Huamarrësit në gjendje të vështirë hyrja në shkëmbim , shpresë për të qëndruar në apartament ,
dhe REALTORS - për të mbijetuar në kohë të vështira . Për ta bërë asgjë në të gjitha : gjeni
të gatshëm për shkëmbimin e banesat e tyre dhe të paguajnë për këtë shumë "të vogla" .

Kriza në tregun e pasurive të patundshme është kthyer në prizabytye metodat sovjetike - është bërë
strehim popullore ndarjen ose strehimit të këmbimit me një pagesë shtesë. "Këto transaksione do të zbutur
rënie të tregut të pasurive të patundshme, ne jemi dëshmitarë në muajt e fundit. Sot
është e sigurt të them se në vitin 2009, kjo mundësi transferimi
drejtave të pronës do të jetë shumë e rëndësishme, "- tha për gazetën Internet" TANI "
Rubanov Alexander, Presidenti i profesionistëve të Ukrainës pasurive të patundshme. Prapa
në BRSS Edhe pse kërkoni për mundësitë e përshtatshme, e cila do të kishte bërë një
të gjitha palët mund të marrë vite, gjatë periudhës sovjetike barter kontratave
ishin të përhapur. Pastaj shumica e aksioneve strehimit komunal,
dhe shkëmbimi ishte e vetmja mënyrë për të ndryshuar kushtet e tyre të jetesës.
Në mënyrë tipike, qiramarrësit vetë ose përmes zyrave të këmbimit gjetur një alternativë e përshtatshme
Dhe pastaj, aty, në prani të përfaqësuesve të administratës së qytetit, riplanifikuar
urdhër. Çdo rast është kontrolluar Strehimit Exchange Commission. Sot, njerëzit janë zgjidhur
shkëmbimin e banesave për shkak të problemeve personale - divorc, dhe si pasojë, hezitimi
për të jetuar me nënën e saj apo ish-bashkëshorti, ose financiar - për të shlyer kredi
Bankës. "Aktualisht, ne jemi rastet e dy familjeve që duan të shkëmbejnë
banesat e tyre. Secila prej këtyre trazirave personale - njerëzit nuk e marrë së bashku
dhe duan të shpejtë të këmbimit të përbashkët sheshtë ", - thotë për gazetën Internet
"TANI" Sergei Morgunovsky, menaxhere e agjenci të pasurive të patundshme në Moskë.
Sipas tij, edhe në verë në raste të tilla, apartament ishte ekspozuar për shitje,
dhe përdoret para për të blerë një zonë më ekonomike. "Tani në treg
plotë të qetë, edhe me qira nuk është në kërkesë. Menoy nuk tkurret dhe të ngurta
agjenci të pasurive të patundshme. Ne duhet të dal disi - do
të gjitha përnjëherë, "- thotë Morgunovsky version ekonomik të." Nëse konkludohet
barter marrëveshje me një agjenci, atëherë në mënyrë të qartë sekser tarifë shumë e sotme
Nuk ka ditë - thotë Rubanov. - Çdo gjë do të varet nga çdo situatë ".
Në të njëjtën kohë, sipas Morgunovskogo, sot një e shërbimeve profesionale
sekser në këtë rast do të kushtojë të paktën $ 800. "Është vetëm më të vogla
se sa në një transaksion të shitjes, kur agjenti është përqindja mesatare
3% e shumës ", - tha ai Një tjetër avantazh i këmbimit -. Mungesa e 1%
interesi mbi shumën e transaksionit për fondin e pensioneve e shtetit, dhe jo aq e shtrenjtë
si në shitje, lëshimin e çertifikatave. Dobësitë mund të konsiderohen
kërkimi të gjatë për një njeri i cili erdhi në shtëpinë tuaj. "Nga njëra anë,
Tani shumë dëshirë për të përmirësuar kushtet e tyre të jetesës, dhe për shkak të krizës detyruar
bien dakord për të shkëmbyer, sidomos me një pagesë shtesë. Nga ana tjetër, nuk janë ato
të cilët më parë kishte rënë dakord për të shkëmbyer me një pagesë shtesë, por tani për shkak të kostos në rënie të
Pasurive të patundshme refuzon të merren në shpresën se në vitin 2010 çmimet e përsëri
fillojnë të rriten, dhe ata do të jenë në gjendje të shesin me fitim banesat e tyre. Këtu ka një paradoks, "
- Shpjegon Morgunovsky. Sipas tij, tani në kërkim për një apartament për të ndarë
merr një mesatare prej 2-3 muaj. Kur të kënaqur me çdo gjë përveç agjentët e pasurive të patundshme, të cilët
Transaksione të tilla ju lejon të mbani gjallë, të këmbimit mund të jenë të dobishme dhe të
për njerëzit me hipotekat trazuar. "Duke pasur një problem me bankën kreditorit,
shitur një apartament është e vështirë, por për të shkëmbyer atë me një shtesë me më pak
në më pak prestigjioze është e mundur ", - thotë Rubanov në këtë skemë.
rast është mjaft e thjeshtë, por kërkon një rastësi kushte shumë.
Një person që dëshiron për të shkëmbyer banesën për të gjetur një partner i cili është i pakënaqur
kushtet e tyre të banimit, por ka një numër të fondeve të mjaftueshme
për të shlyer kredi. Në këtë rast, përfitimet janë çdo gjë, dikush më të mirë
akomodimin e tyre për pagesë shumë të arsyeshme, e - heqin qafe
Banka e skllavërisë, duke mbetur me apartament, ky i fundit merr një "live"
para në kredi.

Share This Post: