Duke vendosur për të instaluar sistemin e ngrohjes, që ju ofrojnë të pavarur
ngrohje si një rritje të lartë ndërtesave në një apartament të qytetit dhe një shtëpi private ,
në vend. Pronari i shtyllë apo kazan ka ujë të ngrohtë , pavarësisht nga
kohë të ditës dhe të vitit dhe të zgjedh mënyrën e shtëpive të ngrohjes .

Pronari gjithashtu paguan vetëm për ngrohtësinë që ai të konsumuar në të vërtetë, pa
shkak të humbjeve në rrjetet urbane. Kur urdhëron instalimin e ngrohjes të pavarur,
duhet të marrë parasysh karakteristikat dhe struktura e çmimeve, sigurinë dhe koston e
karburantit. Sistemin e ngrohjes përbëhet nga një shtëpi moderne e tre elemente kryesore:
gjenerator ngrohjes (bojlerit), i cili gjeneron ngrohjes, tub, i cili
qarkullojnë ujë të nxehtë dhe sistemet e ngrohjes (radiatorëve, ngrohje autonome). Shef
element - kazan. Kaldaja mbi parimin e funksionimit dhe llojin e karburantit, ka disa
lloje: ujë ngrohje me gaz, kaldaja me gaz, ngrohje elektrike e ujit, elektrike
kaldaja, kaldaja me gaz kondensimit, kaldaja të lëngshme e karburantit. Kompakt dhe
Kolonën ekonomike Gas (ngrohje menjëhershëm gaz) janë ekonomike
ngrohje aplikim, për shkak të gazit është ende forma më e lirë të karburantit. Ngrohës uji
përbëhet nga një valvul e gazit (valvul e gazit), e cila kontrollon rrjedhjen e
, gazi gazi gazi, çelik, exchanger ngrohjes, e cila nxehet me ujë;
shaper fut tymi udyalyayuschego dhe dëshirat e kontrollit për shkak të sensor
automatizimi temperatura, e cila kontrollon robot të gjithë kolonën. Bazuar në
e kërkesës për ujë, i vendosur shtyllat me treguesit: 10-11
l / min, 13-14 l / min dhe 15-17 L / min në ngrohjen e ujit deri në 25 gradë Celsius.
Për ndeshjet e sotme kolonë nuk janë më të nevojshme. Për ndezjen janë tani duke përdorur
bateri, hidro dhe pezorozzhig. Ky i fundit është bërë duke shtypur
button piezo, dhe shkëndijë ndez flaka ndezës. Flaka në
pilote tregon se kolona është në gatishmëri.
Drita pilot me bateri ndezjen elektronike nuk djeg në vazhdimësi, duke kursyer
gazit. Të përfshira është një hapje kolona të nxehtë ujë çezme apo të një rregullator
pushtet. Ignition nga elektrike vjen nga konvertimi në energji elektrike
Shpejtësia e rrjedhës së ujit të ndërtuar hidrocentrale. Folësit e lirë
- Pezorozzhigom me më të shtrenjtë - nga hidro. Burners në shtyllat
Ka fuqi të vazhdueshme dhe Autoregulated. Kolona e më i përshtatshëm -
me ekran dixhital dhe kontrollues temperatura. Sistemit të mbrojtjes është shkaktuar,
nëse nuk ka projekt, shuar flakët dhe u ngrohja e shkëmbimit të ngrohjes.
Pastaj furnizimit me gaz është bllokuar automatikisht. Llogaritni ngrohje të ujit me gaz
për 1015 vjet punë të qëndrueshme. Në tregun ukrainas në këtë vend janë të
prodhuesit të tilla si Electrolux, Gorenje, Demrad, Vaillant, Junkers,
Beretta, «Lvovgazapparat", "Ross". Kostoja e modeleve të thjeshta
fillon me një 75 për të. është, dhe deri në 1000 në. Ajo është, mur miniboiler
quhet gazi-gjuajtur kaldaja për hartimin e tyre dhe të performancës. Bojler të gazit është
nga burners gazit, valvulat e gazit dhe exchangers ngrohjes. Në murin e trupit
bojler të gazit pompë është që të qarkullojnë të ujit në sistemin e
valvula lehtësim dhe zgjerimin diafragma tank, kontrollet,
Vetë-diagnozën dhe mbrojtjen. Single-qark gazi-gjuajtur kaldaja përdorur
vetëm për ngrohje. Ata veprojnë në parimin e automatizimit të bojler, fiksimin
sitemy nevojë për ngrohtësi, përfshijnë një valvul e gazit. Në këtë kohë, e ujit,
rrjedh përmes kazan është ndezur në një exchanger ngrohjes për temperaturën e dëshiruar
dhe nga pompë qarkullim është furnizuar në qark. Ka edhe me një qark
kaldaja kat. Disavantazhit të tyre është nevoja për të ndarë dhomën për shkak të mëdha
dimensionet e instalimit, por një plus - të lartë të energjisë (100 kW). Double-qark
kaldaja kanë ndërtuar në qark për ngrohjen e ujit, por në të njëjtën kohë në dy mënyra
nuk mund të punojnë. Në kohën e ngrohjes me ujë jashtë sitemy ngrohjes punë.
Në temperaturë dhome ai mund të ndikojë vetëm mbi 23 orë, kështu që
Shumica e pronarëve besojnë se kaldajave të tillë në mënyrë më efikase. Kaldaja me gaz të prodhuar
dy pezozazhigom, dhe me një ndezjen elektrike. Kaldaja hapur dhomën
djegia e ajrit nga dhoma të fituar dhe për të hequr tymin përmes oxhakut për shkak të
projekt natyrore. Mbyllur dhomës së djegies parashikon futje e ajrit
nga rruga dhe largimi me forcë e gazeve nëpërmjet "fshesë" në një tym të veçantë
tub. Sistemit të mbrojtjes ndalon kazan gjatë një ndërprerje të energjisë.
Nëse kazan është fikur për një kohë të gjatë, sensorë të monitoruar temperaturën e rrjetit dhe periodikisht
përfshijnë atë. Ka edhe mbrojtje nga bllokimi pompë qarkullim. Varg
Kazan përfaqësuar prodhuesit vendas dhe të huaj: Ariston,
Baxi, Beretta, Daewoo, Junkers, «Atem", "Vulcan", "Danko", "Ross" dhe
Kostoja e modeleve të tjera shkon nga 200 në. e. në 4000 në. HEAT është Gatherer
Gazi nga kaldaja kondensimit me avull, forma më popullore e ngrohjes
instrumentet në Evropë. Dhe në disa vende, vetëm ato kaldaja dhe zgjidhen.
Në një produktet konvencionale djegies bojler në formën e gazeve të nxehtë japin disa të ngrohjes
exchanger. Së bashku me këto gazeve në atmosferë dhe ujë
avulli formohen gjatë djegies. Energjia e avull dhe përdorimin e
kaldaja me gaz kondensimit. Trashje ndodh në një exchanger ngrohjes të veçantë
zonën e rritur, e cila merr larg ngrohjes për sistemin e ngrohjes. Koeficient
kaldaja kondensimit efikasitetit tejkalon së tepërmi efikasitetin e konvencionale
kaldaja me gaz, dhe ata janë 15-20% më lirë. Në këto kaldaja përdorin vysotehnologichnye
burners, të cilat sigurojnë përgatitjen e një përzierje të toplivnovozdushnoy më të mirë
proporcione në drejtim të djegies me gaz. Në gazin e oxhakut zvogëlon numrin e
emisionet dhe temperatura e ulët lejon përdorimin e oxhaqeve
të masës plastike. Këmbyesit e ngrohjes në bojler është bërë nga acid-
materiale. Venting ndodh nëpër tubat bosht të përbashkët
Ngrohje-rezistente plastike. Pompë kontrolluar në mënyrë elektronike rregullon fuqinë
ngrohje, kursen energji dhe zvogëlon zhurmën nga ftohës.
Një kusht i domosdoshëm për funksionimin e bojlerit në një mënyrë të kursimit të energjisë, temperatura
ftohës në gji të kazan duhet të jetë të paktën 57 gradë. Të ulur temperaturën,
aq më mirë do të jetë përmbledhje dhe më të lartë të efikasitetit të kazan. Prodhuesit:
Junkers, Viessman, Bosch, Econcet, Beretta, FERROLI, Wolf, et al Blej
Kondensimit kaldaja mund të jetë në një çmim prej 1100 në. e. të 5900 në. e.
UNIVERSAL ujë ngrohje elektrike dhe me kosto të ulët janë kumulative
(Boilers) dhe rrjedhin. Rezervuar uji është ndezur në kontejnerë të veçantë dhe
në ngrohës uji rrjedh - direkt në paraqitjen e tij në vinç. Do
në kazan presionin e ujit nga trokitje e lehtë mund të, dhe në rrjedhën e lirë-
Kazan ujë rrjedh nga një rezervuari të vendosura më lart. Mundësia e parë është përdorur
në banesa, e dyta - në cottages. Rezervuar karburanti ngrohës uji mund të jetë 15-500
l, pushtet - nga 1 deri 3 kW. Në disa modele, uji është i nxehtë në 85
gradë. Të shërbimit shtëpi të tërë (dush, banjo, kuzhinë) është në dispozicion
kazan prej 150 litra. Në tank çelikut për të parandaluar korrozioni këshillohen të përdorin
filtruar ujin. Me të njëjtin qëllim vendosur anode magnez. Siguri
valvula përcakton temperaturën e dëshiruar të ujit dhe ul presionin në termostat.
Ngrohje elektrike menjëhershëm të ujit janë veçanërisht kompakt. Nga uji në rubinet
gjithmonë do të jetë e nxehtë, por kjo rrit konsumin e energjisë.
Parimi i funksionimit të pajisjeve të tilla është për të ngrohur ujë në rrjedhën e saj
nëpërmjet një exchanger ngrohjes me elementet e ngrohjes të cilat janë të ndjeshme ndaj cilësisë së ujit. Për
Ngrohës elektrik kërkon shumë rrjedha e ujit me një temperaturë prej jo më pak se
10 gradë. Nëse uji është i ftohtë në hyrje, të nxehta dhe
ajo do të jetë deri në një temperaturë nën caktuar. Ngrohës elektrik të ujit mund të
kanë një ekran dhe një telekomandë. Kompanitë që prodhojnë elektrike
Ngrohës uji: "Edison", "Delsot", "Miass», Stiebel, Eltron, Kospel,
Ariston, Electrolux, Gorenje, Siemens. Çmimet fillojnë në 100-200. e. elektrike
Kaldaja Gjithashtu, si kaldaja me gaz, pajisje elektrike, sistemet e ngrohjes janë quajtur
miniboiler. Avantazhi i kaldajave elektrike në cheapness tyre relative
dhe mbrojtjen e mjedisit. Megjithatë, për shkak të kostos së energjisë elektrike kaldajave të shtrenjta
Kostoja për të vepruar, ata janë të rekomanduara për t'u përdorur si një rezervë
kazan. Instaluar ata në mur, ata janë të lehtë për t'u përdorur, kompakt dhe
pothuajse të heshtur. Classic kaldaja uji ngrohjes duke përdorur spiralet (Tena)
mbyllur në një tub ose balonë. TENov të tilla mund të ndryshme, dhe puna
ata janë paralele. Në dirigjent ujë jonik eleketrokotlah vepron në të
postuar dy këmbët ndërmjet të cilave aktuale, ngrohje. Për të tilla
ujë kazan të cilësisë. Modelet më kanë ndërtuar në
tank zgjerimin dhe pompë. Kaldajave elektrike të përdorur
me dy dhe tre faza të kontrollit që ju lejon të ruani të energjisë elektrike
në offseason. Shpenzimet e energjisë mund të reduktohet nëse vendosur
multirate metër dhe një bateri që do të kishte akumuluar energji të lirë
natës dhe të ditës dha qark saj ngrohje. Duke instaluar një bojler elektrike
jetë i sigurt për të hedhur një linjë të veçantë dhe automata sigurisë.
Kaldajave elektrike në tregun ukrainas janë të markave "Teplomash"
"Ross", "Titan", "Proskuriv» Kospel, Proterm, Ekco, etj Kostoja e pajisjeve
fillon me 100 per. dmth, modele të importuara mund të bëjë në 1200 in e.
ALTERNATIVE avantazhet MINIPECHKI të ngurta të karburantit kazan është
kosto të ulët të karburantit. Si ky i fundit mund të jetë një gur
, linjit, qymyr druri, fishekëve presion, si dhe torfe. Solid
kaldaja janë autonome, ata nuk kërkojnë lidhjet elektrike, kështu që ata mund
të përdoret për rezidenca verore, ku nuk ka komunikim. Jo dos tatok të tilla
lloje të kaldajave në varësi të tyre mbi njerëzit, ata kanë nevojë ngarkimit periodik
e karburantit dhe largimin e hirit. Prandaj, kaldaja të ngurta të karburantit janë më pak të njohura,
se gazit. Ekziston edhe një lloj kaldaja topth. Këto modele
punë nga djegia e compression të fishekëve e mobiljeve industrinë e mbeturinave
(Fishekëve). Kaldaja të tilla kanë një efikasitet prej 90%. Modele tipar i topth
se ata mund të punojnë deri në një javë në off-line në mungesë të
njeri. Megjithatë, çmimet e larta (rreth 10.000 in Au) dhe mungesa e shpeshtë e
fishekëve bërë ata jopopullore. Stop kaldaja të ngurta djegëse
në rastin e mbinxehje nuk është e mundur, në mënyrë për të mbrojtur sistemin duke përdorur të veçantë
fondeve. Bojler mund të instalohet një exchanger ngrohjes përmes së cilës rrjedh
ftohës para se të arrijë sistemin e ngrohjes. It Cold
ujë nga uji COOLs ftohës. Set për ekonominë e karburantit
Përveç kaldaja të ngurta të karburantit ruajtjen capacitive ngrohjes, të cilat
kryen funksionin e akumulojnë teplotermosa. Krahasuar me "sobë"
kaldaja të ngurta të karburantit janë më të dobishëm, ata kanë efikasitet të lartë. Kjo është për shkak të
parimin e djegies fund, në të cilën e ajrit është ushqyer nga fundi dhe anët.
Këmbyesit e ngrohjes në kaldaja janë çeliku (të ndjeshëm ndaj trashje) dhe
gize (jo të përshtatshëm para-loading). Përveç tradicionale dru-gjuajtur kaldaja
djegies model gjithashtu prodhoi një metodë Pyrolysis e djegies. Ata janë quajtur
gazi-gjenerator kaldaja druri. Ngarkuar në dru zjarri dhomës së djegies
e ajrit të nxehtë e parë me qasje të kufizuar, ndërsa një qëndron
djegshme me gaz. Gas është në lulëzim nga një dhomë në një tjetër nëpërmjet një qeramike
tifoz grykë. Të tilla kaldaja efikasitetin e 90%, ato janë të padëmshme, por e shtrenjtë
dhe duke kërkuar për cilësinë e drurit. Prodhuesit e kaldaja lëndë djegëse të ngurta: Junkers,
VIESSMANN, Demrad, BUDERUS, Roca, Don, etj Kostoja varion nga 1000
at. është 10.000 in Karburanti naftës Zhidkov HEAT kaldaja në bazë të
të ngjashme me katin e gazit. Dallimi në ndërtim - në praninë e ventilatory
ndezjes, e cila është e furnizuar veçmas nga kazan. Drejtimin e një objekti të tillë
për naftë. Detyra e tifoz ndezjes - me llak me të lartë
presion dhe dorëzuar në djegia e karburantit. U bë një, mjegull e karburantit
përzier me ajër, është ushqyer në zonën e djegies dhe është ndezur. Set
kaldaja të lëngshme e karburantit duhet të jetë në një dhomë të veçantë me sos. Ata mund të
punojnë në soba me gaz, por vetëm kur emigrojnë hardware.
Kaldaja naftë kërkojnë një furnizim të naftë, për shkak të cilat janë konsideruar
të shtrenjta për të vepruar. Për shembull, për ngrohjen e zonës shtëpinë e 200-300
m2 do të kërkojë 24 ton naftë në vit. Avantazhet e lëngshme djegëse kaldaja
janë: shkallë të lartë të automatizimit, efikasitetin e rreth 94%, pastërtinë e mjedisit
dhe një shkallë të lartë të qetësisë. Nëse shtojmë bojler, gjenerator dizel,
është e mundur që të sigurojë autonomi të plotë nga mains. Prodhuar lëndë djegëse të lëngshme
kaldaja ACV, Bosch, BUDERUS, CTC, Dakon, FERROLI, Protherm, Roca, Vaillant,
VIESSMANN, Wolf dhe çmimet e tjera në varg: 400-2000 in e.

Share This Post: