Para revolucionit , jetoi në Moskë pak çuditshëm milioner Basil Berg , i cili
gjithmonë ka pasur një valixhe të vogël, por e rëndë .

Kjo valixhe ishte një paund disa të karo. Berg besonin
besueshme vetëm këtë lloj të investimeve kapitale. Basil gjurmë Berg pas
Revolucioni është e humbur, dhe është e panjohur se ai ishte në gjendje të përdorin "pebbles".
Por ne e dimë se ajo është për shkak të një numri të diamanteve të marra nga jashtë familjare
Familje ruse detyruar të largohej nga Revolucioni dhe Luftës Civile, ishte në gjendje të
qetë qetësohen jashtë vendit. Janë karo sot
"Bastion i fundit" të pasurisë - një pasuri që mund të dorëzani nga investitorët
në të gjitha rrethanat? Ne analizojmë investimet në diamante në
katër kritere kryesore:, përgjegjësia e sigurisë, likuiditetin
dhe rentabilitetin. Përgjegjshmëria analistë Shumë besojnë se mungesa e
kontrollin e duhur mbi investimet nga investitorët e një prej kryesore
shkaqet e krizës financiare. Nga kjo pikëpamje e diamante,
ndoshta një nga automjetet e investimeve më të kontrolluar.
Ndryshe nga metalet e çmuara në përcaktimin e vlerës së diamanti akteve
Varësia jolineare - më shumë se një karat gur, kostoja e
mbi një karat. Për shembull, një karat "odnokaratnike" me të mirë
performancës do të jetë e barabartë me 7.000 € në një karat "dvuhkaratnike"
- 10.000 € në kosto-karat desyatikaratnom gur mund të arrijnë deri në
€ 100,000, dhe diamanti gjithë do të kushtojë një milion euro! Por të tilla
"Guralecë" është vendosur në një portofol të zakonshëm në xhepin e tij. Nga rruga, Pesha e arit,
ekuivalente në vlerë, do të ishte rreth 50 £.
Rekomandohet që të investojë vetëm në vërtetuar dhe shënuar nga lazer
ose karo mbyllur. Si sigurinë e konservatore
mjet, diamonds, si rregull, nuk janë subjekt i luhatjeve të rënda
çmimet. Për shembull, që kur kriza filloi ata kishin humbur në çmimin prej vetëm 5-7%. Për t'u patur zili
Norma e amortizimit në sfondin e shumë mjeteve të investimeve të tjera.
Stabiliteti i diamante të luhatjeve në mjedisin e çmimeve për shkak të faktit
se çmimet janë përcaktuar jo vetëm duke kuptuar konvencionale të qytetëruar
komunitetit, por edhe vlera absolute fizike të këtyre xhevahireve.
Lëndëve të para Diamond - diamante - materiale më e vështirë në botë. Përveç kësaj,
në shkallën e tanishme të nxjerrjes së depozitave diamanti do të jetë i rraskapitur në 15-20
vjet, kështu që "inflacioni diamanti" nuk është e vërtetë në të gjitha. Likuiditet
Deri kohët e fundit, Rusia blerjen dhe shitjen e diamante të lirshme
u ndalua. Prandaj, ligjërisht të blerë një diamant mund të
në bizhuteri. Zakonisht në koston përfunduar produkt i diamanti
është vetëm 40-60%. Për shkak të papjekuri të çmimit të tregut të diamanteve
në Rusi janë zakonisht më të larta se qendra e botës diamant tilla si Antwerp
ose Mumbai, por edhe për të shitur gur i çmuar në Rusi më të komplikuara, dhe për këtë arsye më të përshtatshme
dhe për të blerë dhe shitur diamante në një tregtari të autorizuar të huaj
i cili do të veprojë nëpërmjet një rrjet mbarëbotëror të tregtisë diamantë.
Rendimenti Investimi në diamante - ajo është zakonisht një 'gjatë'
investimeve. Gjatë dekadës së fundit diamante (një karat ose dy) është e qëndrueshme
u rrit në vlerë me një mesatare prej 5-10% në vit. Sigurisht, periudha vërejtur
stanjacioni, por pastaj ndjekur gjithmonë rritje të ndjeshme. Fitimet
në 15% në vit është konsideruar një rezultat të pazgjidhura. Në periudhën para krizës 2007-2008
Çmimet s për gurë të mëdhenj (pesë carats dhe më lart) kanë kaluar më shumë se 60%.
Është e mundur që njerëzit me intuitë të mirë, kështu që të përgatitet për një krizë ...
Tani pothuajse të gjitha qeveritë e vendeve të zhvilluara për të shpëtuar
sistemit financiar, pompohet deri furnizimin e saj të holla, e cila padyshim do të shkaktojë
Inflacioni i monedhave kryesore botërore. Historikisht, në periudhat e diamante inflacionit
Shtrenjtë sidomos me shpejtësi, sepse ata shohin një mjet për ruajtjen e
kapitalit.

Share This Post: