Moda për një mënyrë jetese të shëndetshme e bën të bashkatdhetarëve tanë të zgjedhur
eko-miqësore materiale dhe teknika .

Ky trend është reflektuar tashmë në tregun e shtëpive të parafabrikuara prej druri, Sales
që çdo vit të rritet me një të tretën. Një bonus shtuar e strukturave të tilla
është çmim të ulët dhe lehtësinë e përdorimit, si dhe një mundësi për të bërë
Në praktikë, idetë më të guximshme të projektimit. Zhvillimin e më afër natyrës
Ndërtimi i vilë në Ukrainë dhe shqetësim të qytetarëve tanë në lidhje me shëndetin e tyre
kontribuar në bum në tregun e shtëpive prej druri parafabrikuara. Këto objekte
përfaqësojnë një lloj projektuesi - disa prej të numëruara
duhet të mbledhë sipas tabelës bashkëngjitur. Sipas drejtorit të "Master Bruce"
Victor Basco, kjo shitje vitin e strukturave të tilla kanë rritur së paku
nga 20-25%. Me një koleg dhe drejtori pajtohet, "Grupi Line Scandis»
Sergej Savchenko është vlerësuar se rritja vjetore të vëllimit të shitjes
shtëpitë e të paktën 20-30%. Drejtori i "Atikës stilit"
Yuri Pavliuk tha se shitjet nuk janë në rënie, edhe tani, pavarësisht se nuk
sezonit për punën e ndërtimit dhe të krizës në ekonominë e vendit. Në tij
tha listën e pritjes për të marrë një vilë prej druri në kompaninë e tyre
pikturuar deri në pranverë. Victor Basco thotë se "Bar-master" planifikuar nga
urdhërat për vitin e ardhshëm. Ky trend tregon se kërkesa
në shtëpi kështu e tejkalon të furnizimit në tregun ukrainas. Një ngjashme
tregon tendenca të tregut botëror. Për shembull, në SHBA çdo vit janë blerë
500 mijë e shtëpive prej druri në Japoni - 300 mijë, ndërsa në Skandinavi
ndërtesa të tilla zënë rreth 90% të tregut të pasurive të patundshme. Sipas z.
Savchenko dhe ndërtimit të banesave janë më të popullarizuara në shtëpi
sipërfaqe prej 120-250 metra katrore. m. Zhvillimi aktiv i turizmit ka rritur kërkesën për të mirë
fushat komerciale: rekreative dhe pensioneve private të parafabrikuara prej druri
strukturave. Ndër arsyet e popullaritetit të cottages ekspertëve thirrjen e tyre miqësore me mjedisin,
lehtësinë e përdorimit, relativisht të lira dhe mundësi
reduktuar kohën e ndërtimit. Jetën fast paced dhe shkakton stres të vazhdueshëm
ukrainasit shumë dëshirë për të mbrojtur veten nga shpenzimet e qytetërimit të paktën
në shtëpi. Si rezultat, mbrojtësit e jeteses shëndetshme është duke u bërë
më shumë bashkatdhetarët tanë. Prandaj, mundësia për të ndryshuar "thes gur"
në shtëpi të drurit natyror është perceptuar për të pirë e të ngrënë. Dhe nëse, para se të
kohët e fundit, ka pasur një stereotip që shtëpi prej druri është më i përshtatshëm
për të dhënë, por tani gjithnjë e më shumë konsumatorë janë urdhëruar për ndërtimin
qëndrimit të përhershëm. E fundit por jo më pak i drejtuar nga blerësit dhe mundësia e
shpëtuar. Shtëpi prej druri për të paktën 30-40% më lirë se
tulla. Çmimi për metër katror të shtëpive të gjelbër të fillojë në $ 450-500
në rastin e drurit standarde dhe $ 650-750 në aplikimin e laminuar
druri. "Në fakt, për paratë e njëjta të klientit mund të ndërtojë një tullë
shtëpi e 100 metra katrorë. m apo 145 m katrore dru. m ", - shtoi z. Basco.
Serhiy Savchenko tha se në segmentin e shtëpive luksoze mund të ruaj
të jenë më të rëndësishme dhe më shumë se 50%, pavarësisht nga fakti se kostoja për sheshin
metër është më e lartë dhe arrin $ 1, 5-2000 / sq km. m shpenzimet Ulja mund të
në radhë të parë nuk ka nevojë përfunduar. Pas
brendshme kuvendi dizajn hapësirat shkurtohet pemë, e cila është ideale
për ata të cilët i vlerësojnë stilin e vendit. Në të njëjtën kohë që duan të krijojnë një shtëpi të tjera
brendshme mund të mbajë një mbarimit standard: vesh muret e plasterboard,
vë suva dekorative, paste muri, etj tjetër kursyer letër
- Nuk ka kosto për të paguar për ndërtimin, për shkak se shtëpia tashmë në rritje
përfshirë në çmim. Nga rruga, ndërtimin e eko-miqësore vilë thyen të gjitha të dhënat
në kushte të. Yuri Pavlyuk thotë se zona shtëpia e 300 metra katrore. m mund të
vendin gjatë muajit të fundit, ndërsa disa zona janë ndërtuar me tulla për vite me rradhë.
Tabela e Gradat Sipas z. ofruar Pavlyuk në Ukrainë, prej druri
shtëpi mund të ndahet në disa lloje. Grupi i parë përfshin klasike
kabina, të cilat janë bërë nga shkrimet e tërë. Avantazhet e të krijojë të tilla
mund t'i atribuohet çmimit të tyre relativisht të ulët, e cila fillon nga $ 450/kv.
m. Megjithatë, dëshira për të shpëtuar nuk është e justifikuar gjithmonë, sepse në këtë rast
Ndërtuesit janë duke punuar me dru të papërpunuara, niveli lagështia është arritur
70%. Ky është një rrezik që është bërë pirg tashmë në murin e shtëpisë shkrimet do të tkurret
dhe të deformuara. Ky proces mund të marrë një vit apo dy deri në lagështi
druri është reduktuar në 13-14%. Yuri Pavlyuk thotë se murit u pakësuar
3 m në lartësi gjatë kësaj kohe do të jetë 30 cm më tepër deformim, si rregull,
unevenly, kështu që është shtrembërim të mundshëm të mureve. Në mënyrë të qartë,
Në këtë situatë, të vënë në dritaret, shkallët dhe dyert, pa pritur për
House ulet, ekspertët nuk e rekomandojmë. Si pasojë, shtëpi të re do të
shtyhet për të paktën 1, 5-2 vjet pas "kuti" instalimin. Megjithatë, për të
minimizuar efektet e tharjes druri është përdorur tashmë të gjitha llojet e
truket teknologjike. Për shembull, disa prodhues të ofrojnë log
e shkrimet. Në këtë rast, kompania merr kompleksitetin e instalimit
dhe punës intensive e prodhimit proceset e tyre, dhe eliminon probleme të mundshme
në fazën e projektimit. Logs otsilindrovuyut kompanisë, rregullimi
tyre nën një diametër të vetme standart. Disa shkojnë edhe më tej, tharje
pemë në dhoma speciale për të reduktuar kohën e tkurrje përfundimtare e ndërtesës.
Por, pavarësisht të gjitha truket, për të eliminuar plotësisht "lëvizjet" e gjithë shtëpia
druri nuk mund të. Kategoria e dytë përfshin hartimin e rreze feta.
Standard log hewing, duke u dhënë atyre një formë drejtkëndëshe, që e bën
shtëpi moderne dhe lejon për dizajn më shumë
planet. Por problemi kryesor i drurit të gjithë - lagështia e lartë -
ende mbetet. Grupi i tretë përfshin shtëpitë e trarëve ngjitur, e cila
sot konsiderohen më të teknologjisë. Në prodhimin e tyre
druri ngurta sAwN në slats dhe të thata, duke arritur nivelin e lagështirës
drurit në 12-14%. Pas kësaj, nga një pemë, nëse është e nevojshme, të prera
dëmtuar pjesë dhe ngjitur në bordet. Kur slats dru ngjitje
fibrave janë vendosur në drejtime të kundërta nga njëri-tjetri, që
rrit fuqinë e lëndë druri përfunduar. Për shkak të gjatësisë së blades mund të përputhen
lëndë druri e prodhimit deri në 12 m, e cila lejon që të kryejnë projekte për
shkallë të madhe amatore. Pas slats ngjitje të ngurta druri në të fundit
profilizuar, duke i dhënë dëshiruar seksion kryq. Tharje të plotë
ofron siguri se shtëpia nuk përfundoi më pas do të deformuar,
Prandaj, ai nuk ka për të dalë, siç është rasti me ndërtimin e
shkrimet e tërë. Siç është cekur nga z. Pavlyuk, pas pranimit nga vendimet e konsumatorit
për blerjen e një shtëpi nga rreze ngjitur, menjëherë e bëri projektin e tij, dhe ndërsa tharje
konkrete themelet (3-4 javë), është realiste për të bërë dhe shumë të
ndërtimit. Natyrisht, në këtë rast, koha e pritjes është minimal. Një e rëndësishme
përfitojnë nga cottages të lëndë druri rimeso petëzuar është stabiliteti i tyre termik.
Duhet theksuar se shtëpitë prej druri në përgjithësi, kanë izolim termik të mirë.
Për shembull, një trashësi 24-25 cm rreze prej nga aftësia e tyre për të mbajtur të ngrohjes mund të
të konkurrojnë me mur me tulla në 1 m, i cili kursen rreth 30%
do të thotë për ngrohje dhomë. Por në rastin e bordit të laminuara të mjaftueshme
do të ketë një trashësi 18-22 cm mur konsiderohet se, për shembull, për klimën
Zona e qendrore Ukrainës për t'i bërë ballë trashësi të murit 22 cm, atëherë
si për rajonet jugore të 18 cm është e mjaftueshme për tani u shfaq në treg
propozimet që i bëjnë shtëpitë prej druri ende të ngrohta. Për shembull,
, kompania "Beam-master," sipas Victor Basco, për strukturat e parë që ofron kohën e
me shtresa e shkumë brenda mureve. Nga rruga, dinjitetin e drurit
shtëpi nuk është vetëm rezistenca e ngrohjes, por edhe aftësinë për të qëndrojmë të qetë
në sezonin e nxehtë. Muret prej druri, të grumbulluar dhe të zhduket lagështi,
mund të krahasohet me një kondicioner natyror, klima e rregullator në shtëpi.
Rezultati mund të arrihet për të lagështisë optimale të njeriut 46-56%,
si dhe kursim në ventilim. Sipas studimeve, në qoftë se
vlerësimin e rehati të atmosferës si një referencë për të zgjedhur një vilë prej druri
(Figura 1), komoditetin e shtëpisë me tulla qeramike do të jetë
0, 7, bëri të betonit - 0, 5. Serhiy Savchenko thotë se shtëpitë e bëri të ngjitur
druri dal një jetë të gjatë shërbimit. Gjatë viteve, venat
rrëshirë në pyll kristalizuar, duke e bërë të materialit të fortë. Në Finlandë
shumë shtëpi janë tashmë qëndruar për 200 vjet dhe nuk duket
më e keqe se e ndërtuar në këtë shekull. Ekspertët Garanci konvergojnë në rehati
mendimit se kohëzgjatja dhe lehtësinë e përdorimit në një shtëpi prej druri
varet nga cilësia e lëndëve të para nga të cilat është bërë. Si rregull,
prodhimin e strukturave të tilla duke përdorur disa lloje të drurit: pishe,
larsh, bredh. Victor Basco tha se materiali më të gjithanshëm të para
është me pisha, e cila është e përshtatshme në mënyrë ideale për ndërtimin vilë.
El butë, larsh, dhe anasjelltas - është e dendur, e cila siguron jetëgjatësi,
por ul nivelin e izolimit. Si pasojë, shtëpia e larches keq
ngrohjes dyqan se pisha njëjtë. Në kompvanii "Atikës-style", theksohet se
në Rusi për shtëpi prodhimin, përdorimin e një larsh dhe dru kedri. Tonë
e njëjta kompani që punojnë me materiale të vendit të para: Karpate pisha dhe të bardhë
bredh Smereka, Chernigov dhe kompani të tjera që përfaqësojnë karotide në Ukrainë
Prodhuesit finlandez, sipas z. Savchenko, duke ofruar objektet e
Pishe Finlandisht veriore ose bredh. Kjo pemë është kredituar me familjen e ngushtë
me dëllinjë, e cila i jep veti antibacterial. Kjo
tipar druri është vlerësuar veçanërisht nga njerëzit që vuajnë nga sëmundjet e sipërme
rrugëve të frymëmarrjes, të ketë thënë se shtëpia e pisha finlandeze apo bredh
më të lehtë për të marrë frymë. Përveç kësaj, pema veriore që u rrit në një klimë të ftohtë,
është më e dendur në strukturë, dhe për këtë arsye më të qëndrueshme. Disa
kompanitë që operojnë në tregun ukrainas, shesin shtëpitë në këto gjetherënës
lloje të tilla si lisi, hirit, si dhe importit të meranti, tik, kedri amerikane.
Ka oferta e shtëpive bërë nga larsh siberian, e cila është e pasur në veri të Rusisë.
Ky material është miqësore me mjedisin dhe të shëndetshme, si
pas trajtimit thekson të paqëndrueshme, duke siguruar një pastrim natyror
ajrit. Ekspertët thonë se puna me ndonjë dru natyror
i cili është konsideruar si një material të gjallë që lejon për ndonjë dizajn
klientët e fantazi, madje edhe ato që nuk mund të bëhet në rastin e tullave
masoneri. Por, sipas Sergei Savchenko, në kulmin e modës është tani në shtëpi në stilin e
Moderne - me trupin në formën e trekëndëshat, cubes, sferat, të cilit projekteve Group
Kompanitë »Scandic Line është duke u zhvilluar së bashku me designers italiane.
Shumë njohës të stilit të vendit, që kërkojnë të maksimizojnë
përmban një hapësirë ​​prej druri të projektimit, si dhe kombinuar dru
me guri natyror, llaç. Një shumë e projekteve të përfshijë një kombinim i
pemë me qeramika, metali qelqi,. Për shembull, shumë i rëndësishëm në një prej druri
sy vilë apo një gotë dimrit kopsht galeri. Mungesa e tij të projektimit
Ju mund të telefononi paraprakisht nëse duhet të planifikojnë vendosjen
priza elektrike, për shkak se instalime elektrike shkon brenda mureve, dhe, nëse është e nevojshme
shtoni një pikë pas kuvendit e shtëpisë duhet të le telave jashtë mureve.
Për klientët VIP-ndërtesa luksoze të ofrojë në kuvend,
që ofron jo vetëm që u rrit deri në 30 cm mure të trasha, dhe më shumë
harton brendshme specie dekorimin me pisha të pemëve të vlefshme, të tilla si
kedri, drurë ekzotike. Përveç kësaj, këto variante janë të pajisura me
me cilësi të lartë dritaret bërë nga lisi apo hirit, të cilat nga jashtë për më shumë
pjata alumini forca janë dhënë. A nuk e marrë së bashku gjatë
menduar se shtëpitë prej druri janë më të prekshëm ndaj zjarrit,
se tullave klasike. Megjithatë, niveli aktual i teknologjisë
mund të përballen me këtë problem. Ajo tregon Victor Basco, në
druri është e mbarsur gjatë disa lloje prodhimin e drogave
duke përfshirë parandalimin e zjarrit, anti-bakterial, të cilat pengojnë
zhvillimin e kërpudhave dhe myk, dhe ilaç kundër insekteve. Përveç kësaj
preservatives njëjtë me njolla të drurit në ngjyra të ndryshme (ka rreth
200), e cila na lejon për të arritur efektin e dëshiruar design. Sipas
Z. Basco, më të popullarizuara në mesin e ukrainasve është një hije e natyrshme
pishe. Ndërkohë, përdorimi i kimikateve mund të bëhet një problem për homeowner.
Thotë z. Savchenko, të vogla gjysmë-të fortë, e cila masivisht
të shkojnë në tregun e brendshëm shpesh përdorin cilësi të ulët, dhe
ndonjëherë impregnim haptazi toksike, të cilat jo vetëm që ndikon në cilësinë e
shtëpi, por edhe kërcënon shëndetin e njerëzve që jetojnë atje. "Për shembull, disa
Droga zjarri që janë përdorur gjerësisht, ne jemi të ndaluar
në Evropë "- tha eksperti, duke i këshilluar konsumatorët kur zgjedh një kontraktues
kërkoni kimikateve të përdorura nga certifikatat e cilësisë. Aktiv
zhvillimin e tregut dhe shfaqjen e lidhur në masë të kompanive të reja rrit
dhe rreziku për të blerë një vilë prej druri me cilësi të dobët. Drejtori i "Atikës stilit"
Yuri Pavliuk tha se pajisjet e nevojshme për organizimin
prodhimin e plotë është shumë e shtrenjtë. Për shembull, për përpunimin e të gjithë
shkrimet nevojë për pajisje me vlerë të paktën $ 1-200, dhe të ofrojë
prodhimi i jap një lustër orendi të vjetra të laminuara mund të jetë vetëm ata që kanë investuar më parë në prodhimin
bazë të $ 3-5.000.000 është e qartë se këto shpenzime janë të përgatitur, jo të gjithë,
aq shpesh i jep blerësit trajtohet keq dhe të thata
druri, e cila më pas kërcënon të kthehet ndërtuar nga materiale të tilla
kartën e shtëpisë "." Victor Basco tha se ndërtimi i me cilësi të ulët
Druri do të pastrohen, ajo mund të deformuar në mënyrë të konsiderueshme dhe të deformuar,
Prandaj, para vendosjes së një urdhër, ia vlen të pyesin nëse kompania
bazës industriale, dhe edhe më të mirë për të vizituar të ndërmarrjes. I madh
prodhuesit janë të gatshëm për të siguruar një garanci për ndërtimin për një periudhë
pesë vjet dhe janë marrë si të nevojshme për të korrigjuar deformime të jetë e mundur.
Serhiy këshilla Savchenko kur zgjedh një kontraktori të tillë për të kërkuar një nuancë,
si cilësia e pyjeve, në veçanti, për të gjetur kur pema ishte e prerë për shkak se
besohet se koha më e mirë për korrje - dimër, kur gjatë rrëshirë në buron
ngadalshëm. Në anën tjetër, një prerje në sezonin e ngrohtë, pema do të lirshëm,
dhe kështu më pak të qëndrueshme. Njëlloj e rëndësishme është cilësia ndërtuar. "Nëse kuvendi
bërë në keqbesim, pronari i kërcënuar me probleme të lidhura me deformim
projektimit "- përfundon z. Savchenko.

Share This Post: