Fitimet e vlerësuar e bankave nga spekulluar shkurt është vlerësuar në
UAH 700 milionë .

Banka Kombëtare ka dënuar tre banka për shkelje të NBU në ankand
monedhës në tregun ndërbankar nuk është e shtrenjtë ashtu-quajtur. Norma mesatare (letër e datës 11
Shkurt), të cilën zyrtarët gjendet më poshtë 8 grn. / $ 1. Që NBU është duke u përpjekur për të
formalisht në përputhje me kërkesat e devijimit 2% të FMN-së e kursit ndërbankar
nga zyrtare. Pas kërcimit shkurt e dollarit në tregun ndërbankar NBU
akuzuar rreth 25 banka në se ato të ekspozuara të vogël në tregun ndërbankar
sasia e monedhës në normat e të fryra se paniku stimuluar në para të gatshme
të tregut, dhe luajti edhe në nervat e të huajve që dëshirojnë të tërheqin kapitalin e tyre.
Pastaj Presidenti kërkoi nga kreu i NBU Volodimir Stelmakh ndëshkuar
përgjegjës për bankierët, por ekzekutimi ngecur. Ajo është të thuhet se kjo ishte
shkaktojë rishpërndarjen e kompetencave midis zëvendëskryetarët e Bankës Kombëtare, si rezultat i
se kontrolli i këmbimit është dorëzuar nga Alexander Savchenko të Vladimir
Krotyuk. Decentralizimi ka rezultuar në sanksioneve reale për Partner Bank-
Sigmabanka dhe banka. . Në Sigmabanke dhe banka nuk pranoi koment.
Bankierët e mbetura ishin të ndarë në dy kampe - njëri i mirëpritur vendimin
Banka Kombëtare e rrahje me kamzhik eksponenciale e bankave të vogla që kanë kryer, spekulime të tjera
e konsiderojnë këtë presion administrative në treg dhe përpjekje për të trembur një
lojtarët kryesorë. . Thesarit të një banke me kapital të huaj, thotë
se NBU ka vrarë plotësisht tregun ndërbankar të këmbimit valutor dhe tani administrative
do të dëbojë shkalla nën 8 grn / $ 1 -.. shpjegon bankier. Sipas tij,
duke shtypur NBU në një situatë ku ju mund të shkundur një kurs
do të përdorë $ 100.000, - tha bankier. Sipas tij, pika kritike
do të jetë më 7 prill, kur ju keni për të bërë pagesat e rregullta për të gazit.
Përveç, sigurisht, të Bankës Kombëtare nuk e drejtpërdrejt të shitur e monopolit të monedhës.

Share This Post: