Gates dhe gardhet janë shpesh e hekurit i urtë apo çeliku . Më rrallë , këto
materialeve tëpjergull dhe korniza për bimët ngjitje . Në vitet e mëparshme
dizajn më të zakonshme të gize . metali më
gratings për të mbrojtur kundër lagështi dhe kushtet e motit të kërkojë një shtresë të dy-
pikturë.

Sipërfaqja primed fillimisht, pastaj të veshura me një shtresë ngjyrë.
Gjurmët e ndryshk, ju duhet së pari të pastrojë tërësisht me zmeril
letër apo furçë teli, dhe pastaj të mbuluar me një shtresë të dyfishtë të bojës.
Aktualisht, megjithatë, janë ngjyra komerciale në dispozicion të tillë që edhe
pa para-trajtimi mund të jetë i mbuluar me sipërfaqe të ndryshkur. Por
kjo shtresë do të mbrojë metalike vetëm për aq kohë sa plas fillon
shtresa e bojës vjetër. Vështirësi të caktuara dalin me pikturë e mbuluar me bar
bimëve gardhe dhe pergolas. Të bojës në këtë rast grilë ka
lidhur bimëve me njëri-tjetrin, t'i drejtohet bordit ose të ndërmarrë
punë të tjera përgatitore. Nëse sipërfaqja është e mbuluar plotësisht me shoots
ata të jenë clipped. Moshë, edhe një gardh të thjeshtë e rrjetë teli.
Në këtë rast, galvanizuar rrjetë më pak të qëndrueshme në krahasim me opsionin e tyre të gjelbra
Wire veshur. Nëse betoni ose metali
shtyllat janë të dredhur, kjo zakonisht do të thotë se shkatërrimi i prekur
dhe pjesën tjetër të gardhit. Në këtë rast, vetëm të ndihmojë ndërtimin e gardhit të ri -
përveç nëse vegjetacioni ekzistues nuk sigurojnë mbrojtjen e dëshiruar Gate.
Hekuri i punuar duket dekor shumë elegant prej druri qëndrueshmëri e tyre
gjithashtu varet nga lloji i drurit, cilësinë e trajtimit dhe kujdesit. Nën ndikimin e
motit me shi dhe zdrukthëtari pambrojtur shpejt të fillojnë të kalb
dhe duhet të zëvendësohen me të reja. Në shumicën e rasteve pemë, si dhe metalike,
mbuluar me mbrojtës të veçanta ose një shtresë të bojës. Përveç
janë gardhe kunj, gardhe, varg shkëmbinjsh dhe gardhe prej druri të ngurta
druri. Për fat të keq, ndërtimi i propozuar aktualisht
panaire dizajn mbrojtëse gardh lehtë nuk është shumë e qëndrueshme.
Mesatarisht ata janë rreth 10 vjet, me kusht mbështetjen dhe duke e
nga druri dhe e varrosën në tokë. Shpesh, pas dhjetë vjet
rritje e bimëve rriten gardh në mënyrë që ata të mund të marrë
funksionin e mbrojtjes nga sytë prying. Një fjalë për dru
pergolas. Ata zakonisht nuk prek strukturat tuaj pemë direkt
me tokën, sepse në mënyrë të konsiderueshme më të qëndrueshme se shumica e gardh mbrojtës.
Në qoftë se materiali i përdorur ndërtimet në fund kalbet larg
dhe të bëhet i brishtë, ajo duhet të zëvendësohet me dizajne të reja, të cilat zakonisht
nënkupton nevojën për të shkurtuar apo transferimin e bimëve ngjitje. Kështu
të përshtatshme për të kryer këtë punë në pranverë, në mënyrë që pas
Rindërtim dhe përpunimit të bimëve të drurit ishin në gjendje të mbulojë clipped
dhe për të dhënë fidaneve të reja. Rindërtimin më të mirë të pjergull në të njëjtën kohë të mbajë
kërkohet në çdo rast, masat për bimët tëharrje
Pikturuar dyer të bardhë prej druri të përshtaten të përkryer në peizazhin
komplot kopsht, dhe në qoftë se ftohet për t'u bashkuar me gardh kunj nga e gjithë
shtretër harlisur lule duket modest dhe pa pretendime.

Share This Post: