut primar të pasurive të patundshme mori vendim që të ndryshojë strategjinë e saj të biznesit.
Në mënyrë të veçantë, kompania «shekullin XXI" për shkak të vështirësive financiare kryerjen e
ristrukturimit, reduktimin e stafit dhe shitjen jashtë portofolin e tij
projekteve, në mënyrë që të dërgojnë fonde për të paguar kreditë dhe financimin
objektet e mbetura. Një kompani «Grupi Mirax» tha ngrirjes së minimale
viti i projektit në Kiev «Mirax Plaza», si dhe të gjitha projektet që janë
në fazën përgatitore. Siç është shpjeguar nga Korporata Kryetari
Sergei Polonsky, në qoftë se brenda kohës së specifikuar situatën e tregut nuk ndryshon
për të mirë, «Grupi Mirax» mund të bëni për të marrë nga një numër projektesh. Në aktuale
situatës, thonë ekspertët, norma duhet të jetë në zbatimin e projekteve të mira
me një shkallë të lartë të gatishmërisë për përfundimin e të cilave nuk kërkon një shumë të holla
si tregun e investimeve tani është praktikisht zero - investim serioz
Jo, dhe në të ardhmen e afërt janë parashikuar. Për shkak të zhvilluesit të mëdha,
suspendimin e projekteve të reja deri në kohët më të mirë, janë mjaft të arsyeshme. Si
Analistët kompania konsulente "Ukrainian Tregtisë Sporti"
në mjedisin e tanishëm besim mbajtur gjallë stroykompanii vetëm që
mund të përballojë për të marrë më shumë hapësirë ​​shitur të ndërtuara ose të
i cili ka mbështetjen e bankave. Në çdo rast, zhvilluesi i duhet të
kanë burime mjaft të mëdha financiare dhe, mundësisht, një larmishëm
portofolit. Një lojtarë të vogla si në tregun e pasurive të patundshme ka një shumë të
më të komplikuara, ata janë duke bërë shumë përpjekje, përdorin të gjitha llojet e marketingut
masat për të rritur shitjet, por të ardhurat është ende me germa të vogla. Për shembull,
shumë të mbrojtura projektit «Cosmopolitan» e «Tsentrbudinvest"
tani po përjeton nuk janë koha më e mirë në kuptimin e shitjes apartamente aktivitetit
Kjo është pavarësisht promovimit aktiv të këtij objekti. Probleme të ngjashme
janë të përbashkëta për shumë projekte të tjera të rezonancë. Edhe pse në drejtësi
Unë duhet të them se ndërtimi ka ngadalësuar apo ngriu
Jo të gjitha vendet janë duke u ndërtuar firmave të vogla. Për shembull, në
fund të muajit shtator, kompania e ndërtimit "Miskzhitlobud" një kontratë për të
ndërtimin e një kompleksi 17-katëshe të banimit "Novopecherskie ngjitet"
(Zhvilluesi i këtij projekti është «partnerët e zhvillimit Ukrainian»).
Tani shkoni për të punuar në objektin përpara afatit. Vërtetë, siç u tha
Presidenti i "Miskzhitlobud" Kostrzhevsky Denis ai ende në fillim
viti ka pasur disa propozime serioze për të ndërtuar
objekte të mëdha, dhe madje u arrit një marrëveshje për fillimin e verës vjeshtë-
këtë vit. Por si rezultat ka vetëm dy projekt të vogël ... -
Që nga prirje kryesore të ndryshimeve të ardhshme në tregun e pronës deri më tani në mënyrë të qartë
nuk është specifikuar, qëndrimi shtatzënë është karakteristikë si për investitorët dhe
për konsumatorët. Disa presin për të stabilizuar, të tjerët - një kolaps në çmimet. Dhe ndërsa
nuk do të jenë të qarta, të vogla dhe të mesme stroykompanii do të duhet të bilancit
në prag të falimentimit - tha Denis Kostrzhevsky. Me të tilla një prognozë pajtohem
Anëtar i Bordit të Shoqatës Mirgorod Construction Ukrainian (UCA) Andrew.
Sipas tij, një stanjacion të gjatë të tregut të strehimit goditura më rëndë
ajo është për kompanitë e vogla. Trazirave, ekspertët tha, nuk do të kalojë anën
dhe lojtarët e madhe, por të paktën të kaluarën do të gjetur mundësi për të kryer
detyrimet e borxhit të saj. Por shumë "fëmijë", ka të ngjarë të kenë
lënë në treg. Edhe tani, thotë Dennis Kostrzhevsky, ndërtimin individual
Ekipet dhe madje edhe kompanitë e tërë për të migruar në treg, duke ofruar shërbimet e tyre. Megjithatë,
drejtori për të punuar me klientët e investimeve dhe zhvillimin e kompanisë
«Grand Idea» Victor Belfort, një diferencë të sigurisë varet nga çdo zhvilluesit
jo në përmasat e saj, por kryesisht në modelin e biznesit, si dhe burime
financimit. Nëse një firmë, madje edhe të vogla dhe lartëson vetëm një shtëpi,
ka para për projektin e saj dhe nuk do të shesë banesën në fazën e
gërmimit, ajo ka perspektivë të mirë, si ndikohet pak nga luhatjet e
kushtet e tregut. Mësimet e mbijetesës në këtë situatë, thotë Sergei
Karamnov, stroykompany e vogla nuk janë rrugë të shumta të zhvillimit,
edhe pse shanset për të kapërcyer krizën me humbje minimale pak. Sot, sipas
ekspertëve, është duke fituar procesin përthithjes vrullin e lojtarëve të mëdha në ndërtimin e vogla
firmave. Për shkak të fundit për të mbijetuar, do të duhet të bashkohen ose ose shesin.
- Konsolidimi në çdo treg në zhvillim - kjo është normale dhe e zakonshme
fenomen, - thotë Victor Belfort. - Edhe në vendet me të gjatë në këmbë
ekonomitë e tregut, kjo ndodh gjatë gjithë kohës. Kritike për ndërmarrjet e vogla dhe të
mesme kompanitë e konsiderojnë situatën dhe Denis Kostrzhevsky: - Calculate
vetëm në veten e tyre në këtë klimë ekonomike, ndërtuesit e vogël
shumë e vështirë. Ndërkohë, autoritetet nuk marrin masa efektive për të stabilizuar
tregut të pasurive të patundshme. Sepse zhvilluesve do të mbijetojë në këtë gjithnjë e më të vështirë.
Në të njëjtën kohë, thekson kryetari i bordit të drejtorëve të "glories
Invest "dhe një anëtar i bordit të UBA Milano Pajević, ka një probabilitet të lartë
se zhvilluesve të vogla mund të thjesht "hedhin", kështu që atëherë për
me çmim të ulët për të kapur pasuritë e tyre. Mirëpo, ekspertët besojnë, gjobë
stroykompanii mund të përshtatet në kushtet e reja. Për ta bërë këtë,
futur metodat e reja të të bërit biznes që mund të ketë një efekt pozitiv
në afat të shkurtër. Kështu, sipas Andrew Mirgorodskogo sot
ndërtuesit të vogla të angazhuar në shumëkatëshe për strehim,
duhet të konsiderojë zgjerimin e gamës së shërbimeve dhe për të bërë ato llojet e pasurive të patundshme
janë kërkuar gjithmonë nga e tregut (p.sh., të ulët të rritet e ndërtimit).
Shpëtimi për kompanitë e ndërtimit të vogla dhe të mesme, sipas Sergei Karamnova,
migrimi mund të bëhet një sektor komercial të pasurive të patundshme. Dhe, i sigurt
ekspert, firmat e vogla duhet që menjëherë të shikoni për ngrohtë të reja premtuese
(P.sh., ngritjen e ndërtesave të parafabrikuara, rindërtimin e shtëpive, rinovimit
zona, etj). Vërtetë, ky kurs do të kërkojë të konsiderueshme
zvogëluar shpenzimet dhe aftësinë për të negociuar me klientët, bankat, prodhuesit
materialeve të nevojshme. Sipas Victor Belfort, në ndërtimin
industrinë për momentin, të gjitha në kërkim të burimeve alternative të financimit.
Dhe disa njerëz kjo mund të jetë një ide e mirë, por ata që nuk janë në gjendje të gjejnë gjuhën e përbashkët me potencial
investitorët kanë të ngrirë projekte ... Përveç kësaj, thonë ekspertët
zhvilluesve të vogël tani është fitimprurëse për të vepruar si kontraktues në projekte
zhvilluesve të mëdha, të cilët kanë tendencë të financojë rreth 50% të kostos së
objektit me shpenzimet e tij. Por të jetë se si ajo mund, sipas Andrew Mirgorodskogo,
kompanitë që bëjnë biznes në të ardhmen, ne nuk duhet të harrojmë për projekte të reja.
Në të vërtetë, bllokimet e trafikut nuk është e përjetshme, dhe në 2-3 vjet, si tendencë për të
Rritja e tregut të pasurive të patundshme, një portofol të mirë projekt do të mundësojë largpamëse
lojtarët të bëjë një përparim të madh ... Të prirë të besojnë një specialist i respektuar
konsideruar vlerë. Në të vërtetë, shumë ekspertë parashikojnë një ringjallje e primar
tregun e banesave në vitin 2010. Në shënimet e veçantë Milano Pajević se stagnimi
tregun ukrainas e ndërtimit ka të ngjarë të zgjasë deri në fund të vitit 2009,
është aq kohë sa ai stabilizon situatën në botën financiare
tregjet dhe kishin mundësi që të ketë kompanive lokale për të marrë të lirë
kredive. Por pas shërimit të tregut, tha eksperti, përparësi do të
kanë zhvilluesve të cilët janë në gjendje të kompetencë të përdorur pauzë aktuale dhe futjen e
në ndërtimin e tij e mekanizmit të sigurimit që u lejon atyre për qasje
me standardet evropiane. Një ide e ngjashme shprehur dhe Denis Kostrzhevsky:
- Edhe në një kompani të mëdha me një numër të madh të objekteve për sa kohë
Rënia godet shumë e vështirë. Për të zbutur goditje mund të jetë vetëm nëpërmjet diversifikimit
fushat e biznesit tonë, e cila i jep asaj mundësinë për të rialokuar tyre
flukset financiare. Nëse mbështetet në përvojën historike, pasi të mëdha
goditjeve janë kompanitë më të fortë mund të veprojë stably
në të gjitha kushtet. Unë mendoj se kjo ndodh me ne. Gjithashtu, unë jam i sigurt se nga tani e tutje
Pjesa e atyre projekteve, ku investitori ishte blerjen e strehimit të lirë në fazën e gërmimit,
do të bjerë në mënyrë të vazhdueshme. Dhe për ata që firmat e vogla dhe të mesme, zhvilluesit,
të cilat në kohë nuk do të bëjë për veten e tyre konkluzionet e duhura, duke u përballur pashmangshëm
kolaps.

Share This Post: