Verkhovna Rada Kryetari Volodimir Litvin , është mbron një format
Ukraina për të tërhequr fonde për rindërtimin e sistemit të transportit të gazit .
Kjo është deklaruar në shërbim për shtyp të Rada Verkhovna .

"Në çështjen e rindërtimit të sistemit të transmisionit Rada Verkhovna duhet të
një përgjigje transparent dhe të qartë: të kemi një investim prej $ 2, 5
miliardë euro, ose të merrni ndihmë bamirësie "-? Litvin tha.
Megjithatë, ai beson se Ukraina duhet të përcaktojë qëllimin e rindërtimit të CTA.
"Nëse doni një rezultat, ne duhet të kuptojmë përse kemi nevojë për
rindërtimin e CTA: për të siguruar që ajo vazhdimisht furnizimin me gaz në Evropë
në vëllime të mëdha ose të transitit të gazit, ne kemi marrë ose të holla, ose
gazit. Të dy e parë dhe të dytë ne duhet të vërtetë, dhe për këtë arsye duhet të kuptojnë
se pa prodhuesi gazit e politikës së punës serioze serioze
nuk do "- tha Rada Gjuha Kryetari gjithashtu vuri në dukje se.
duhet të përcaktojnë se çfarë Ukraina do të paguajë për investimin.
"Nëse krediti është, nëse ne do të paguajnë një rrjedhje të lirë të gazit,"
- Ai tha se. Përveç kësaj, Litvin e konsideron të nevojshme për të përcaktuar format
grup pune i cili do të kryejë rindërtimin e CTA. "Do të jetë
A është për të menaxhuar GTS do të na japë të holla apo të vjedhura.
Kushdo që i jep të holla, dhe do të kenë të drejtë të kërkojë kontroll mbi përdorimin e tyre, "
- Tha kryetari. Litvin tha gjithashtu se çështja e rindërtimit
GTS Ukraina duhet të kenë marrëdhënie të mira si me Rusinë dhe me Evropën.
Siç është raportuar, Ukraina ka për qëllim për të rritur rreth 2 miliardë 57
dollarë për rindërtimin e sistemit të transportit të saj të gazit. Si rezultat i
konferencën ndërkombëtare në Bruksel më 23 mars nënshkroi një të përbashkët
Deklarata ndërmjet Këshillit të Ministrave dhe Komisioni Evropian. Sipas një dokumenti
Qeveria merr përsipër për të siguruar pavarësinë e operatorit të transmetimit të gazit
Sistemi i Ukrainës, për të siguruar në përputhje me standardet ndërkombëtare të transparencës
dhe hapja e huamarrësit, të destinuara për përmirësimin e GTS,
të sigurojë qasje e palës së tretë për të magazinimit në tregtare transparente
kushtet dhe nën mbikëqyrjen e rregullatorit dhe më shumë.

Share This Post: