Panelet sanduiç mund të karakterizohet si një material të lira dhe të besueshme
e cila nuk ka paralele në moderne të ndërtimit dhe prodhim
komplekse tregtare dhe ndërtesave . Për shkak të pronave të saj të shkëlqyer të composites
pushtuar majat e reja në ndërtim.

QËLLIMI DHE LLOJET panelet sanduiç (composites) janë metalike
panel me filler në formën e lesh mineral, zgjeruar plastik dhe të tjera të laminuara
Përbërja ngjitës në bazë poliuretani. Ky material është përdorur për
pajisjet e strukturave të ndryshme, në veçanti. Në sajë të paneleve sanduiç
Ju mund lehtë të organizojmë dhe të walling ndarjes për lëndët e tilla,
si: ndërtesat industriale dhe depot; * shoqërive tregtare të ndërtimit (supermarkete
etj) dhe hotelieri (kafe, snack bar, etj) * Sport
dhe sportive dhe objekteve rekreative ndërtesave * dhe strukturat e
shëndetin dhe rekreacion, ndërtesat dhe strukturat * Konsumatorit Sherbime * objekteve
dhe strukturën e qëllimit bujqësore, ndërtesa * dhe transportit
mjetet e komunikimit. Panelet sanduiç janë plotësisht të përmbushin teknike themelore dhe
kërkesat funksionale të ndërtimit të zarf: * për * vazhdimësinë e
izolim; * mbi sigurinë nga zjarri. Ndoshta përdorimin e "sanduiçe"
në rindërtimin e ndërtesave ekzistuese për të rritur izolimin
dhe për të përmirësuar pamjen kozmetike të ndërtesave. Përveç kësaj, gjithnjë e më shumë prej këtyre
composites drejtuar sistemeve ftohës të vëllime të ndryshme. Shkak
se - të lartë të performancës izolim termik dhe rezistenca ndaj përthithjes
lagështi. Nga funksionaliteti panelet sanduiç janë të ndarë në mur
(PSB) dhe mbulim (PKB). Sipërfaqja e murit mund të undulating, të butë,
mbështjellë apo formë. Kombinimi i këtyre sipërfaqeve është përdorur
për palët e brendshme dhe të jashtme të dhomës. Ndër mbushëse më të zakonshme
mbushëse ndërtimin e "sanduiçe" janë përdorur polisterol, minerale
leshi, shkumë poliuretani, tekstil me fije qelqi. Plastik zgjeruar nuk është i mërzitur apo kalb
të mos ekspozuar ndaj mikroorganizmave, është shumë rezistent
të plakjes, kimikisht dhe biologjikisht neutral, jo një akuzë statike
energjisë elektrike dhe nuk ka thithje kapilar. Koeficienti i përçueshmëri termike
materiale - 0, 04-0, 055 Vt/m2K. Leshi mineral - materiale izoluese
me një strukturë fijor. Hapësira në mes të fibrave është e mbushur me ajër,
të cilat, në thelb, është një izolant të ngrohjes. Rockwool nuk është djegëse, por, edhe pse
dhe jo një terren ushqyes për kërpudhave, mund të preken nga ata, nëse
kanë evoluar në një mjedis të ndryshme (për shembull, në pemë). Shkumë poliuretani. 95%
Të gjitha paneleve sanduiç, prodhuar në botë, kanë vetëm filler këtë.
Me pronat e saj të shkëlqyer izolues (përcjellshmërisë termike
- 0, 022 Vt/m2K), me peshë të ulët (dendësi mesatare 40 kg/m3) se sa
aderimin në fletët e mbuluar, kimike të lartë dhe stabilitet termik, ajo është e
udhëheqësi të qartë në mesin e materialeve të përdorur si filler
composites. Tekstil me fije qelqi ka veti të shkëlqyera izolues i (0, 038
Vt/m2K) dhe është materiali më pak të djegshme, pasi prodhimi i saj
përdorim jo-djegshme komponente. Kështu, panelet sanduiç në bazë poliuretani
dhe plastik janë karakterizuar nga fuqi të lartë dhe qëndrueshmëri dhe
të dedikuara për ndërtimin e gjatë jetës.
Panele tekstil me fije qelqi janë ideale për planet ku
izolim të ekspozuar ndaj stresit gjatë ekzekutimit të punimeve të ndërtimit ose
shfrytëzimi të mëtejshëm, si dhe e përdorur në ndërtimin e
me kërkesat e përmirësuar sigurinë nga zjarri. Avantazhe të dukshme * Lartë
izolim zhurme dhe temperature. Panelet sanduiç mund të përdoret si shtesë
mjetet e izolimit te fasadave. * Instalimin e shpejtë dhe e lehtë. Periudhës së ndërtimit
zvogëluar për më shumë se 10 herë. Kjo arrihet duke thjeshtuar fondacioni,
dhe duke zëvendësuar, për shembull, punë-intensive murature e thjeshtë, të shpejtë,
dhe instalim të lehtë. * Mundësia për të kombinuar ngjyra të ndryshme nga jashtë
dhe anët e brendshme (zgjedhje të gjerë të ngjyrave në një shkallë të RAL). * Reduktimi
Kostoja e transportit (të lehta dhe të forta panel sanduiç transportit
shumë më e lehtë se sa ton e tulla, çimento, rërë, etj) * Ulja e stresit
në themel (deri në 100 herë apo më shumë). * Nuk ka nevojë për të përfunduar. Ideal
Sipërfaqja e paneleve nuk kërkon ndonjë mbarimit të jashtëm ose të brendshëm. Ndërtim
duke përdorur një "sanduiç", duket moderne dhe prestigjoze. * Panelet sanduiç
Zjarrit dhe të padëmshme për mjedisin. Garanci për to është dhënë 5-10 vjet koha
operacionit - 50 vjeç. Që kjo është një ekip të projektimit, të dëmtuara
një element të zëvendësojë vetëm atë pjesë. * Sanitare me cilësi të lartë
të lejojë përdorimin e këtyre composites për ndërtimin e ndërtesave të lidhura me
industrinë ushqimore. * Kolegjet nuk janë ushqimi kryesor për të mikroorganizmave,
brejtësit. TRANSPORT DHE RUAJTJA panele në paketimin e tyre origjinal mund të transportohen
çdo mjet transporti, i cili përfshin ngarkesës vertikale dhe ofron
sigurinë e produkteve dhe paketimit. Gjatësinë e trupit ose rimorkio duhet të jetë më e madhe
transportohen se gjatësia e paneleve. Për të shmangur dëmtimin e panelit nuk duhet të
kontakt anët e automjetit. Pas ngarkimit të mbuluar,
mënyrë të sigurt për të parandaluar zhvendosjes gjatë transportit. Për
transportin dhe magazinimin e paneleve bërë pirg në paketa deri në një maksimum prej 1, 5
spacers m. Paketa e paneleve mbajtur së bashku nga kasetë polypropylene. Kolegjet
dhe komponentëve të duhet të ruhen në paketimin e tyre origjinal, i mbyllur apo
gjysmë-mbyllur, i cili në mënyrë të qartë u takua me rregullat e sigurisë nga zjarri.
Situata e tregut në tregun ukrainas e prodhuesve vendas
panelet sanduiç mund të quhet kompania PC "Ukrspetsbud," kompania "Salus", LLC
"» Baleks metalike, Kingspan Ukraine (Kiev), LLC "Modul" (Lviv). Formacion
çmimet për panelin sanduiç varet nga madhësia e paneleve, mbushëse dhe prodhuesit.
Për shembull, trashësi panel murit 120 mm, i mbushur me lesh mineral, është
285 UAH Dhe kulm (150 mm) me të njëjtën filler -. UAH 315. Wall rritje
panel me plastik (100 mm), mund të blihet për 175 USD. TIPS "sistemi!"
Si të ngrejë një panel sanduiç? Para instalimit, kontrolloni
një strukturë mbështetje në aspektin e saktësisë së ekzekutimit, në përputhje me
projektit. Për të mbrojtur paneleve izoluese multilayer prerë nga dëmtimi në
luajnë në racks veshur me materiale të buta, të tilla si zvarritje ose
shkumë. Për të shkurtuar panele, ekspertët rekomandojnë përdorimin e pa
me teh dhëmbëzuar imët. Bolgarok papranueshme për t'u përdorur për prerjen dhe përpunimin e
panele. Nyjet e paneleve me strukturat metalike duhet të trajtohen
vula (PVC). Me një shpejtësi erë prej më shumë se 9 m / s, si dhe atmosferike
sedimente dhe një mjegull e trashë në rritje "sandwiches" është mbajtur.

Share This Post: