Që nga fillimi i këtij viti ,norma mesatare efektive në kredi për tokën në monedhën kombëtare
rritur me 4 , 79 % në vit . Vetëm rritja korrik në kosto ishte 1 , 37 % .
Ekspertët besojnë se këto kredi do të shkojnë deri tej .

Sipas të dhënave të "Consulting Prostobank", efektive mesatare
Norma në kredi për tokën në monedhën vendase për 10 vjet në korrik ishin 20, 62%;
dhe në qershor ajo ishte 19, dhe 25% (1, 37). Bëjë më të mirë në tregun e kredive
në terren, sipas kompanisë, tani ofron këto banka (tregohet nga
Norma efektive e): kushtet më të mira për të kreditimit për bankat në UAH: 1. 18, 29%
- Pravex 2. 18, 49% - Nadra 19 Mar, 20% - kushtet Oschadbank të mirë të kredisë
bankat në dollarë amerikanë: 1. 12, 50% - Ukrprombank 2. 12, 98% - Seb Bank 3. 12, 98%
- Marine Transport Banka kushtet më të mira hua të bankave në Euro: 1.
11, 50% - Ukrprombank 2. 12, 65% - Seb Bank 3. 12, 70% - Sipas Swedbank
ekspertë, shkaku i rritjes së çmimeve jo vetëm do të rrisë inflacionin dhe deficitin
burimeve hryvnia nga bankat dhe institucionet financiare dhe mungesa e vullnetit për të komunikuar sot
me kredi të tokës. "Atraktivitetin e tokës si investim në këtë
ishte rënë, ndërsa rreziqet e kredive të tilla në vendin e parë, ligjore,
mjaft i lartë. - Tha Julia Palamar, analist financiar
"Consulting Prostobank." - Prandaj, norma mesatare e rritjes për kreditë për tokën
kohët e fundit thyer të gjitha të dhënat, sepse në këtë mënyrë bankierët janë duke u përpjekur të
reduktuar lëshimin e "kredive me probleme", dhe për të kompensuar rreziqet më të larta më shumë
shkallë të lartë. "

Share This Post: