Investimi në tregun e pasurive të patundshme komerciale në Evropë në vitin 2008 ka rënë
dy herë. Situata në tregjet e botës strehimit mbetet i përzier .

Investimi në pasuri të patundshme komerciale në Evropë arritën € 99000000000
deri në fund të këtij viti. Kjo është 55% më pak se në vitin 2007. Studimi kokë
tregjet e kapitalit, konsulencë ndërkombëtare Jones Lang LaSalle
Tony Horrell, tha javën e kaluar se rënia është për shkak
rënies ekonomike globale dhe rënies së besimit të investitorëve. Në
fillim të vitit 2009, sipas z. Horrell, aktivitetit të investimit
mbetet i ulët. Lajme nga tregun e pasurive të patundshme të Rumanisë
ilustrojnë këtë pikë. Kostoja e qirasë në tregti të caktuara
qendrave të vendit ra me 20-50%. Pronarët e kompleksesh rumune kanë të bëjnë
zbritje të rënies aktuale ekonomike pa humbur qiramarrësit
dhe vazhdojnë të përmbushin detyrimet e tyre të kredisë për bankat. I madh
qytetit, mbi të gjitha, Bukuresht, recesioni deri tani ka ndikuar në një masë më të vogël,
Megjithatë, në qoftë se situata ekonomike nuk do të ndryshojë për të mirë, në qendra tregtare
vendi mund të presin një ulje të mëtejshme në qira. Zyra e Tregut
Pronë bullgare gjithashtu u përplas me probleme, edhe pse pak të ndryshme
lloj. Sipas kompanisë konsulente MBL, sasia e hapësirës së zyrës lirë
në vend deri në fund të këtij viti mund të arrijë në 10%, e cila është shkaktuar nga një rritje
aktivitetit të ndërtimit e zhvilluesve lokale - pavarësisht përkeqësimit për shkak të
kërkesat e krizës. Residential agjensi real estate "Reuters" raporton se banimit
Pasurive të patundshme në SHBA nëntë muajt e parë të vitit 2008, humbi në çmim prej $ 1, 9
trilion. Deri në fund të vitit kjo shifër do të kapërcejë të shënuar prej $ 2 trillion. Kosto rreth
11, 7 milion shtëpi në lidhje me nivelin në të cilin është
në kohën kur pronarët e hipotekës, ka rënë. Amerikanët,
Ndërkohë, refuzojnë për të blerë shtëpi, e cila kishte qenë tjetërsuar nga ana e bankave në
pronarët për dështim për të paguar mbi hipotekat dhe të vendosur për ankand
zbritje. 75% e qytetarëve amerikanë besojnë se çmimi i foreclosure duhet të
jetë më e ulët nga të paktën 25%. Gati një në tre të anketuarve besonin se
ajo duhet të jetë prerë në gjysmë. Vëllimi i shitjeve në shtëpi në Kanada fqinje në nëntor
këtë vit ka rënë në 27 743 vende - në nivelin më të ulët të shitjeve
që nga janari 2001. Rënia e shitjeve në krahasim me muajin tetor ishte
12, 3%. Kostoja mesatare e banimit në vendin në një normë vjetore ra me 9, 8%.
Tregjet e mëdha, me përvojë të madhe në rënie çmimeve të - kjo është Vancouver, Victoria,
Calgary, Edmonton, Oshawa dhe Toronto. Ndërtimit të banesave në Britani të Madhe
ra në më të ulët të saj që nga viti 1924 (me përjashtim të kohës së luftës 1939-1945
vjet) nivel. Sipas Shoqatës Britanike të Construction
Materiale (i produkteve te ndertimit Association) dhe auditimit kryesore ndërkombëtare
kompania Ernst \u0026 Young, në vitin 2008 vendi ishte fillimi i ndërtimit të 135
mijëra e objekteve, që është më pak se vitin e kaluar në vendin e tretë. Paqartë
ishte situata në treg në Dubai. Sipas indeksit të çmimeve të investimeve kryesore Arabe
Banka EFG Hermes, duke filluar në shtator çmimet e shtëpive në Dubai rënë në
një mesatare prej 1-2% në muaj. Por shuma e përgjithshme e pasurive të patundshme në emirate
gjatë javës së kaluar ka arritur 2, 62 bilionë dirhemë (713 $, 3 milion), duke reflektuar
interesin e vazhdueshëm të blerësit për të pasurive të patundshme në Dubai, të cilat mund të kontribuojnë në
dhe të ulët çmimet. Autoritetet kineze javën e kaluar njoftoi futjen e tatimit
përfitimeve dhe një numër të masave të tjera për të mbështetur tregun e në rënie të pasurive të patundshme të vendit.
Këshilli i Shtetit njoftoi heqjen e tatimit mbi pronën e banimit në qytetet, të cilat
e vëna mbi të huajt mbajnë atë. Kjo taksë është 1, dhe 2% në vit nga
kostos se projektit. Zhvilluesit implementuar projekte në fushën e strehimit,
Bankës Popullore të Kinës do të japë një zbritje prej 10%. Periudha e kohës,
gjatë së cilës oversold pasurive të patundshme banesore është tatohen
reduktuar 5-2. Major Re Zelanda gazeta e Zelandës së Re
Herald shkruan se çmimi mesatar shtëpi në vend në nëntor u rrit në 337, 5000
New Zealand dollarë ($ 195, 5 mijë), në krahasim me 335,000 të Zelandës së Re
dollarë ($ 194,000) në tetor. Sipas parashikimeve nga këshilluese ndërkombëtare
Kompania CB Richard Ellis, 2015 nga 15% në 20% të pasurive të paluajtshme
e gjithë bota do të takojnë fondeve sovrane pasuritë e ndryshme
Shteteve. Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) parashikon se kostoja e
mjetet e fondeve të pasurisë sovrane do të rritet nga $ 2-3000000000 të 12000000000 $ në 2012
vit. Kjo është për shkak të faktit se fondet sovrane pasurisë tradicionale të pasurive
- Letra me vlerë - për shkak të krizës globale financiare kanë humbur tyre
atraktivitetin e investimeve. CB Richard Ellis analistë besojnë se
në ballë si një objekt tërheqës për investime në
vitet e ardhshme do të dalë e pasurive të patundshme. Javën e kaluar, njofton se
mund të blerësit interes ruse jashtë vendit, nuk ishin të ulur
të lajmeve në çështjet ekonomike. Kështu, Gjykata Europiane e Drejtësisë këshilltarit
Luksemburgu ka shprehur mendimin se David britanike çiftit dhe
Linda Oram duhet të përputhet me një vendim të gjykatës për prishjen e Republikës së Qipros dhe të tij
shtëpisë në pjesën turke të ishullit. Në rast se një pan-evropiane dhe britanike
Gjykatat nuk vendosin në favor të bashkëshortëve Oram, kjo do të krijonte një precedent dhe mijëra
Britanikë që zotërojnë prona në Qipro e Veriut, ajo mund të humbasë.
Nëse vendimi nuk është në favor të bashkëshortëve të tyre të pasurive të patundshme britanike
Qipros Veriore mund të humbasin jo vetëm investitorët me Albion,
por rusët, përbëjnë një pjesë të rëndësishme e blerësve të huaj
në pjesën veriore të Qipros. PS Përkundër faktit se shumica e lajmeve
javën e kaluar ishin në një farë mënyre në lidhje me krizën, tregjet e pasurive të patundshme
pjesë e ritmin e ekzistencës. Kjo është ilustruar në mënyrë të qartë nga britanikët
tregut. Ministri i Strehimit Margaret
Qeveria njoftoi plane Beckett, sipas të cilit ndërtuar shtëpi të reja
në vend nga viti 2016 duhet të jetë absolutisht i sigurtë në aspektin e
emetimet e gazit serrë. Kryetari Boris Johnson të kryeqytetit britanik tha
rishikim i programit të planifikimit urban (Plani Londër) - në mënyrë që të
të përmirësuar standardet e jetesës së Londoners gjatë krizës aktuale. Përveç kësaj,
në përputhje me familjen programin e shtetit HomeBuy e drejtpërdrejtë të rinj
të ardhurat bruto që është më pak se Ј60 mijë (67.000 €) në vit, mund të
blej një shtëpi me vlerë, për shembull, Ј180 mijë (200.000 €.) "vetëm" për Ј126
mijë (140,000 €).

Share This Post: