Kohët e fundit ,marrëdhëniet tregtare në mes të kompanive shkëmbim mbrapa. Kjo do të thotë
disa muajve të ardhshëm do të vijnë dhe të kthehet faturat . Pavarësisht nga kriza
pagesat , kompania nuk është në një nxitim të përdorin në punën e tyre projekt-ligjit.
Gabimi më i vogël në faturën do ta bëjë atë një copë letre pa vlerë të .

Kompania "Himtehkomplekt-Kharkovit" shitur një projekt-ligj i Shoqatës Severodonetsk
"Azotit" emërtimin e 287.000 UAH. Ndërmarrja është e gatshme të paguajë një instrument borxhi
50% të vlerës së saj nominale. "Projekt-ligji ne morëm nga një prej partnerëve,
që ata paguhen për blerjen e materialeve të ndërtimit. Unë kisha për të marrë letër,
ndryshe, ne përgjithësi nuk duhet të ", - thotë drejtori Himtehkomplekta
Vladimir Goncharov. Në internet nga koha në kohë janë propozime të tilla,
por ato janë mjaft të vogla. Likuiditetit të faturave në treg pak. Vetëm disa
kompanitë dhe tregtarët profesionale e di në të cilën letër është vënë
para, atëherë me sukses rishes atë, ose të shërohet nga borxhi i emetuesit.
"Tregu i Bill - është si një klub privat, të merrni në të lehtë" -
thotë drejtori i Investment Group "Universiteti" Karpenko Leonid. Kambialet në Ukrainë
nuk është një mjet universal e pagesës apo një mjet për të tërhequr
kapitalit dhe 95% të skemave të përdorura për intra-keptivnyh
llogaritjet. Kriza financiare dhe ekonomike që ka rezultuar me mungesë
likuiditetit, mund të ringjallë qarkullimit letër në Ukrainë. Misteret
projekt-ligj gjykata lëshuar faturat e kompanisë për pagesën për dorëzuar
produkteve, që është, në fakt, projektligji është natyra mall. Që nga
kompania ka lëshuar një siguri dhe ia dha furnizuesi i mallrave, parave
shoqërinë me përgjegjësi në bazë të kontratës për furnizim janë jashtë. Kompania - Lëshuesi
shënime ka një angazhim të ri për një furnizues: një projekt-ligj. Formë
letrave me vlerë mund të blihet në çdo bankë. Projekt-ligji përfunduar nënshkruar
drejtor i emetuesit dhe shefi i kontabilitetit, dhe pastaj të kalojë atë
kreditorit. Ofrimit të zgjidhjes së kontratës faturë duhet të sigurojë
zë i veçantë. Firma, e cila mori në konsideratë mund të pagesës instrument
letër për të paguar ndonjë nga kontraktorët e tyre. Kprimeru reklamuesit
paguan faturën për të reklamuar në publikim, të cilat mund të transmetojë
një shtypje të sigurisë për shtyp në pagesa për shërbime. Teknikisht, mekanizmi është shumë e
thjeshtë dhe nuk kërkon të marrë pjesë në tregtarin e letrave me vlerë ose një e treta
fytyrë. Palët rezervë ose xhiruesi (mbështetje) në anën e kundërt
faturë, e cila tregon kalimin e letër për një person tjetër.
"Sipas projekt-ligj mund të miratohet vetëm shumën e specifikuar në emertimin" - kujton
Ligji Avokat Firma "Gryshchenko dhe partnerët" Irina Telichko. Në qoftë se
çështjet e kompanisë një faturë për të paguar për shpërndarjen e mallrave ose shërbimeve, operacioni
nuk i nënshtrohet tatimit. Në llogaritjen e "tjera" faturën e transaksionit të këmbimit vë shenjën e barazimit
në shkëmbim, kështu që ky transaksion është subjekt i TVSH-së.
Kompania ka transferuar një kompani të huaj në një tjetër pagesa faturash
mallrave, bashkërisht dhe individualisht përgjegjës për sigurinë. Kjo është, firma
duhet të paguajë detyrimin e emetuesit në vend të një projekt-ligj, në qoftë se mbajtësi i të vlefshme
letër në adresë të saj me këtë kërkesë dhe nuk ka mbështetje të veçantë
faturën rezervim mbron ndërmjetësit nga obligimeve të tilla. Në të vërtetë
mbajtës i një shënim në të drejtën për të zgjedhur më të efektshme për debitorin
obligimet e shlyerjes - nëse emetuesi ose ndonjë kompani ndërmjetëse e letrave me vlerë.
Megjithatë, biznesi-me-Ndërmjetësi mund të përjashtojnë veten nga e detyruar së bashku
në faturë nga miratimi në bosh (për këtë transferim etiketat
nuk tregojnë një person i cili ka kaluar një ligj, dhe pastaj ai bëhet një letër
bartës). Megjithatë, dispozita të tilla të reduktojnë ndjeshëm likuiditetit
instrument borxhi dhe pengojnë transferimin e tij të mëtejshëm ose shitjen.
Mirat dhe të këqijat e faturës teorikisht ka disa avantazhe
të kompanisë emetuese. Për shembull, përdorimi i faturave të skemave të këmbimit në llogaritjen
ju lejon për të ristrukturuar llogaritë për t'u paguar. "Bizneset me
borxhet fitimprurëse të mëdha për të paguar faturat kreditorët e tij me të ndryshme
pjekurinë, e cila do të shpërndajë gjatë periudhave të kohës së kredisë.
Kështu kompania e ristrukturon detyrimet e saj të borxhit, duke marrë
me një dhomë të vogël Credit frymë "- Irina beson Telichko.
Kompania mund të tërheqë një kredi bankare të siguruara nga premtim. Shitja e vlefshme
financiare letër institucioneve, sipërmarrje për të marrë kapitalin e nevojshëm të punës
deri në maturim të faturës. Në mënyrë tipike, bankat për të blerë një të sigurisë në një zbritje të
norma e interesit në kredi. Nëse interesi ligji norma (përfshin
pagesën e interesit në pjekurinë e saj, një mesatare prej 28-30% në vit), atëherë finorganizatsiya
mund të blejnë letra me vlerë nominale. Me bankat mbajnë faturat
REPO: kompania shet borxhit finstrukture, por
detyruar ta shpengojë atë brenda një kohe të caktuar (zakonisht disa muaj). [
,"],["http://i.domik.net/_xmlimg/xml_b2541074a6b6c2934183d197466ef993cc02cc0c.png
] Bankat të kredive të siguruara me premtim nuk janë të gjitha kompanitë.
"Ata janë të gatshëm për të bashkëpunuar vetëm me kompanitë fitimprurëse, shitjet vëllime
i cili është vazhdimisht në rritje, "- thotë një biznes faturë zonë
Departamenti i factoring Radetzky Ukrsotsbank Dashuria. Refuzimi për të siguruar
hua të siguruara nga premtim më shumë se 30% të kompanive. Tregtisë
Ligjet - burim fitimi, si letër të blerë, si rregull,
në një zbritje të përballet me vlerën e faturës. Zbritje të faturave që variojnë
nga 5% në 80% në varësi të prodhuesit dhe pjekurinë e borxhit
detyrimeve. "Operacionet për shitjen e faturave janë të rrezikshme në natyrë.
Prandaj, faturat me një të jepnin më pak se 50% në vit nuk janë të njohura.
Në të ardhmen, japin e tyre mund të bjerë në 20% në vit - përfitimit të ngjashme
letrave me vlerë të borxhit është tipike për një treg të qetë, të qytetëruar ", - parashikon
drejtor ekzekutiv i "Consulting dhe Investime" grup financiare (të organizuar
pads premtues note) Poddubny Dmitry. Një pengesë e rëndësishme e Bonove
- Mungesa e garancive nga sirtar për të marrë paratë nga letrat me vlerë të emetuesit.
Nga njëra anë, projektligji ka një format të standardizuar në mënyrë rigoroze, dhe për këtë arsye në
pajtim me normat ligjore të themeluar pagesën e kërkesës në bazë të këtij
sigurisë është e padiskutueshme. Kjo është për të vërtetuar në gjykatë e borxhit të emetuesit
mbajtësit të një projekt-ligj nuk është e nevojshme. Për më tepër, mjet ju lejon të shërohen
parave nga gjykata. Pas protestës së një projekt-ligji në
noteri letër kthehet dokumentit ekzekutiv, të cilat mund të
aplikoni direkt në shërbim ekzekutiv shtetit, duke anashkaluar gjykatat. Por
nga ana tjetër - të ligjit është shumë e pretekstet që lejojnë
debitori nuk paguan faturën. Metoda e thjeshtë për të mos paguani për
letër - të nxjerrë një instrument borxhi duhet. Gabimi më i vogël në faturë
kthejnë atë në një copë letre pa vlerë të. [Http: / / i.domik.net/_xmlimg/xml_82da4653c4548454373a6bf6e162ce44c2d3467a.png
] Për këtë arsye, kompanitë e preferojnë të pranojnë kambialet,
bankat avalirovannye, pagesa e të cilit garantohet nga institucionet financiare.
Faleminderit për faturën Aval bëhet jolikuide. Megjithatë,
bankat janë të gatshëm të mos garantuar të gjitha faturat dhe vetëm në disa
kushtet. Zakonisht ata lëshojnë garanci vetëm peng një firmë - një depozitë
pasurive të patundshme, mallrave të tregtueshëm. Në të njëjtën kohë garanci për lëshimin e kompanisë duhet të jenë të
të paguajnë për kryerjen e mes 0 dhe 5% në 7% të shumës nominale.
Nëse banka në vend të emetuesit për të shlyer borxhin mbi projekt-ligjin, kompania debitori në të ardhmen
ende duhet të rimbursojë të letrave me vlerë të institucioneve financiare nominale, si dhe gjobat e
dhe dënime sipas kontratës me bankën. Dhe për shkak lëshuesve disa nga premtim
avaliruyut letrave me vlerë të borxhit të tyre. Për shkak të bartësve potencial të
vë në dukje nuk ka asnjë garanci për të rimarrë borxhit nga projekt-ligj të letrave me vlerë të emetuesit
tregut në Ukrainë nuk ka zhvilluar ende. Gjej likuiditetit të tregut të bonove të janë jashtëzakonisht të
vështirë. Lirë për të blerë vetëm Oblenergos detyrimin dhe Naftogaz.
Në përgjithësi, kërkesa e tregut për letrat me vlerë të borxhit të kompanive të mëdha,
shitësit dhe kompanitë e energjisë. Megjithatë, sipas Head
tregtare në kompaninë e letrave me vlerë të investimit "Fink" Shën Valentinit Vysochuka,
informacion mbi çështjen e premtim nga kompanitë ukrainas duhet të mësojnë
nga të brendshëm, si informimin e publikut në lidhje me njoftime të reja, nr.
Të ardhme të pasigurtë "Kohët e fundit në marrëdhëniet tregtare ndërmjet ndërmarrjeve
u kthye në shkëmbim. Kjo do të thotë se në disa muaj dhe do të kthehet
faturat, sepse ato mund të kryhet si operacion multi-
si në shkëmbimin e mallrave ", - tha Shën Valentinit Vysochuk. Por për shkak se ligji
- Paper, pothuajse asgjë nuk e siguruar në të ardhmen e afërt do të përdoret
Vetëm ata kontraktorët të cilët kanë vite përvojë të bashkëpunimit të suksesshëm
dhe besimin e njëri-tjetrit. Letrave me vlerë të borxhit gjithashtu mund të jenë të interesuar në ndërmarrje,
që tashmë ekzistojnë, ose mund të lindin në të ardhmen borxh për
krijues. Kompani të tilla mund të blejnë offsets për faturën.
Shumica e kompanive vendase nuk janë në gjendje të hyjnë në faturën
treg si titujt e tyre kanë gjasa të jenë partnerët e interesuar, sidomos
në qoftë se palët në pyetje aftësisë paguese të kompanisë. Përveç kësaj,
Jo të gjithë furnizuesit janë të gatshëm të paguajnë për faturën: financiare
, kriza kompanitë janë të nevojshme mjaft të holla për të paguar pagat
dhe blerjen e lëndëve të para. Nëse ju tashmë keni në një vit të stabilizohet gjendja ekonomike,
Ligjet nuk do të kenë kohë për të marrë një karakter masiv. I rrezikshëm
Si një çështje e një projekt-ligj për kthimin e borxhit ligj lejon minimale
kohën dhe koston e nevojshme për të detyruar të mbulojë borxhin nga gjykata
mënyrë. Kompania, ballafaqohet me problemin e pagesa faturash, duhet të
sfidë e sigurisë të një noteri. Ai bën një hyrje
Regjistrit të kontestuara faturat dhe mbishkrim ekzekutive të sigurisë.
Kështu, zyrtarisht konfirmoi dështimin e projekt-ligjit. Nga ky moment
ligji shndërrohet në një instrument ekzekutiv sipas të cilit shteti
Zyra ekzekutive mund të kërkojnë një rimbursim nga debitori.
Është e rëndësishme të mos jetë vonë për të protestuar e një projekt-ligj. "Legjislacioni
kohë të caktuar në mënyrë të qartë paraqitur faturat për pagesë. Faturën protestuan
në datën e maturimit ose në një nga dy ditë pune. Ndryshe
Nëse ju mund të shërohen borxhet përmes gjykatave vetëm në tre vjet
pas maturimit "- paralajmëron presidenti i juridike
Kompania Jurimex Daniel Getmantsev. Mosmarrëveshjet në gjykatë për zgjidhjen e faturave të konsiderohet
brenda një muaji pas pranimit të ankesës. Në sirtar
kanë shumë mundësi për të forcuar procedurës së shqyrtimit gjyqësor nga
"Sabotim procedurale." "Debitorët paskrupullt mund të përpiqen për të apeluar
çdo vendim të gjykatës, të aplikojnë për shqyrtim, mund të sjellin
kundër pretendimet në lidhje me faturën pavlefshëm njohjen dhe pavlefshëm (në bazë të gabuar
plotësoni në formën e një projekt-ligj) për fillimin e procedurës në gjykatat e juridiksionit të një tjetër për
vonuar rast dhe kështu me radhë ", - thotë një zyrtar i lartë ligji avokat të fortë Arzinger Stanislav
Gerasimenko. Në këtë rast, asnjë të keqe do të kërkojë gjykatës që të
arrestimin e fondeve dhe pronës së debitorit. Është e vërtetë që gjyqtarët të rrallë bien dakord
për masa të tilla. Kulm Bill disa vite më parë
faturat kanë qenë shumë të njohura në tregun ukrainas, kohën e tyre më të mira
tregut të bonove të ka përjetuar në mes të viteve 1990, periudha e mospagimit në masë
në pushtet. Faturave përmes kompanisë në mënyrë aktive shitur
borxheve për furnizimin e energjisë elektrike, dhe zakonisht me një zbritje prej 40-50%.
Letër blerë ndërmjetësit trajtuar më pas me detyrimet e plotë
rimbursim. Faturën e dytë të erës në treg në fillim
Viteve 2000, kur autoritetet shtetërore filloi të përdorni të sigurisë për kthimin e
borxhit të NSH-ve për fondet e pensioneve. Përveç kësaj, ligji
bankës emetuese për të rritur kredi afat-shkurtër. Me 53 maj 2001
Institucion financiar i ka dhënë Ukrainës instrumentit të borxhit në 380 milion USD.
Në përgjithësi, qarkullimin e faturave në kohën e arritur në 30 miliardë dollarë. Por si
stabilizimin e ekonomisë ligji u zhduk nga tregu. Në të fundit
vjet, kjo e sigurisë është bërë një mjet teknologjik për të ndihmuar
cilat kompania optimizuar tatimore, hodhi paratë
nga llogaritë e një kompani në një tjetër llogari brenda të njëjtit grup, nuk ka
paguajnë TVSH-në të njëjtën kohë, një vrimë Patched në kapitalin themeltar. E vlerësuar
Shok i lartë i firmës ligjit "sundimi" Alexander Pinchuk, i cili deri kohët e fundit
dy të tretat e kohës kompania lëshuar premtim me këto objektiva.

Share This Post: