Që nga kohët e lashta , njerëzit u përpoqën për të ngrohur në shtëpi tuaj : njerëzit në fillim
" Ndezur tyre" shpellë me zjarr , grekët i zgjuar shpikur një sistem që
quajtur " kat të ngrohtë " ,fshatarët në anën e Rusisë cariste të nxehtë të
furre , dhe në shekullin e nëntëmbëdhjetë 6eredine u shpik " haytskerper " -radiator e parë.
Sot varg e radiatorëve është i mrekullueshëm për shumëllojshmërinë e saj
dhe i jep konsumatorit një zgjedhje të gjerë të modeleve .

KLASIFIKIMI Për të shmangur gabime kur blejnë një lavaman, ne duhet së pari
vetëm i kushtoj vëmendje të karakteristikat e mëposhtme: hartimin e, materiale pajisje,
nga e cila është bërë, presioni operative dhe madhësinë e ngrohjes. Më
ndërtimin e të gjitha radiatorëve mund të ndahen në këto lloje: tërthorta,
panel, tuba, dhe dizaynradiatory Convection. Edhe pse ky klasifikim
është mjaft e kushtëzuar, sepse bateri moderne - është e komplikuar
Produktet që kombinojnë funksionalitetin dhe forma origjinale. Sektorial
përbëhet nga elementovsektsy ngrohjes të veçanta që lidhen
së bashku me nipples. Midis seksioneve janë instaluar gome
ose vulat e gomës. Prodhimit të nevojshme ngrohjes dhe madhësinë e duhur
mund të merret duke kombinuar një numër të seksioneve. Radiator panel
një panel i integrale drejtkëndëshe të përbërë nga dy të lidhura
çdo fletë me një ftohës që qarkullojnë mes tyre. Për të rritur
ngrohjes është aplikuar në fins panelit vertikal. Tuba ngrohje
- Është shpesh një dizajn paloset e lakuar vertikalisht të orientuar
tub çeliku që lidhin rezervuare sipërme dhe të poshtme. Converters - një lloj
pajisjeve të ngrohjes, në të cilin fut vertikale nëpërmjet ajrit të ftohtë
tërhequr nga fundi dhe progrevshis, rritet. Radiator Convector
është një tub ose tub me disa veshur ato në pllaka
fins për të rritur transferimin e nxehtësisë. Të dalluar, kati mur dhe underfloor
convectors. Më të njohura janë të ashtuquajturit dizaynradiatory.
Në këto bateri, theksi nuk është në transferimin e nxehtësisë, e jo një dizajn të pazakontë.
Këto përfshijnë kryesisht peshqir të ndryshme, vendosur
në banjo. Radiatorëve MATERIALE tradicionale në vendin tonë ishin hedhur
të hekurit. Ky material është shumë i fortë dhe të qëndrueshme. Ajo ka të lartë
rezistent korrozioni dhe mund të operohet me presione të larta të punës
në sistemin e ngrohjes, ruajtjen 9-15 atm. temperatura maksimale
110 ° C. mesme gize bateritë janë të lehtë për t'u përdorur dhe të lira
qëndrojnë. Ndër të metat - e rëndë e tyre, peshën e një mali shqetësim të jashtëm rëndë
formën dhe paaftësia për të rregulluar të ngrohjes. Radiator alumini është
lehtë, estetikisht të bukur dhe ka një emissivity të lartë. Ngrohje
Pajisjet e këtij metali është ndezur në dhomë më shpejt se sa, të themi, hekur
homologët, dhe i kontrolluar nga valvulave termostatik. Midis
këqijat - nevoja për të instaluar një filtër të ujit (pH nuk duhet të kalojë
Mark 10), kostot e larta, rreziku i këputje për shkak të Arsimit radiator
Hidrogjenit, si rezultat i reaksioneve kimike. Radiatorëve çeliku gjithashtu kanë
shpërndarje të lartë të ngrohjes, të lehta, të bukur, vëllim i vogël, kanë të ulët termike
inercisë dhe çmimi optimale. Por ata nuk janë të përshtatshme për banim rritje të lartë-
shtëpitë, si ftohës në to duhet të jetë në gjithë vitit.
Radiatorëve Bimetal kombinuar me sukses rezistencën (mund të përballojë presionin
40-50 ATM), qëndrueshmëri (jeta e shërbimit - deri në 20 vjet) dhe një nivel të lartë
ngrohjes në kombinim me dizajn modern. Në radiator bimetallic
përdorur çeliku dhe alumini. Faji i tyre - të prirur për të korrozionit të ngritur
përmbajtje në lëngjet e oksigjenit, diametër të vogël e kanalit të brendshme,
për shkak të asaj vështirësi mund të lindin gjatë instalimit të gypave të plumbit. TREGU
Në Ukrainë, ju mund të merrni radiatorė prodhimit vendas dhe të huaj.
Prodhuesit ukrainas duhet të kini parasysh Lugansk liteynomehanichesky
, Ltd "Press", "Polivarm" dhe "përpunimin e Artem bimore me ngjyra
metale ". Produktet e importuara shumë popullor në vijim
Kompanitë: KERMI (Gjermani), Korado (Republika Çeke), Vogël \u0026 Noot (Austri), Jaga (Belgjikë)
Demrad (Turqi), ZEHNDER, Arbonia (Gjermani), DEG (Hungari), Henrad (Belgjikë)
Stelrad (Holandë), Purmo (Finlandë), Demir Dokum (Turqi), Biasi (Itali)
IMAS (Itali), De'Longhi (Itali), VIADRUS (Republika Çeke), etj Çmimet variojnë
3-8 në. është një pjesë e radiatorëve gize të disa mija për ujë
Convector importit. Mesatarisht, një ngrohje çeliku lavaman mund të blihen për 20-100
at. e.

Share This Post: