Instalimet në formën e ekzekutimit është i ndarë në të hapur dhe të fshehur .
Në këtë banesë është bërë si rregull , instalime elektrike fshehur . shënon Wire
APPVS , Ann , APPV , APV , Akademia e Ligjit , dhe të tjerët janë të përcaktuara brenda mureve , nën dysheme ,
kanale në ndërtimin e strukturave nën një shtresë e suva .

Në ndërtesat e elementeve të kanaleve të projektimit të unifikuar linjë
në panelet dhe dyshemeve përcaktohet nga synimet e tyre, bazuar në sa më të shkurtër
shtigjet e telave. Kanalet në panele të përputhen me lojëra elektronike për çelsin,
prizë ose të përfundojë këto fole. Në kanalet e prodhimit të paneleve dhe
tavanet janë formuar nyjet palë e telave, e cila përfundon pas saldimit
Izolimi dhe vulosur me llaç çimento, gips ose të marrë u shndërrua në përkatëse
kuti. Kur kombinohet me lidhje të fshehur në strehim publik
kabllot janë të dhëna në baseboards elektrike. Bazament - një kohë të gjatë dhe
rast të ngushtë laps me një numër të mureve gjatësore të bërë nga të vështirë të djegshme
plastike. Mbulojnë të njëjtin material në panelin e këput e tij të pranverës-ngarkuar
anësore. Bordet skaj janë të fiksuara në mure pranë, tavan dysheme dhe rrethues
doorways. Këto janë hapur baseboards dhe linjat telefonike, televizioni
kabllove, radios e rrjetit. Elektricisti të kualifikuar në dispozicion për shtëpinë tuaj
riparimin e çdo lloj lidhje. Megjithatë, instalime të reja elektrike mund të
për të hedhur hapur vetëm nën formën e mëposhtme ose suva. Riparimin e
instalime elektrike fshehur në panele dhe kate, është e këshillueshme për të kufizuar vetëm
ndryshimin e bazat, çelsin, pajisje të lehta, forcimin e dobësuar
kontakt tyre dhe në rastin ekstrem e Tokës seksionin dëmtuar e telave
mes kuti bashkimi dhe kutitë e hipotekës-bazat, ndizet.
Për ta bërë këtë, hiqni tela të dëmtuara dhe në të njëjtën kohë siç është tërhequr nga
nëpër kanalin e telit të reja. Nëse kjo dështon, atëherë tela kafshon
në dalje të kutisë, dhe grushta në një përshtatje e re për të në brazdë
mur. Pastaj mund të mbushur me çimento zakon ose zgjidhje alabaster.
Para instalimit instalime elektrike duhet të jetë instaluar për të përcaktuar masën e grupit
mburoja, llambat, rosettes, pajisje fikse, për ndarjen e
telave, vendet e tyre të alternuar, kalon nëpër mur. Për instalime elektrike të hapur
identifikuar vendi i ngjitjes së telave. Në lartësi rezidenciale instalimin e bazat
përzgjedhur në bazë të destinacionit lokalet, dizajn të brendshëm, amenities
lidh pajisje. Zakonisht razotki vendosur në një lartësi prej 50 për
80 cm nga dyshemeja. Switches ndeshjeve tavan të instaluar në një lartësi
1, 5 m. çelsin në derë e parë në dhomën e vendosur në mënyrë që të hapur
dera nuk i errët e tyre. Në lokalet për një qëndrim të përhershëm të fëmijëve
bazat dhe switches janë vendosur në një lartësi prej 1, m 8 mbi dysheme. Brenda tualet
dhe banjo çelsin dhe bazat për të instaluar është e ndaluar. Përjashtim
janë priza për pajisjet dhe tharëse flokësh, ushqyer nëpërmjet ndarjes
me dy-izoluar transformator. Ky i fundit është ngritur në një njësi të veçantë
jashtë këtyre objekteve. Është e ndaluar gjithashtu të krijojë dalje më afër
se 50 cm nga metali pajisjet zazemnnyh. Bazat në mur që ndan
dy dhoma e një apartament, ai është i përshtatshëm për të vënë në çdo anë të murit, duke përfshirë edhe
paralel me ta nëpër vrimë në mur. Në lidhjet lokalet dhe degët
kabllot për të gjitha llojet e instalime elektrike të kandidojë në kryqëzim lidhës dhe
kuti. Lidhjet e telave duhet të ketë ndikim mekanike,
izolimin e tyre duhet të jetë e barabartë me fuqinë elektrike e kryesore
izolim tel. Përçuesve dhe telat terren lidhur me tokë mbrojtëse
njëri-tjetrin me saldim. Shtimi i këtyre telave për pajisje elektrike,
subjekt i terren është kryer nga bulonave. Metal
rastin e soba elektrike zhduken, e cila është hedhur në panelin e strehimit
seksion të veçantë të dirigjent, të barabartë me seksion kryq prej teli faze. Ky udhëzues
bashkohet zero përçues mbrojtës për të furnizuar kundër.
Në Gjysem perçuesit, duke ofruar tokë mbrojtëse apo konvergjence e vijave paralele, nuk duhet të
të siguresat dhe Breakers qark. Përndryshe, në operacionin e
mbrojtjen e të gjitha pajisjeve të përfshira në këtë grup do të ishte një linjë të rrezikshme
rrjetit të mundshëm. Dritat tavan janë varur në një metal të veçantë
grepa, përforcohet vrima në tavan, dhe izoluar nga këto grepa
tub plastik. Instalime të lehta të lehta mund të jenë të varur
për furnizimin e telave të saj vetëm në rastet kur këto tela janë bërë për
këtyre qëllimeve. Në të gjitha rastet, telave në terren kontakt herë në
mbajtës dhe një bllok lidh në tavan nuk duhet të jetë mekanik
ngarkesa. Në operacion tani kanë municion për llamba të lehta si
me aktuale kryerjen fuçi spiral, si dhe të izoluar. Për elektrike
vetëm astar kryesor duhet të jetë e bashkangjitur me tela neutral, qendrore
mbajtës pranverë kontaktoni - me fazën e përçuesve. Fishekë me izoluar
mëngë në këtë drejtim janë më të sigurta, sepse ata vvertyvaemoy llambë cap
do të jetë energized vetëm pasi ajo është e zhytur në izolues
strehimit fishek. Në një telave të hapur powerline fastened direkt
në sipërfaqe të mureve, tavanet, një ballkon, sulmet e njëjtë në insulators në metal,
tuba plastike, në kuti në baseboards elektrike, etj
Instalime elektrike hapur është në sipërfaqen e, tulla betoni
suva ose muret prej druri, në veçanti, wallpapered, kryejnë
banesë tela shënon APPV, PPV, ASDP, telat e sigurt apo të lehta
unarmoured kabllor. Për ta bërë këtë stërvitje në Markup ose grushta në
vrimat e rrjetit 10 mm në diametër, në të cilën çimentos në kllapa. Kllapa mund të
dhe fikse me dowels. Distanca mes pikave e telave attachment
përgjatë boshtit të saj nuk duhet të jetë më i madh se 400 mm, me thonjtë në rritje - 250-300
mm. Në kryqëzimet e telave në kllapa janë shpuar vrimat në një distancë
50 mm nga qendra e ndërprerje. Kuti bashkimi janë ngritur në një prej druri
Bazuar në një dowels plastike Fireproof, vida ose zam.
Mundësi e lejuar pa kuti në rritje, e cila në këtë rast do të mbahet
telave. Wire, shkurtojë një domethënie të vogël nën seksionet përkatëse
linjat e para instalimit të shpjegoj, duke mbajtur ato 2-3 herë me një leckë, sandwiched
në pëllëmbë të dorës tuaj. Atëherë pjesë e telit në paraqitjen paraprake fikse
në një mur betoni ose me tulla në prodhime vmazannymi bazë metali,
për të bëj, ata shtrydh tela. Sipas kllapa tela mbrojtur shtrat
shirit ngjitës. Në një bazë prej druri me një diametër tela janë të bashkangjitur me thonjtë
1, 5-1, 75 mm i gjatë dhe 20-25 mm nga kapak prej 3 mm. Thonjtë janë arritur të parë
rreth 3 / 4 gjatësisë, dhe pastaj duke përdorur mandrinë deri sa të prek kapak bluzë
tel. Për lehtësi, mandrinë është bërë vrimë në kokë gozhdë. Në vend të
kalimit të telave në një podmatyvayutsya 1-2 shtresa e izolimit
Tape zonën e 25-30 mm e gjatë. Telave në kryqëzimin e gypave
futur në tub izolues dhe një prerje në utaplivayut grooves mur.
Tuba izolimin vendosen në tela dhe në vende që ata të kalojnë përmes mureve.
Kthesa në bazë instalime elektrike ndan telat e prerë
70-80 mm në gjatësi. Është i përshtatshëm për të bërë atë me gërshërë, pincë apo anën
thikë. Skajet e telave, të futura në kutitë e kryqëzim ose në kuti e instalimit
pajisjet që kafshoj me një diferencë prej 65-75 mm, e cila do të ofrojë mundësi
ri-lidhë telat dhe zëvendësimi i përshtatshëm i bazat, ndizet. Në kutinë e
tela janë futur në mënyrë që të prerë në fushën e tyre bazë të ndarjes
nuk vijnë nga kutia. Telat e bllokuar janë të lidhura me kuti, përfundon zhveshur
kasetë ka jetuar e izoluar e cila është plagë në disa shtresa të
mbivendosje, pa mangësi për të siguruar një izolim të besueshme elektrike dhe mbrojtjen e
tela përçues nga oksidimi. Telat e izoluar janë vendosur në kuti të
në mënyrë që ato të mos prekin njëri-tjetrin. Tela në
të dhëna në një kuti të lidhur për muri në një distancë prej 50 mm nga kutia. Kuti
kapak. Në një çelsin hapur instalime elektrike dhe bazat e mbrojtura
ekzekutimit është vendosur në mur, që i bashkëlidhet druri ose plastike
Diametër prej 8-10 mm pllakë metalike të mëdha se pajisjen e instaluar në të.
Teknologji instalime elektrike me tela dhe kabllo e sigurisë është pothuajse e
nuk ndryshon nga hedhjen përçuesve sheshtë tel. I vetmi ndryshim
në rrugët e përçuesve bashkëngjitur. Kabllor të lehta unarmoured me
dy tela bashkangjitur prodhime metaleve bazë me një këmbë
apo kllapa me clamps, dhe dy ose tre të kabllit dy - kllapa
me dy këmbët. Në bazë të betonit ose tulla kllapa janë të fiksuara
vida, vidë në anchors ose ndarës në spirale metalike
vmazannye në tokë. Në një pemë që mbajnë kllapa me vida. Distancë
ndërmjet pikave të lidhjes nuk kalon 500 mm në drejtim të ndryshimeve të fushës
rreze kabllor bëj të jetë të paktën 10 diameters. Kllapa e parë
Kjo është një 10-15mm nga fillimi i përkulem. Kabllot kalojnë përmes druri
Wall drejtuar në segmentet e tubave metalik, zjarri i qëndrueshëm ndaj mureve -
në tuba plastike ose sleeves. Lidheni kabllon në kryqëzim
kuti plastike, të cilat janë të fiksuara në bazë të vida. Cable,
injektuar në trupin e llambë ose fole, përveç fikse
distancë prej 50-100 mm nga input. Instalimet dhe malin e mbrojtur nga tela
faqosje identike dhe montim i linjës kabllore. Instalimet nën suva,
kryera nga metoda e lagësht, vë APPV telat, APV, APPVS, APN.
Sipas paraqitjen paraprake të foleve të korrjes instalime elektrike në kryqëzim
Kuti, kuti, priza dhe çelsin, grusht-përmes vrimave në
mureve. Çimentos në një kuti në xhepat e tyre në mënyrë që ata të zgjatet nga muri
në trashësinë e suva të së ardhmes. Telave janë ulur gjatësi të drejtë me një diferencë të
100-120 mm në çdo anë për lidhje dhe fikse në sipërfaqe
Wall pjesë alabastër të vogël e zgjidhjes. Për këto alabaster
islets nuk ishin mbi shtresa e suva të ardhmen, ato duhet të jenë pas një
Dy minuta pas instalimit, para se ato të kalit plotësisht prerë. Pas
kuti të sigurt dhe telat, futja skajet e telave në kuti me një plastike
këto tuba endpoints izolimin mund të jenë bashkëngjitur në shtresat e murit
suva. Lidhjet dhe kryqëzimeve të telave në kuti, çelsin e instalimit
dhe rosettes bërë pas pikturë apo veshje muret e letër-muri të tyre. Gjatë riparimit
apo përmirësimin e nën një shtresë e drywall të shënoj e saj në brazdë
telave të gjithë autostradës nuk është e nevojshme, dhe është e pamundur. Sheetrock është zakonisht
të ngjitur për murin në binarët, dhe në mes të mur dhe suva është një zbrazëti.
Në këtë rast, për të vazhduar me tela në rrugën e duhur është e mjaftueshme për të thyer
në suva disa vrima me diametër 30-40 mm përmes të cilave vazhdimisht
shtytje grushta e vështirë, me të cilën ju më pas mund të zvarritet tela
të gjithë autostradës. Në pikat e kalimit përmes hekurudhës në suva do të duhet të shënoj
zakon të shkurtër, duke përfunduar me anë të vrima. Të gjitha vrimat dhe
grooves janë mbyllur zgjidhje alabaster. Në mënyrë që të mos prishin sfond, tyre
duhet të zhvillohet vrima dhe grooves prerë dhe përkulem, dhe pas
e mbrapa zam.

Share This Post: