Revista Forbes ka bërë një vlerësim i vitit 2000 kompanitë më të mëdha në botë . ukrainas
biznesit lënë jashtë të studimit .

Në vitin 2000 Forbes-Vlerësimi i këtij viti ishin kompani nga 62 vende të botës. Në
Kjo kompani është një në katër në këtë listë - amerikan. Në hartimin e
Vlerësimi i ekspertëve të barabartë parasysh fitimet e kompanisë nga shitja e
të ardhurat neto, aktiveve dhe kapitalizimin e tregut.
Më të shtrenjtë të këtij viti gjetur vaj gjigand ExxonMobil. Tregun e saj
kostoja është vlerësuar të jetë 335, pesë miliardë dollarë. Një vit më parë, kapitalizimin
Kjo kompani ishte në 130.000.000.000 lartë. Në përgjithësi, vlera e përgjithshme në vitin 2000
kompanitë më të mëdha në botë është 20 trilion dollarë. I përgjithshëm
filloi vitin e kaluar, kriza në mënyrë të konsiderueshme prerë e performancës financiare
të gjitha kompanitë. Por më të prekura në sektorin bankar. Si rezultat, institucionet financiare
i dha rrugën për pozitë të lartë në renditjen e naftës dhe të gazit dhe të telekomunikacionit
kompanive. Viti më i suksesshëm e kaluar, sipas ekspertëve Forbes,
ishte për kompanitë farmaceutike. Shitjet vëllime në drejtim të parave në
Ata u rrit me 59%. Fitimet e tepërt pranuar si kompanitë e telekomunikacionit.
Rentabiliteti i tyre është rritur me 51%. Megjithatë, biznesi i Ukrainës
Nuk kishte asnjë vend në listën e 2000 korporatat më të mëdha në botë. Ajo është mjaft e
çuditshme, sepse në renditjen e një kompani me një kapital tregu prej 10 milionë
dollarë. Disa ekspertë argumentojnë se biznesit vendas nuk është e mjaftueshme publike,
për të marrë pjesë në këtë renditje. Kështu, një analist në firma investuese
"Astrum" Sergey Fursa shpjegon se kapitalizimin e tregut e korporatave është llogaritur
për shkëmbimin citatet e saj të aksioneve. Në të njëjtën kohë, ukrainas më e madhe
Corporation - "SCM" Rinat Akhmetov, "Interpipe" Viktor Pinchuk, dhe
kompanitë brenda grupit "Privat" Kolomoisky Igor - nuk e kanë kryer
IPO IPO. Sipas ekspertëve, kandidati i vetëm
të renditet në këtë rast mund të ketë qenë me kompani, Konstantin Zhevago
Ferrexpo, aksionet e të cilëve janë të tregtohen në bursën e Londrës. Kështu, fitimi neto
vitin e kaluar u rritën me 133% në 313.000.000 dollarë, dhe
kapitalizimin e tregut - 550 milionë hryvnia. "Problemi është se
asnjë kompani e Ukrainës nuk ka përfunduar auditimin e saj të rezultateve të vitit 2008. Në
mesatare, këto të dhëna duket se maj-qershor, "- shton Fursa Analist.
kompani investuese "Dragon Capital" Sergei Hyde pranon se
shitjes dhe aseteve në listë në 2000 mund të dorëzohet në shtetin
Kompania "Naftogaz", "Ukrtelecom" dhe "Ukrzaliznytsya". Në të njëjtën kohë
Forbes lit një studim prej 30 kompanive ruse në të njëjtën kohë. Kështu, kompania
"Gazprom" goditi Top rating njëzet e përgjithshme e pesëdhjetë e më të mëdha
kompanitë me kapitalizimin e tregut. Në vitin 2008, vlera e kompanisë u
74, 6 miliardë. Përveç kësaj, një vlerësim i 3 banka ruse - "Kursimeve"
"Banka VTB" dhe "Mosgorbank." Në këtë shtet, "Sberbank të Rusisë", ka marrë
172 vend. Këtë vit kostoja është vlerësuar të jetë 8, 6 miliardë.
Kompani të sektorit bankar - më të shumta në renditjen e Forbes-2000.
Tyre në listën e 307. Dytë më i madh - sektorin e naftës dhe gazit (126 kompani).
Përveç në SHBA (551 ndërmarrjeve), në vjeshtë të freskëta rating: 91 kompani
nga Kina, 61 - nga Korea, si dhe 47 kompani indiane.

Share This Post: