Në mënyrë tipike , në gjysmën e parë të janarit nuk është shumë e pasur me zhvillimet e reja
në botën e pasurive të patundshme . Shumica e Prurje, Lajme tematike vazhdon
përmbledhje të vitit të kaluar dhe parashikimet për të ardhmen . janar
2009 , jo një përjashtim .

Në përmbledhje deri të hënën e kaluar u liruan të dhënave nga Kombëtar
Shërbimi Statistikor i Greqisë, sipas të cilit numri i lejeve të reja
për ndërtimin, lëshuar në tetor 2008 është ulur me 15 vjeçare, 7%
gur. Sipas ekspertëve të tregut lokal, rënien në aktivitetin e ndërtimit
sugjeron se ekonomia fillon të "ngadalësuar". Sipas të Qipros
Zyra e regjistrimit të tokës, për njëmbëdhjetë muajt e parë të vitit 2008
numri i transaksioneve në shitje e pasurive të patundshme në ishull ka rënë nga 27,% 9
në baza vjetore. Numri i kontratave të nënshkruara në nëntor, ranë me
60, 5% për të njëjtën periudhë të vitit 2007. Ekspertët thonë se
se rënia në tregun e pronës e Qipros do të vazhdojnë në vitin 2009. Krizë
likuiditetit, shtrëngimi kushtet e kreditimit dhe në rritje të ndjenjave negative
çoi në faktin se çmimet e shtëpive të banimit në Dubai, në bazë të indeksit të
koston e strehimit një kompani ndërkombëtare këshilluese Colliers International,
në tremujorin e fundit të vitit 2008 u ul. Rënia ka mesatarisht rreth 8%
tremujorin e mëparshëm. Në segmentin e çmimeve të ulëta të banesave ka qenë 11%. Volum
transaksioneve në tregun e shtëpive emiratin u ul me 45%. Sipas Shoqatës së REALTORS
Shitjes kanadez strehimit në vend ra në 2008 në 17, 1%. I përbashkët
Numri i të merret në të tashmë të ndërtuar shtëpitë ka rënë nga 523, 8000
në vitin 2007 në 434, 5000 e kaluar. Rënia më të rëndësishme në shitje
vërejtur në krahinat e British Columbia dhe Alberta. Sipas ekspertëve,
Ky trend do të vazhdojë në vitin e ardhshëm. Megjithatë, jo të gjitha vendet
2008 përfundoi në një recesioni shënim të vogla. Ka pasur edhe disa tregje, çmimet e
e cila u rrit, dhe në disa vende, kriza kontribuar në fluksin e huaj
konsumatorëve. Pas disa muajsh rënie të çmimeve për apartamentet në kryeqytet
Suedi, Stokholm, në dhjetor 2008, krahasuar me nëntor filloi të rritet.
Sipas agjencive më të madhe të Shoqatës pasurive të patundshme në Mdklarstatistik vend,
Çmimet e apartamenteve në Stokholm u rrit me 1% në nëntor. Në të tjera të mëdha
qytetet - Gothenburg dhe Malmo - çmimet janë rritur nga 3 dhe 2%, respektivisht.
Sipas një anëtari të Bordit të Drejtorëve Pera Mdklarstatistik Yonlera,
popullsisë në Suedi ka vendosur për të investuar në pasuri të patundshme mes bien
normat e interesit në kredi. Në vitin 2008, çmimet e banesave
në Izrael. Kostoja mesatare e apartamenteve në qytetet e mëdha ka arritur një
2008 NIS 812 mijë (8000), ndërsa në 2007 ajo ishte
NIS 734,000 (188 mijë dollarë). Në qytetet e vogla në periferi të këtij
u rrit me 9,% 7, për 566.000 sikla (145 mijë dollarë). Udhëheqës
norma e rritjes u bë një periferi të Tel Avivit, Petah Hold Stillpine, ku çmimet janë rritur
22%, për NIS 856,000 (220 mijë dollarë). Nuk dihet se si të çojë
një treg të pasurive të patundshme të Izraelit në situatën aktuale politike e paqëndrueshme.
Zhvilluesit e ish kryeqyteti i Turqisë janë duke shpresuar se fluksi i blerësve nga jashtë.
Sipas REALTORS në Stamboll, çmimet e llojeve në qendër të qytetit apartamente
ulur me 20%, ndërsa në periferi ra me 40-50%. Sot
ndërsa pjesa e Stambollit, ka vetëm 12% të investimeve të huaja
por në 2009 kjo situatë mund të ndryshojë për të mirë e më të mëdha
qytete. Anëtarët e Shoqatës organizimin e Investitorëve të Huaj në Real
Estate (zjarri), i cili bashkon investitorët nga 21 vende, në pronësi të pasurive të patundshme
rreth botës për $ 1 trillion në 2009 synojmë për të rritur investimet e tyre
globalisht me 54%. Një studim në mesin e anëtarëve të organizatës,
treguan se 53% besonin më të sigurta në aspektin e investimeve
Country Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Në 11, 3% ishin në favor të Gjermanisë
dhe Zvicra, dhe në 4, 8% - në Australi dhe Kanada. Si kreu i afire
Jim Fetgatter, Shtetet e Bashkuara, pavarësisht nga efektet e dhimbshme e kredisë
Kriza, mbetet e madhe e tregut të pasurive të patundshme në botë. Pronave për
investim afatgjatë sipas të dhënave zyrtare të Ministrisë së Strehimit
ndërtimit në Spanjë, çmimet e shtëpive në vitin 2008 ra nga një mesatare prej 3,% 2.
Çmimet reale të "zhytur" në 4, 6% pas inflacionit. Megjithatë, për ata që investuar
pasurive të patundshme banesore në vend dhjetë vjet më parë, investimeve afatgjata janë
më fitimprurës alokimin e fondeve në aksionet e bankave të mëdha ndërkombëtare: për
dhjetë-vjeçare koston e strehimit në Spanjë, shtuar 215% në krahinë
Andaluzia, Murcia në 211% dhe 200% - në rajon, Balearic Islands. Vlerë
"Patate të skuqura Blue" e bankave të mëdha, si Barclays, HSBC dhe aleate irlandeze
Bankat, për të njëjtën periudhë ka humbur 56%, 22% dhe 87% respektivisht. Sipas
Hollanda Shoqata e Estate Agents (NVM), çmimet e shtëpive të banimit
në vend rënë në 2008-1, 8%. Kjo është rënia e parë për vitin
gjatë 18 viteve të fundit. Në vitin 2009, NVM parashikon rënie të mëtejshme të çmimeve,
e cila do mesatarisht 5%. Por, në afat të pasurive të gjatë, patundshme banesore
vendi është, sipas ekspertëve NVM, një objektiv tërheqës për investime.
Parashikimet për shtimin e ardhshme për të përmbledhur në gjysmën e parë të janarit të paharrueshme
Parashikimet si tregjet e pasurive të patundshme rreth botës në të ardhmen.
Pra, Nigel Cornick, CEO i Raimon Land - një
nga zhvilluesit kryesorë të pasurive të patundshme një klasë "lux" në Tajlandë - parashikimet
Çmimi mesatar i shitjes së primit të klasës apartamente në vend në 2009
paksa më e ulët. Kërkesës nga investitorët e huaj në pasuri të patundshme
Tajlandë do të zbresin. Trendet negative në pasuri të patundshme
vendit për shkak të krizës globale ekonomike dhe financiare dhe të paqëndrueshme
Situata politike në vend, sipas pedagog. Hulumtim
Parashikimet Economy.com kompanisë Moody se numri i pronave të konfiskuara nga bankat
për mos-pagesën e kredive hipotekare në SHBA në vitin 2009 do të rritet me 18%. Reduktim
Ky tregues nuk pritet deri në vitin 2011. Në një raport nga më të madhe
firmat e kontabilitetit Ernst \u0026 Boterore Rinj thotë se në 2009 vëllime të
transaksioneve në tregun e pronës në Gjermani do të ulet nga 25, 9 miliardë euro në të kaluarën
vit (dhe një rekord 65, 3 miliard euro në 2007) të 20-24000000000 euro. Ndërkombëtar
Real estate konsulent DTZ parashikon rënien e çmimeve shtëpi
Kina deri në vitin 2011. Alan Chan Sunlay, kreu i departamentit të DTZ Residential
Real Estate, shprehu këto shifra. Në qytetet e mëdha në shpenzimet Kinë
strehimit, sipas parashikimit të tij të bjerë me 10% këtë vit dhe me 5% - në vitin 2010. Në
qytetet e vogla rënie prej 8% dhe 4%, respektivisht. Sipas parashikimit
përfaqësues i agjencisë më të mëdha në Baltik e pasurive të patundshme Ober-Haus
Ayi Clausen në vitin 2009, tregun e pasurive të patundshme Letonisht aktiviteti do të mbetet
në një minimum. Shërimin e tregut nuk pritet deri në vitin 2010.
Tregut të pasurive të patundshme të Zelandës së Re, ndërkohë, besojnë se pas
"Dërrmuese" në 2008 të vitit 2009 do të jetë më i suksesshëm në numrin e merret me strehimin.
Kreu i kompanisë për investime dhe Web faqen e Grupit Polaris për pasuri të paluajtshme
Pronës Billboard Kent Leicester parashikon një graduale të ndërtojë-së
shitjet në shkurt-prill dhe për të stabilizuar tregun më vonë këtë vit. Kjo do të jetë
kontribuojnë në çmime më të ulëta dhe normat e interesit. REALTORS Australia
arriti në përfundimin se në rajonet perëndimore të vendit janë konjukturës të favorshme
për ata që blejnë për strehim, me qëllim për me qira e saj. Midis
zonat më premtuese të kreut të agjencive Australian pasurive të patundshme
Professionals Real Estate Ian Cornell ndan Ballajura, një periferi të Perth.
Sipas ekspertëve, një nga opsionet më të mira për një fitim të
Investimeve në strehim me tre ose katër dhoma të kushtojë rreth
350-400.000 dollarë australian (240-280,000 dollarë).

Share This Post: