Pllakave qeramike është tani një dekorim të plotë të brendshme . kështu
kthyer të saj , ju duhet të jenë të vetëdijshëm , jo vetëm karakteristikat e saj operative ,
por edhe mundësitë dekorative .

Që nga brenda murit pothuajse e imunitetit të stresi mekanik,
atëherë tjegull mur është momenti më i rëndësishëm estetike. Sot
Ne shpjegojë elementet dekorative tradicionale gjetur në koleksionet e
pllaka muri. Në mënyrë tipike, ato përfshijnë background (themelore) dhe pllaka dekorative
elementeve (fut, panele, kufijtë). Një futur thjeshtë një element dekorativ
në koleksionet e pllaka muri qeramike - futje të vetme. Kjo është një
tjegull me një model apo modele që ndryshojnë nga sfond që jep jetë
sipërfaqe njëngjyrësh dhe krijon një vend të ngjyrës në mur. Singles më aktiv
fut e përdorur në banjo dhe kuzhinë "platformë" (të ashtuquajturat
sipërfaqen e murit midis kabineteve dhe raftet ngritur njësi kuzhinë).
Si rregull, për të futur "platformë" të rëndësishme për zonën e theme: zakonisht
ata përfaqësojnë fruta, perime, lule, skena baritore, etj Format
Kuzhina fut shpesh të vogla - 10x10 cm 20x20 cm ose Inserts
Banjo nuk kanë kufizime për formatin, por temat e tyre janë më të ndryshme:
modele të ndryshme, histori e lashtë, imazhet e peshkut, anijeve dhe detar të tjera
atributet. Përveç kësaj, ka fut veçantë për banjo e fëmijëve
dhoma - me karaktere nga karikaturat apo kafshëve funny pak. Fut
vendosura në sipërfaqe të mureve në intervale të rregullta ose, anasjelltas,
kaotike. Në kontrast me kufijtë, ata janë një punonjës të mbledhjes.
Për shembull, në koleksionet në stilin e teknologjisë së lartë jo-ekzistente. Së bashku me dekorative
Funksioni i fut individi të ketë vlerë praktike - të ashtuquajturit
insert funksionale. Për shembull, disa fabrika për të ofruar
banjo apo kuzhinë të projektimit pllaka, tjegull-grepa dhe enët sapun, në
të rri peshqir, enë kuzhine, etj Kolegjet panele dekorative
- Ky insert, bërë zakonisht prej dy, tre ose më shumë pllaka.
Megjithatë, ka panele dekorative, dhe nga një tjegull, i cili është formati më i
tjegull background mbledhjes. Kolegjet mund të jetë e plotë të dy
"Puna e artit" (pikturë në qeramikë ose bareliev) dhe për të fituar
e pllakave individuale. Paneli-frisayz. Panel dekorative për të aplikuar përbërjen,
pa një formë të qartë dhe të madhësisë. Ata janë thirrur në anglisht fjala "frisayz"
("Madhësia e Lirë"). Në mënyrë tipike, një panel-frisayz përbëhet nga dy ose tre pllaka
me modele të ndryshme nga të cilat për të nxjerrë një përbërje vertikale të çdo
lartësi. Për shembull, fotografia në mur të, lulediellit shtyllë apo Liana. Fillestar
dhe elementi përfundimtar të një paneli të tillë ka një imazh të mirë-përcaktuara, dhe
pllaka të ndërmjetëm janë identike. Kështu kulmin e kolona (ose
lule) përcaktohet nga numri i elementeve të mesëm. Një tjetër lloj i
panel-frisayz duket si një figurë e arbitrare që nuk ka kufij të qartë.
Ajo mund të jetë, për shembull, depozitat e lule ose rregulluar rastësisht gjeometrike
figura. Për të arritur këtë qëllim, imazhi është e dy llojeve të
pllaka. Disa janë të mbuluara me një model tërësisht, të tjerë - në gjysmë. Varësisht
numri i pllakave të të dy llojeve dhe kombinimet e paneleve mund të jetë
formë krejtësisht të ndryshme dhe në formë. Kufijtë Tradicionale kufirit - është një horizontale ngushtë
rrip qeramike me një model të caktuar, zakonisht të përsëritura
ose lehtësim. Në një koleksion të pllakave të murit janë të ftuar shpesh për të
kufijve disa widths të ndryshme, mbahen në të njëjtin stil - një të gjerë,
kufijve të ngushtë ", lapsa." Këto të fundit janë konvekse të ngushta
strip, e cila plotëson ose i hapur, ose e plotëson
për të frenuar tradicionale. Kur hedhjen uljes, përdor një shumëllojshmëri të
teknika, duke i lejuar për të arritur individualitetin në hartimin e mureve. Në klasik
styling horizontal buzë zakonisht ndan dy ngjyrat e tjegull (zakonisht
poshtme të errët dhe të lartë të lehta). Një tjetër opsion - kur e kufirit, duke kaluar pranë tavan,
është përfundimi i hapur. Vertical stacking lejon të frenuar
jo vetëm të japin në sipërfaqe një formë jo-standarde, por edhe shërben një praktike
funksion, thonë se në ndarjen e zonave të caktuara. Nuk janë të veçanta
kufijve vertikale, por në shumicën e rasteve, ky rol është luajtur nga
kufirit normale horizontale, të përcaktuara vetëm vertikalisht. Me horizontale
dhe kufi vertikal stacking në mur në të njëjtën kohë të krijojë një imazh nga
intersecting linja. Hedhjen frenuar në mënyrë të rastësishme - kjo është kur ajo është e vendosur
në një model checkerboard apo edhe rastësisht. Me këtë qasje, nuk është vetëm
mur dekorata, por gjithashtu i lejon të shmangej ndërhyrja e mundshme e bukur,
të tilla si ndeshjeve hidraulik. Opsionet e instalimit në këtë rast
shumë, dhe çfarë për të zgjedhur, zgjidhjen e klientit dhe projektuesi. Një kombinim i disa
llojet e kufijve. Një nga llojet më të zakonshme të instalimit - padobishme
një, por disa lloje të kufijve. Për shembull, kufiri tradicionale
mund të jenë të kufirit fringed, "një laps", - si nga njëra anë, për shkak
dhe me të dy prej tyre. Shpesh kufijtë janë përdorur jo vetëm si dekor, por edhe si
element funksional. Për shembull, si një kornizë për një njësi pasqyrë ndërtuar
në mur. Laths e kufijve. Duke përdorur kufirin, ju mund të dorë
për të futur. Për ta bërë këtë, të prerë pllaka sfond dhe vë
mbi të një frenon pak (për shembull, dy, tre, katër). Ka disa
opsionet e tjegull. Shenja e klasike e pothuajse çdo gjë: të lehta
lartë, në fund të errët, dhe mes të frenuar. Por ju mund të bëni diçka interesante.
Në veçanti, për të aplikuar një kufi të dyfishtë. Në këtë rast, në mur të përbashkët kufitare
jo në dy pjesë (të lartë dhe në fund), dhe tre (të lartë, të mesëm dhe në fund), dhe
theksin në pjesën e mesme. Kjo metodë e instalimit të ofron një shumë më të
më shumë mundësi në aspektin e dizajnit se ai i mëparshmi, sepse ai ua mundëson
përdorimin e pllakave e jo dy por tre lloje dhe disa lloje të kufijve. Tjetër
Metoda e premtuar dhe moderne - zonë zonimit. Zakonisht kjo
aplikohet kur është e nevojshme për të përqëndrohet në përbërjen më tepër
pjesë e madhe e murit. Për shembull, me sy të dalluar të hapësirës nën lavamanit.
Për ta bërë këtë, muret në dhomë pllaka rimeso sfond. Pastaj merr sfond
pllaka e një ngjyrë të ndryshme apo model dhe e shtriu mbi bar vertikale
basenit zonë. Nuk është një tjetër mënyrë për të arritur të njëjtin efekt:
Ju mund të marrë kutinë e ofruara në këtë koleksion, dhe vendos njësia e saj
në një sipërfaqe prej lavamanit. Fut, panele dhe kufijve të lejojë që të jepni të brendshme
diversitetin më shumë se ajo mund të ketë qenë marrë nga, model ngjyra,
cilësi apo formë pllaka. Është si një kaleidoskop: një ngjyrë pak
steklyshek japin një amazing, pamje unike çdo kohë. Koleksione
mirë në se ata të gjithë elementet dekorative janë projektuar në një stil
por ato mund të kombinohen për të krijuar një standard të caktuar
ofron një dizajn të veçantë, individuale. Gjeni një vend të bukur
tjegull në muret e tua ju mund të ndihmoni nga profesionistë.

Share This Post: