" BIZNESI " Vlerësimi u post- sovjetike shteteve me më të
efektive e programeve anti-krizë .

Ukraina renditet e pesta në mesin e 15 shteteve të ish-Bashkimit Sovjetik në vlerësim
më efektive anti-krizë program. Vlerësimi është bërë "biznes"
bazuar në të dhënat e Institutit të Post-Krizave Botërore. Studimi
anketuar 134 ekspertë nga 21 vende. Udhëheqës në luftën
njohur nga kriza, Rusia dhe Kazakistani. Qeveria ruse ka kaluar tashmë
për të hequr ekonomisë rreth $ 300.000.000.000. Dhe Kazakistani ka ndarë
rreth $ 15000000000 për të shpëtuar bizneset e tyre. Një tjetër miliard
Astana hodhën për të luftuar papunësinë. Program anti-krizës së saj
Qeveria e Ukrainës ka në nëntor të vitit të kaluar në kontekstin e
marrëveshje me Fondin Monetar Ndërkombëtar. Si pjesë e programit të kredisë
qëndrojë për 16, $ 4000000000 fondin praktikisht diktuar Ukrainës
bailout qeveria paketë masash: krijimin e Fondit Stabilizim, pjesë e
Kapital shtetëror të bankave me probleme, si dhe një moratorium në rritje
Paga minimale e popullsisë të nivelit të jetesës.
Megjithatë, këto janë masa e vetme që qeveria ukrainase nuk është pa presion
FMN-ja e ka futur në praktikë. "Ukraina do të bëhet kryesore anti-hero i botërore
kriza në ish-Bashkimin Sovjetik ", - vuri në dukje drejtori i Institutit
Post-Kriza botërore Catherine Shipov. Pjesa më e madhe e ekspertëve të njohur
që në fakt anti-krizë politike në Ukrainë është zhdukur. Ukrainë
pa program Sipas drejtorit të Mbrojtjes së ndërmarrjes
"Biznes-Solidaritetit" kundër të vendit, në këtë rast ka luajtur tashmë në një traditë
destabilitet politik. Luajtur kundër, dhe të këmbimeve valutore të shtetit,
që rezultoi nga hryvnia 2008 shtator zhvlerësuar me rreth
60%. "Ukraina, ndryshe nga në Kazakistan, nuk është e kapur të tij
monedhën vendase dhe le të saj të shkojë në një herë - thotë zëvendës-president
Kompania Armenian RAN-DEX Vadim Georgiadi. - Dhe që çoi në faktin se
bazë të konsumatorëve ra sistemit bankar ". Përveç sa më sipër
shumën e borxhit të shtetit në këtë moment, duke marrë në konsideratë kredi nga FMN, arriti
17, 6 miliardë. Ky vend ka ulur Vlerësimi Ukrainës e efektivitetit
masat e menaxhimit të krizës. Kriza heronj frontman e menaxhimit të krizave
kanë qenë të quajtur Rusi dhe Kazakistan. Për të kapërcyer krizën, qeveritë e këtyre
vende kanë hedhur burime të konsiderueshme financiare. Që nga fillimi i zbatimit të krizës
Programi në nëntor 2008, qeveria ruse ka shpenzuar rreth 9, 9
trilion rubla (rreth $ 300 miliardë) për të mbështetur ekonominë
- Paratë shkuan për të mbështetur sistemin bankar dhe fondit të garancisë
Kontributet - si dhe për shkak të borxhit të jashtëm të ndërmarrjeve - 319.000.000.000 rubla
(Rreth $ 10 miliard). Megjithatë, duke njohur punën aktuale
një politikë e tillë, me ekspertë në përgjithësi skeptik për anti-krize
Masat e Kremlinit. Argumenti kryesor: mbajtjen e ekonomisë kalon
rregullore strikte nga shteti. "Kredi i varur
- Një mjet për inflacionin e likuiditetit. Për të shlyej borxhet e këqija,
në vend se bankat sistemike të rëndësishme falimentuar, "- tha Drejtori i Përgjithshëm
Shoqata e Drejtorëve të pavarur, Alexander Filatov. Maksimalisht
grup efektiv të masave kundër krizës në post-analistët
thirrje Kazakistan. Më liberale në krahasim me politikën ruse
vendet kanë qenë gjithashtu të shoqëruar me mbështetje të konsiderueshme financiare nga shteti.
Për të mbështetur ekonominë e pushtetit kontribuar rreth $ 15000000000, ose
15% të PBB-së. Përveç kësaj, për të ndihmuar njerëzit tashmë në mars të këtij viti, autoritetet në Kazakistan
shpenzuar rreth $ 950,000,000 për të luftuar papunësinë. "Do të doja
zhvlerësimi shënim të ndërmarra nga Qeveria e Kazakistanit. Vendi ka marrë parasysh
zhvlerësimi negative përvojë të qetë në Rusi dhe mbajtur të shpejtë të saj, "- u lejon
Kreu i departamentit analitik të "Aton" Bunkov Vyacheslav.
Vini re se në fillim të marsit për të vlerësuar krizës mori një pushim.
"Nëse më parë ekspertët e vlerësuar politikën në aspektin se si të durojnë
krizës, por tani ata të vlerësuarat atë të bazuar mbi atë se si të mbijetuar atë ", - shpjegoi
Shipov. Kështu, sipas këndvështrimit të analistëve se kriza pro-ydet gjatë vitit
ndryshuar në deklaratën që ai do të zvarritet për 3-5 vjet. Ekspertët
Organizatat kanë studiuar programet ekonomike të ish-Bashkimit Sovjetik për të luftuar
me krizën. Përveç kësaj, hulumtuesit mori parasysh deklaratat publike
autoritetet e ish-Bashkimit Sovjetik të marrin masa për lirimin e
e krizës. Sipas komunitetit të ekspertëve, të vendosur e detyrueshme e masave
për të luftuar krizën duhet të përfshijë mbështetje për sektorin financiar dhe bankar,
sektorin real, bizneset e vogla dhe të mesme, publike, si dhe ruajtja
stabiliteti socio-politike, diversifikimi ekonomik, administrata publike
norma dhe integrimit. Gjatë studimit, ekspertët e vuri në dukje, janë nga
këto masa janë përdorur post-sovjetike vendeve për të mbështetur ekonominë.
Politika e shteteve të vendosur maksimale dërrmuese e masave për të luftuar krizën
u njoh si më efektive. Përveç kësaj, kur renditjen
"BIZNESI" marrë parasysh vëllimin e vendeve huamarrjen e jashtme. Kështu,
nënshtrohen të njëjtave masa e shtetit ka një vëllim më të madhe të jashtme
borxhit, kanë pozicionet më të ulët në renditje.

Share This Post: