Stone dhe tjegull - materialeve të bukur rreshtim . Por, në mënyrë që të
Ata ishin të gjata , ata duhet të jenë të përcaktuara siç duhet. Në këtë kuptim, procesi i përballur
mund të krahasohet me maja e ajsbergut , ku pllaka fshehur padukshme
sy pjesën nënujore : përgatitur si duhet , baza leveling
përzierjet , hidroizolim dhe ngjitës duhur.

Zgjedhjen e duhur për styling flokët dhe zbatimin e saktë të teknologjisë - një premtim
sukses. Pa pretenduar të jetë një rishikim të detajuar, ne do të doja të theksoj vetëm kryesor
momente, të cilat duhet të udhëheqin në zgjedhjen e komponimeve leveling,
abetaret, hidroizolim, ngjitëse, mjetet për grouting. Bazuar në kushtet e
operacion, diversitetit të përfaqësuara në treg ngjitëse sot zakonisht
ndahen në dy grupe: ngjitëse për përdorim të brendshëm me një të butë dhe të vazhdueshme
kushtet operative dhe ngjitëse për përdorim të jashtme, operimin e cila është e komplikuar
negative klimaterike, faktorët sizmike apo mjedisore.
Përveç kësaj ndarja e përgjithshme, ka edhe një grup të ngjitëse të veçanta të cilat i përmbushin
kërkesa të caktuara varësisht nga vendi ku janë përdorur. Për shembull,
në ushqim dhe kimike të bimëve, aty ku është e mundur kontaktoni me agresive
mjediset, në pishina dhe rezervuareve, ku ngjitës është në kontakt me ujin
dhe i nënshtrohet një presioni të vazhdueshëm multi-ton, kur instalimi ngrohje autonome,
ku ndryshon vazhdimisht kushte të temperaturës, në zonat e fluksit të forta
njerëzit, në zona me lagështi, etj Në secilin nga këto raste duhet të përdorni
zam të veçantë projektuar për kushtet operative të veçanta. Në një rast i veçantë
grupi mund të sigurojë ngjitëse të dizajnuara për front të përballet ose mbarimit
brendshme pllaka të rënda format të madh (qeramike dhe guri).
Ngjitëse të tilla duhet të kenë forcë të lartë, rezistencën e ujit për termo-
dhe acar. Zbatimi i këtyre ngjitëse eliminon nevojën për mekanike
rritje pjatë me bazë (goditje). Aktualisht, tregu është tashmë
kompozime, të cilat ofrojnë shtojcën sigurtë për vendin përballet
Metoda e aplikuar ngjitës (jo më shumë se 10% të sipërfaqes). Ne duhet të mbajnë në mend se
për hedhjen guri dhe mozaik hije qelqi të lehta janë përdorur në ngjitëse
në bazë të çimentos bardhë. Dhe për të parandaluar warping të ndjeshme
lagështi llojet e mermerit (duke përfshirë edhe shtresë e hollë e 6-10 mm trashësi) dhe pllakave të natyrshme
guri të përdorura ngjitëse epoxy. Ata nuk kanë ujë. Para se të blej
ngjitës, ju keni nevojë për kujdes të studiuar udhëzimet për përdorim, të cilat duhet
Qëllimi i deklaruar i të kësaj përbërje. Aktualisht, shumica e prodhuar
ngjitës është një polimer-mineral përbërë, e cila përfshin
çimento-rërë përzierje, dhe aditivëve të ndryshme polimer. Më të lartë nivelin e
kërkesat për veshja, formulimin mëdha dhe më komplekse e polimere që janë anëtarë të
në ngjitës. Është e qartë se një rritje në përqindjen e polimere dhe ndryshime të mëdha
pronat e ngjitës. Një lloj i aditivëve polimer rrit kapacitetin vetëm
zgjidhje për të mbajtur lagështi (në qoftë se nuk do të marrë parasysh zam se të mbajtur ujë,
pastaj ajo shkon në tokë, dhe çimento, pa pasur nevojë për të rrëmbyer, do të "pour").
Një tjetër lloj përmirëson aderimin (forca lidhjes) e materialit. Lloji i tretë i
aditivëve është përgjegjës për elasticitetin. Pronës fundit lejon zam për të punuar
një lloj "mbështetje" shoku-ndërmjet pllakave dhe toka: shfaqjen e
stresi apo tendosje në bazë të tjegull ose jo ai i kalon ato, dhe "shuajnë".
Përdorimi i aditivëve polimer në një formë të thatë ose të lëngët bën modern
ngjitëse të qëndrueshëm ndaj ujit, fleksibël, kompozime të qëndrueshme dhe jashtëzakonisht të fortë,
që shkaktojnë hollë-layer metodë. Trashësia e shtresës së varet kryesisht
Madhësia e pllakave dhe mund të jetë 2-15 mm. Kur aplikoni zam me një të hollë
ajo thahet shtresa në mënyrë të barabartë, dhe kështu më të mirë të përmbushë misionin e saj. Natyrisht,
hollë-shtresë ngjitëse aplikimit të teknologjisë bën kërkesa të larta në
është sipërfaqe veshur. Para së gjithash ajo duhet të jetë krejtësisht e sheshtë.
Sepse përndryshe konsumit të tjera ngjitëse do të rritet disa herë. Përveç kësaj, për shkak të
ndryshim në trashësinë e shtresës ngjitës thatë do të pabarabartë dhe të përfundojnë jo ngjitur
rreshtim. Prandaj, puna fillon shumë kohë para tjegull tiler
- Lidhur me mure. Nëse tokë absorbon ujë, ai domosdoshmërisht
të primed. Mbushje baruti krijon një film që rregullon thithjen e
ujit nga një zgjidhje e ngjitës dhe lidhet shtresa e sipërfaqes, nëse nuk është
të fortë. Kjo është veçanërisht e vërtetë për materialet gipsosoderzhaschih - suva,
gips, bordi gips. Pas shtrirjes të mureve apo abetare
vjen faza e nënshkrimit është shumë e rëndësishme për dhoma me lagështi. Përveç
detyrën e saj kryesore, hidroizolim ka një tjetër, po aq të rëndë
funksion - për të parandaluar përhapjen e çara nga baza në veshja
mbuluar. Zakonisht, hidroizolim kryhet në dy faza. Së pari, në kryqëzimin e mureve
mureve dhe dyshemeve apo kasetë ngjitur, i cili "mban" deformim i qepur në rastin
nëse muri është "shëtitje". Pastaj shtresa hidroizolim (një përzierje e veçantë
e materialeve polymeric). Dhe vetëm pasi të këtë asistent fillon rreshtim.
Në mënyrë tipike, zgjidhja ngjitës është i përgatitur në rreth 5-10 minuta. Datë e skadimit
zgjidhje, e cila është quajtur edhe "jetës" - këtë herë për
cilat zam nuk do ta ngurtësoj në tank. Ne duhet të ketë parasysh se të ngrirë
zam nuk mund të holluar me ujë (dmth. nuk mund të përdoret përsëri). Kështu
shumë e rëndësishme të dini se "jetën" e zam dhe e përdorin atë gjatë kësaj
periudhe. Zakonisht 4-6 orë. Por ka ngjitëse për instalimin e shpejtë, e "jetës"
e cila - 1-1, 5:00.

Share This Post: