Gates dhe gardhet janë shpesh e hekurit i urtë apo çeliku . Më rrallë , këto
materialeve tëpjergull dhe korniza për bimët ngjitje .

Në vitet e mëparshme, dizajn më të zakonshme të gize. Më
rrjetet metalike për t'u mbrojtur nga moti i lagështi dhe duhet të
në një bojë dy shtresa. Sipërfaqja primed fillimisht, të veshura më pas me
përbërjen shtresë ngjyrë. Gjurmët e ndryshk, ju duhet së pari me kujdes
shuaj me letër zmerile ose furçë teli, dhe pastaj
mbuluar me një shtresë të dyfishtë të bojës. Aktualisht, megjithatë, janë komerciale në dispozicion
ngjyra të tilla që edhe pa trajtim mund të mbulohet
sipërfaqe të ndryshkur. Megjithatë, kjo shtresë do të mbrojë metalike vetëm për
derisa shtresa fillon për të goditur bojë të vjetër. Vështirësi të caktuara
dalin nga gardhet pikturë, bimë shumë i madh dhe pergolas. To paint
Në këtë rast, grilë ka për të lidhur bimëve me njëri-tjetrin, turistik
për të ndihmuar bordet ose të marrë punë të tjera përgatitore. Nëse sipërfaqe
mbuluar tërësisht me shoots, ata kanë për të prerë. Moshë, edhe një gardh i thjeshtë
i rrjetë metalike. Në këtë rast, galvanizuar rrjetë më pak të qëndrueshme në krahasim
me versionin e tyre prej teli të gjelbër me një shtresë polimer. Nëse konkrete
ose shtylla metalike janë të dredhur, kjo zakonisht do të thotë se procesi
dëme të ndikuar në pjesën tjetër të gardhit. Në këtë rast, ndërtimi vetëm do të
gardh i ri - nëse vegjetacioni ekzistues nuk sigurojnë të dëshiruar
mbrojtje. Portat e hekurt të shikoni dekor shumë elegant nga pema
Performancën e tyre varet nga lloji i drurit, cilësinë e përpunimit të saj
dhe kujdes. Nën veprimin e shiut dhe motit të keq, elemente të drurit të pambrojtur
shpejt të fillojnë të kalb dhe duhet të zëvendësohen me të reja. Në shumicën e rasteve,
, pemë si dhe metalike, të mbuluar me shtresa të veçanta mbrojtëse ose të
bojë. Përjashtimet janë gardhe kunj, gardhe, varg shkëmbinjsh dhe
rrethojat e drunjta të forta druri. Për fat të keq, e propozuar aktualisht
duke ndërtuar rrethojat mbrojtëse panaire lehtë
jo shumë të qëndrueshme. Mesatarisht ata janë rreth 10 vjet, me kusht
vinçave dhe pjesët duke janë bërë me dru dhe të varrosur në tokë. Shpesh
pas dhjetë vjet në rritje të bimëve rriten gardh në mënyrë
që janë në gjendje të marrë përsipër funksionin e mbrojtjes nga sytë prying. Disa
fjalët e pergolas druri. Ata zakonisht nuk prek pemën tuaj
harton direkt në terren, sepse në mënyrë të konsiderueshme më të qëndrueshme se shumica e
gardh mbrojtës. Nëse materiali ndërtimit të përdorura në kohë
kalb larg dhe bëhet i brishtë, atëherë dizajni duhet të zëvendësohet me të re,
që zakonisht nënkupton një nevojë për të shkurtuar apo transferimin e bimëve ngjitje.
Prandaj e këshillueshme për të kryer këtë punë në pranverë, në mënyrë që pas
Rindërtim dhe përpunimit të bimëve të drurit ishin në gjendje të mbulojë clipped
dhe për të dhënë fidaneve të reja. Rindërtimin më të mirë të pjergull në të njëjtën kohë të mbajë
kërkohet në çdo rast, masat për bimët krasitje.

Share This Post: