Brickwork është një nga mënyrat kryesore të shkurtojëmuret e jashtme
në shtëpi. Ka dy lloje të Masonerisë : para dhe dekorative .

Para fytyrës mur tulla është konsideruar metoda më e zakonshme
fasadave. Tufë, në të cilin e jashtme është rreshtuar në verst pikturuar
ofakturennogo ose tulla me treguar, e quajtur përpara. Me të tilla
sipërfaqe mur e jashtme e murit nxjerr vetëm të drejtë me një tullë
edges dhe qoshet, pjesa tjetër e mureve - tulla të zakonshme dhe guri. Për
veshja e jashtme janë më të përdorur zakonisht tulla qeramike ose gurë
me një sipërfaqe të qetë, e pikturuar tulla silikat shkëmbinj dhe silikat.
Profilet mur me konveks apo konkave, fytyrë trekëndësh kufi ose
lugë është e vendosur në pjesën e jashtme të një milje në një rresht ose multi-row sistemit
dressings. Kjo mbajë dekorative hequr hedhjen në pjesën e sipërme
mureve (Friesians), dhe futur disa pjesë bosh nga skajet e ndërtesës. Në mënyrë që të japë
Struktura e një vështrim të veçantë në fasadat e model dhe përhapjen textured
vizatime, rripa kulmin e rreshtave të ndryshme të tullave, modelet, përdorimi
jointing ngjyra. Kur detaje vykladyvanii në fasada e brezit e bën
zgjatje në formë të kllapa me një profil të rritur. Çështje nuk ka kllapa
duhet të tejkalojë një lagje gjysmë apo tre të një tullë. Kllapa janë të paraqitura
e tullave në buzë apo banesë. Intervalet midis tyre janë të paraqitura
e tulla të zakonshme dhe e mbushur me panele betoni. Për të krijuar një
Fasada e chiaroscuro, tulla duhet të ketë fytyra në një kënd me planin
mur. Në të njëjtën kohë tulla projektime janë të vendosur në një model checkerboard, disa prej
tyre gjatë ndërtimit bie banesë, dhe të tjerët - në buzë. Për të siguruar
ligation e nyjeve vertikale në qoshet përballet shtresa e Masonerisë trehchetvertki
bërë pirg në radhë ngjitur, alternative bonder perpender, lidhja barelë
partisë. Në të njëjtën kohë do të lëvizë në përputhje me rrethanat dhe veshje vertikale
seams në milje. Për shkak të njëjtin parim është i vendosur në qoshe trehchetvertok
seri bonder i jap një lustër tulla me mure murature e tullave thickened
trashësi prej 88 mm. Tufë e tulla balte të fytyrës 138 mm i trashë
lidhur me pjesën tjetër të mureve me anë të gjashtë seri rreshtave bonder
tulla ose gurë qeramike në tri radhë. Muret Murator bërë nga betoni
dhe qeramike gurë, tulla qeramike rreshtuar gurë përballet
kryhet në rend të zakonshme, duke filluar nga milje jashtë. Në të njëjtën kohë
duhet të përputhet me trashësi të lidhjeve horizontale në veshja milje -
10-5 mm dhe trashësinë e -8-15 mm vertikale. Murator dekorative dekorativ
Masoneria është përdorur për të hartuar faqen e masoneri dhe të ndryshme
qepje precize gjeometrike model. Për të marrë një shumëllojshmëri të fotove
në sipërfaqen e murit, përdorimi murature me mënyra të ndryshme të veshjes
Layouts dhe tulla dhe përdorur një tullë të ngjyrave të ndryshme dhe madhësive.
Teknologji tulla dekorative zbatimi është i njëjtë si normale. Jo
Këtu është e rëndësishme për të hedhur në rreshtin e poshtme dhe në procesin e kujdes
monitorimin horizontal dhe vertikal, si dhe faktin se trashësinë
nyjet e jashtme janë të ngjashme. Duke u përballur me tulla aeroplan fasada duhet të
kanë edges qetë, sipërfaqe të pastër dhe të njëjtën hije ngjyra. Në
lidhura ose jo të lidhura me nyje të përparme verst vertikale është
Sistemi multilayered e veshjes, dhe të brendshme dhe të kthehet mbushjen verst - rresht të vetëm.
Lidhje barelë ndyshimin dhe tulla header mur në të specifikuara në projekt.
Gjatë kënde hedhjen e mureve me një trashësi prej dy tulla, e para
seri duhet të kenë një milje e jashtme dhe të brendshme të poking. Fytyra tufë
milje në nyje të vazhdueshme vertikale të fillojë me dy pjesë, me ndërprerje
joints vertikale - me dy trehchetvertok mbushur me një lugë. Seams në frontin
sipërfaqe dekorative murature qëndis, e parë vertikale, horizontale atëherë.
Shprehurit e Masonerisë arkitektonike varet nga profili (SHAPE) Duke treguar
joints jashtme. Seams janë bashkangjitur zakonisht në një konvekse, konkave, ose recessed
formë odnosreznuyu. Forma më e zakonshme e Masonerisë dekorative
është gotik (polak), në të cilin bonder alternative dhe barelë lidhje
rreshtat e tullave, dhe Phillips komplekse, të cilat janë bërë pirg alternuar bonder
dhe dy lidhje barelë tulla. Kur muret mur të trashë si dy tulla në e parë
disa milje jashtë bonder alternative dhe lidhje barelë tullave, të brendshme
verst është e shtruar me tulla, vuri poking, azabutka-lugë. I dytë
disa kilometra jashtë përsërit i pari, por me ligation e nyjeve vertikale
në fasada. Rafte e brendshme është gjithashtu një milje, ashtu edhe jashtë, azabutku
kryejnë kufi. Ngritja e trashësi të murit dy tulla mund të bëhet
kryq masoneri komplekse. Në radhën e parë jashtë një alternative milje
kufi me dy lugë. Brendshme verst është e përbërë nga tulla të përcaktuara
kufi, dhe mbrapa mbushjen - nga një lugë. Rreshtin e dytë e përsërit milje në natyrë
parë, por damar vertikale duhet të jetë i pozicionuar në gjysmë të rrugës në mes të
lugë themelor kufi. Përsërit të brendshme verst e jashtme, dhe prapa të plotësojë
bërë nga poking. Tulla dekorative embossed është e qartë
korniza fasada rrjetit me kompozime të figurave të sheshtë apo të gdhëndur, stolitë.
Stolitë janë të dhëna zakonisht me tulla të ngjyrave të ndryshme. Dekorativ
ndërtesat masoneri jep një shprehje të veçantë dhe unike arkitektonike
pamja. Në fasadat e arkitekturore e përdorur një varietet të teknikave
pastrimit. Për shembull, të rërës-gëlqere pilasters tulla mund të japin të gjitha të mirat;
tulla të kuqe zonat nën dritaret, mbi ura dhe vertikale
rreshtave flanking hapje e dritareve ose dyert. Shifrat stilizuar
kafshëve, bimëve, dhe objekteve të tjera janë hedhur zakonisht në templates.
Përveç kësaj, detaje arkitektonike janë përdorur për korniza të projektimit, shpatet,
rripa, kapele, dhe fasadat janë të komplikuara pjesë e muratorit. Kjo perde
tulla, pilasters, rripa, ndryshkur, sandriks, gjirin dritare, dhe të tjerë të quajtur pediment
detajet arkitektonike mbi dritaret ose doorways, shpesh në formën e
Gjuha për kornizë muri aeroplan, në krye me një pediment. Frames
janë të dy forma drejtkëndëshe dhe lakuar. Ndryshk - një horizontale
grooves, të cilat janë të vendosura në 4-8 rreshta në masoneri në një thellësi prej 30-60 mm.
Ata pres fasada në bel dhe për të krijuar një sipërfaqe lehtësim. Varësisht
kompleksitetin e mureve masoneri dallohen: - jashtme të thjeshtë: pjesë e komplikuar
zënë jo më shumë se 10% të sipërfaqes para mureve - mes
Kompleksiteti: një pjesë e komplikuar e zonën e pushtuar nga jo më shumë se 20% të sipërfaqes para
mureve të jashtme; - të komplikuara: pjesë e komplikuar zënë jo më shumë se 40% të totalit
sipërfaqe, veçanërisht e komplikuar: një pjesë të komplikuar të mbulojë më shumë se 40% të totalit
zonë. Detajet arkitektonike janë të paraqitura me tulla, e cila të veprojë
në formën e kllapa me një profil të rritur. Kllapa të mbajë fytyrës
hedhur tulla banesë ose të vënë në buzë. Midis kllapa në dispozicion
fushë është e mbushur me tulla të zakonshme ose të specializuara ose artistike
fut. Folësit seri e Masonerisë përbërë prej materie tulla të gjithë
e dressings. Në këtë dalë të çdo serie nuk duhet të kalojë 1 / 3 e
tullave, dhe heqja totale e jo të përforcuar qepalla - jo më shumë se gjysmën e trashësisë të murit.
Nëse largimi ishte gjysma Trashësia e murit, pastaj caktoni qerpikë të përforcuar
brickwork për zgjidhjen e markës 25 ose elemente betoni parafabrikuara,
zaankerirovannyh në masoneri. Overhanging qepalla në seri, rripa dhe të tjera
Detajet që kanë nevojë për tulla Teska, fytyrës i uritur dhe të përdoren
tulla. Detajet arkitektonike janë të fiksuara në të njëjtën mënyrë si në tufë: grepa
paterica dhe formatimin e teksteve. Gjithashtu të përdorin disa mjete të tjera. Qepalla
nga pjesë të parafabrikuara, të cilat kanë marrë-nga pak më shumë se trashësia e mureve,
fikse me Bolts spirancë, para-ngulitur në masoneri.

Share This Post: