Kompania për Menaxhimin e Dmitry Firtash Group DF mund të heqë dorë qëllim
të marrë një aksioneve kontrolluese në " Nadra " bankë .

Pas Bankës Kombëtare nuk pranoi të japë bankës këstin e ardhshëm të
refinancing në 2, 5 miliardë., banka filloi të përjetojnë vështirësi, sipas
Lajme ekonomike. Burimet në Bankën Kombëtare të argumentuar se rregullatori ende
nuk ka siguruar lejen DF Grupi për të marrë banka. I vonuar
se rregullatori i ka vënë përpara një kërkesë të mundshme për të shërbyer aksionarëve
borxhe "Nadra", dhe të bëjnë atë në para të vërtetë në formën e llogarive të biznesit dhe
depozitave. Megjithatë, fondet për përfundimin e detyrimeve bankare ende nuk është marrë.
Ekspertë financiarë thonë se për shkak të kontrollit sipërfaqësore zhvilluar në "Nadra"
shumica e problemeve potenciale banka nuk është kapur syrin e blerësit.
"Tani kur ata kishin më shumë në analizë të thellë, ne kemi kuptuar se shumica e
pjesë e detyrimeve nuk mund të tejkalohen nga flukset financiare të
biznesit "- thotë një prej tyre. Konfirmimi i situatës komplekse në bankë
vonesë në shlyerjen e depozitave, çështja term që ka ndodhur tashmë.
Para së gjithash, ka të bëjë depozita të valutave. Deklaratat mbi Yulia Tymoshenko
Përfshirjen e Bankës në skemat e të korruptuar kanë çuar në se "Nadra" u ndal
marrë refinancing dhe humbi aftësinë për të blerë valutë të huaj nga NBU për
detyrimeve. Thashethemet e tregut filluan të qarkullojnë rreth Dmitry dëshirën
Firtash braktisin synimin për të marrë një aksioneve kontrolluese në bankë
"Nadra", duke cituar presion politik nga Kryeministri. Banka
"Nadra" raportoi se ky informacion është i pasaktë.
Z. Firtash vetë në kanalin televiziv "Inter", të premten, tha se procesi i
blerjen e bankës mund të përfundojë në maj. "Vetëm për të të mbahen 24 janar
mbledhjen e aksionarëve. Kjo është e para. Së dyti - Unë kam për të marrë leje
Banka Kombëtare ", - tha ai. Firtash fundit gjendje tjetër që quhet auditimit, i cili
përfunduar nga KPMG në maj. Ekspertët besojnë se nëse shitja
nuk bëhet, tregu financiar pret një raund të ri të deficitit në hryvnia
tregun ndërbankar, të cilat mund të zgjasë për disa banka.
"Nëse një kompani refuzon të Dmitri Firtash transaksionit, do të ketë të rënda
ndikojnë në tregun bankar të gjithë. Transaksioneve ndërbankare mund të jetë plotësisht
ngrirë - ish-zëvendës kryetar i Bankës Kombëtare të Ukrainës Sergei Yaremenko.
- Në sasi të kufizuar e operacioneve rifinancimit të Bankës Kombëtare
ajo do të jetë një tjetër shtysë për një krizë sistematike. " Ndërkohë, disa
besoj se nuk e bashkë-pronar i RosUkrEnergo të jetë aq e lehtë për t'u larguar nga "Nadra".
"Kompania Group DF është publike dhe operon në tregun ndërkombëtar.
Nëse z. Firtash do të largohet nga "Nadra" dhe banka falimenton, kjo është serioze
ndikim në reputacionin e tij si një investitor dhe partner biznesi në marrëveshje të reja
Bashkimit dhe blerjeve ", - tha kreu i një përfaqësues
të bankave të huaja në Ukrainë. Ai beson se tani është bërë peng i Grupit DF
Situata politike dhe refuzon për të blerë "Nadra" në shumë pak.
"Megjithatë, nëse zyrtarët vazhdojnë të sulmojnë banka, ju mund të merrni nga Firtash
arsyetimin "- përmbledh financier.

Share This Post: