Në muajin e kaluar në Ukrainë janë importuar mallra në$ 3000000000
se në 36 , 4 % më shumë se në janar .

Kjo ishte shpallur nga Banka Kombëtare në vlerësimin e bilancit të pagesave
për muajin e kaluar. Rritja e blerjeve të mallrave të huaja ka ndodhur, pavarësisht
zhvlerësimi i vazhdueshëm i hryvnia dhe rënia e kërkesës së brendshme. Kështu
mënyrë, trendi mujore e reduktimit të importeve, madje edhe në fillestare
Tetor të vitit të kaluar (shih grafikun), për një kohë të ndërpritet. Rritje
blerjet e jashtme në shkurt, ka dy arsye kryesore. Së pari, Ukrainian
në 80% rritje të importeve të gazit. Sipas Goskomstat, në janar
për blerjen e gazit natyror jashtë vendit shpenzuan 197 milion dollarë 8.
"Në shkurt të kësaj shume ishte 360.000.000 $", - Kreu
shtypi të shërbimit AKR "Naftogaz Ukrainë" Shën Valentinit Zemlyansky. Së dyti,
në vend për shkak të futjes së një detyrimi shtesë 13% për importet, duke krijuar
kërkesa e lartë për disa produkte. Kjo është prekur kryesisht makina.
"Të gjithë e kuptuan se kjo do të vënë detyrë 13% probabilitet, dhe në mbledhjen e bordit
Organizata jonë ka vendosur për të sjellë në fund të shkurtit - fillim
numri maksimal i makinave në mars. Pra, ju nuk do të të dorëzojë në e tyre
tarifat e fryrë ", - shpjegon drejtori i përgjithshëm i Shoqatës Ukrainase të Automobile
importuesit dhe tregtarët Oleg Nazarenko. Pavarësisht kërcejnë mprehtë në importe
Në shkurt, bilancin e bilancit të llogarisë rrjedhëse për herë të parë në shumë muaj
u ul nga një plus - tepricë prej $ 78 milionë dollarë. Eksportet
pse bie shpejt (rënie shkurt ishte 37, 2%), të gjitha
ende mbulon importin. Mirëpo, kulmin e prokurimit të jashtëm pritet të afërt nga të tretë
tremujorit. "Dërgesat e gazit do të rritet në tremujorin e dytë dhe arriti kulmin
në tremujorin e tretë, si "Naftogaz" do të duhet të pompë të gazit në
ruajtjen e para sezonit të ngrohjes, "- thotë ekonomisti i investimeve
i "Dragon Capital" Elena Belan. Ekspertët besojnë se deficiti
llogarinë rrjedhëse në vitin 2009, edhe pse shumë më të reduktuar, por ende
do të jetë negativ. "Sipas vlerësimeve tona paraprake, një deficit
llogaritë rrjedhëse të këtij viti në 4-4, 5 miliard (në krahasim
12, 9 miliardë në vitin 2008. - "BIZNESI") ", - thotë drejtori
programet ekonomike e Qendrës për ta. Razumkov Basil Yurchishin. Qoftë se ju flisni
në bilancin e pagesave në përgjithësi, bilanci i informacionit negative
Bilanci i pagesave vazhdon të rritet, dhe muajin e kaluar arriti 2, $ 1000000000
dollarë. Faktori kryesor i rrjedhjes së parasë nga ekonomia e Ukrainës, si dhe
para një tërheqje e depozitave në dollarë dhe euro nga bankat. Sipas
Para të gatshme NBU jashtë sistemit bankar në shkurt është rritur me 2 miliardë
nga 997.000.000 $ në janar. Ndryshime pozitive në pagesën
Bilanci i atribuohet hyrjen e ekonomisë valutore në formën e huaj afat-gjatë
kredive. Në shkurt, bankat e vendit kanë tërhequr 803.000.000 dollarë
kredi, duke paguar për obligimet e 201 milionë.

Share This Post: