Mund të blihen për dhoma gjumimë elegant , mjedisi prerjes teh
por nëse ju jeni të sigurtë ngjyra e vet , ose ju nuk keni njohuri , e cila
me ndonjë kombinim ngjyra , si rezultat i mundit tuaj mund të papritur të
krejt të ndryshme nga ajo që ju ëndërruar . Pyetni dikush , që më
vështirë të brendshme të projektimit , dhe ju ndoshta do të thonë , ngjyra.

Marr ngjyra kryesore, dhe atij tonet më të papajtueshme dhe hije, dhe
Pastaj tërë shtesat up - një problem për të cilët mund të jenë të theksuara. Megjithatë, drejtime të reja
dizajn të brendshëm të lejojë për një guxim të caktuar dhe guximin për të thirrur për këtë
Ne, në brendshme kanë lejuar goditje të gjerë të verdhë blu, me diell
ngjyra dhe bruz. Pra, si mund të marr një ngjyrë për gjumi juaj? Të marrë një pushim
në kohën e maskarade me ngjyra të dhomën e tij, hidhini një sy në këtë problem
Ngjyra më të gjerë. Supozoni se dikush thotë, pasi në qoftë se ata kanë një ndjenjë të lindur e ngjyrës:
Ndoshta është e vërtetë, por kjo nuk do të thotë se aftësia për të mbajtur ngjyrë nuk mund të mësojnë
dhe të tjerët. A bit e teorisë - dhe ju do të jetë në gjendje për të avancuar më tani në këtë
mënyrë. Natyrisht, e gjithë kjo në pamje të parë duket pak abstrakte e juaj
urgjente, për shembull, problemi: se si të zgjedhin një sfond për qilim. Por vetëm realizimin e
parimin sipas të cilit "punon" me ngjyra, ju mund të më e lehtë dhe me sukses
zgjidhë të gjitha problemet tuaja. "Rrota e Color" Kjo është një nga konceptet kryesore në
dizajn të brendshëm, duke pasqyruar parimin e subsidiaritetit, që është, si të merrni
një ngjyrë nga përzierja e dy të tjerë (për shembull, të kuqe dhe blu të purpurtë
ngjyra). Ajo do të jetë më e lehtë për të kuptuar thelbin e saj, nëse ju kujtohet se këtë të gjithë
varg mund të ndahet në dy pjesë - një pjesë e ngjyra të ngrohta (e kuqe,
kuqe-portokalli, portokalli, të verdhë, portokalli, të verdhë, dhe e tyre të ndryshme
Bardhë), të tjera - ngjyrat cool (jeshile, blu, jeshile, blu, violet-blu
dhe hije e tyre të ndryshme). Ngjyra të ngrohta janë quajtur "qasja": për shembull,
pikturuar në mur një ton errët, duket më afër. Në të kundërtën, ngjyra nga e kundërta
në fund të rrethit të krijuar efektin e distancimit. Janë duke teori në praktikë për të krijuar
në dhomë gjumi e një atmosferë të ngrohtë, zgjedhin ngjyrat janë të ngrohta.
Dhe kështu u duk më të gjerë dhe të lehta - të ftohtë. Ajo duhet të mbahet mend,
se hije të errët e të gjitha ngjyrave, duke përfshirë gjelbër dhe blu, më të ngushtë
sasia e hapësirës se sa hije pastel. Por madhësia e dhomës nuk duhet të dekurajojë
ju nga përdorimi i errët tone. Edhe në dhomë gjumi shumë të vogla ndonjëherë
blu të errët varg është mbresëlënëse. Mendoni për përshtypjen që duhet të prodhojnë
gjumi juaj. E gjitha varet nga i cili jeton në dhomë gjumi, i cili shefin e saj.
Për më shumë të përshtatshme ngjyrat e një fëmije dhomë të ndritshme të pasur të shtatë ngjyrat
ylber, ata janë më të gjallë dhe të gëzuar se sa tradicionale "rozë dhe golubenkoe."
Suit varg salla më të gjithanshëm të tone blu, nëse dritarja
shikojmë në jug dhe perëndim, por një vështrim të mirë dhe do të jetë ngjyra të ngrohta,
hije sidomos butë verdhë. Në dhomë gjumi tuaj - fjalë për fjalë çdo gjë
në duart tuaja. Qasja tradicionale - të ngrohtë tone gama e kuqe, por jo shumë
ndritshme, përndryshe efekti do të jetë si stimuluese dhe emocionuese që ju do të
të vështirë të fle. Ngjyra të ndryshme kanë efekte të ndryshme psikologjike.
Blue - ngjyra e harmoni dhe qetësi, të përsosur për një të rehatshme të qetë
dhomat e gjumit. Yellow - një ngjyrë gëzuar, ai është i lidhur me krijimtarinë
energji dhe fuqi. Ngjyrat lëng të purpurt dhe jargavan të përgjigjen me diçka të
kishës dhe ndjell menduar thellë. Pink - ngjyra e dashurisë dhe i kujdesshëm.
Ndërsa disa ngjyra për dhoma gjumi përfshihen vetëm një të vetme
ngjyra predominating në kombinim me hije të saj të ndryshme, shpesh përdorin
thekse ose dabs e bojës anën e kundërt të rrotë ngjyra. Në qoftë se
ju deri në dhomën e tij në një gamë romantike rozë, shtoni atë të
Bilanci i një numri të goditje të vogël blu apo të gjelbër. Këto swabs
Ju mund të kufizojë hije ngjyra dhe perde: ajo do të jetë e lehtë, të lira
dhe do të nga koha në kohë për të ndryshuar disponimin e dhomës. Ne përdorim atë që ne kemi
Kjo është me të vërtetë një ide e mirë - për të ndërtuar në atë që ju tashmë e
është, duke përfshirë të gjitha e skemës tuaj ngjyra. Nëse ju vendosni të mos largohen
me një qilim të vjetër, të vendosë nëse ngjyra e fillore dhe të mesme?
Nëse nuk jeni të kënaqur me ngjyra e tij, të vini në "rrota ngjyrë"
kundërta ngjyra për të, atëherë qilim në dhomën e do të luajë një rol që s'bie në sy
theks ngjyra. Nëse mendoni se duhet të dominojnë qilim në dhomën e
pastaj të përpiqet të shkurtojë atë në ndeshjen e letër-muri ose bojë për mure dhe për të marrë në fokus
e "color wheel" një çift i ngjyrave diametralisht të kundërta. Very nice, nëse
të gjitha qilim tuaj të tanishme, perde dhe bedspreads janë disa ngjyra të ndryshme,
sepse ajo ju jep një lloj paleta e artistit - lule primar shpërndaj.
Zgjidhni nga këto kryesorë dhe të zgjedhë atë hije papajtueshëm me çdo
sende të tjera të mobiljeve. Gjumi në një tonet neutrale neutrale, qetë
tone të tilla si krem, gri dhe të bardhë në veçanti, kanë një rast urgjent
dhe shkathtësi, si një theks ngjyra, shpifjeve mund të përdoret
në lidhje me pothuajse skemë ndonjë ngjyrë. (Black është konsideruar edhe
ngjyrë neutrale, por eshte e veshtire dhe energjik, dhe për këtë arsye ata duhet të përdorin
me kujdes.) mund të kryejë gjumi dhe në të njëjtën tonet neutrale.
Sekreti këtu vetëm për të shkuar përtej një ngjyre të vetme, të tilla si të bardhë,
dhe me guxim të shkojnë në një krem, okër, kafe, ndoshta edhe hije gri.
Për efekt të shtuar, e rëndësishme për të zgjedhur modele dhe textures. Marrja me ngjyra
Ngjyra dhe punën e dizajnit janë në gjendje të dallojnë jo vetëm karakteristikat individuale
dhomë, por ndajnë atë në disa fusha funksionale. Niches, sills dritare
ose mur direkt pas ballë krevati mund të pikturuar apo
në të njëjtën ngjyrë, por më intensive, apo në kontrast. Ato pjesë të dhomës
ku, për shembull, është një pellg të lajë ose një tavolinë, gjithashtu, mund të identifikohet
ngjyra.

Share This Post: