Ideja e investimeve : investuar në bankat dhe letrat me vlerë mbetet
jashtëzakonisht të rrezikshme .

Shumica e popullsisë ende nuk besojnë bankave për shkak të shqetësimeve nuk e shohin
paratë e tyre edhe pas kalimit të depozitave. Gjatë krizës më të mirë
investojnë në pasuri të patundshme dhe ari. Mos e kufizoni indeksi PFTS
6 mars për herë të parë që nga dhjetori i vitit 2004, ra nën shenjën e 200 pikë - deri në
199, 12, ndërsa me fillimin e vitit për 18 mars, ra me 100 pikë (-32%).
Tregtarët aktive në tregun mbetet jashtëzakonisht të ulët, edhe reduktuar numrin e
tregton teknike. Në shkurt të fituar nga agjentët e shitjes së 265 milionë dollarë (një muaj
më parë - në 2, 1 miliard USD). Sipas IR "Capital OTP" në shkurt, raporti
furnizimit / kërkesës në tregun e aksioneve ishte 0 7, dmth, shitësit janë ende të
Kishte më shumë se blerësit. Gjatë dy javëve të para të veprimtarisë së marsit të blerësit
treg nuk ka ndryshuar. Një rënie në çmimet e stoqeve ukrainase negativisht
ndikim në rentabilitetin e fondeve të investimeve reciproke. Humbjet më të mëdha
investitorët e fondeve të përbashkëta dhe të intervalit të mbyllur dhe KIFov: përqindja e aksioneve të tyre në portofolin e investimeve
është ende mjaft e madhe, ndërsa menaxherët e fondeve të përbashkëta të konsiderueshme
zvogëluar përqindja e letrave me vlerë në portofolin e saj të Investimeve. Sipas IR, "detyrë"
humbja mesatare e fondeve të hapur në shkurt arriti në 2, 26%, dhe intervali
Mbyllura - 4, dhe 5%. Standardin e arit që nga fillimi i krizës në metal të çmuar Ukrainë
gjithmonë do up [http://i.domik.net/_xmlimg/xml_2d670824df66c2d9bf7055f54405e1415ce00a85.png
] Sipas shoqatës ukrainas të afariste investuese nga fillimi
Vit në 18 mars, fondet e përbashkëta të humbur investitorët hapen rreth 3% e investimeve të tyre.
Huaj në mesin e tyre - "Jaroslav urti - Fondi i Kapitalit" (-12, YTD 87%).
Më të suksesshme (me një të jepnin e 4, 13%) mbetet Seb Fondi i ekuilibruar
(Ai ishte më i suksesshëm në janar). Gjitha-në janar-shkurt
2009, vëllimi i depozitave të personave fizikë në sistemin bankar është ulur me 10%, personat juridikë
- 16, 7%. Bankat janë duke u përpjekur për të ndaluar rrjedhjen e fondeve të depozituesve të lartë
Normat e interesit për depozitat, një gamë të gjerë të datat për veprimet e tyre dhe
bonuse. Sipas kompanisë "Prostobank Consulting", tani më tërheqëse
Normat për depozitat nga individët - për një periudhë prej 6 muajsh (19, 79% në UAH
dhe 11, 6% në vit në monedhë të huaj) dhe në 3 muaj (19, 61%, dhe 11, dhe 19% respektivisht).
Interesit për depozitat vjetore një më poshtë: Sipas Prostobank Consulting, mesatarja e
Norma e depozitave të tillë do të jetë 18, 87% në vit. Megjithatë, disa institucione financiare
ofrojnë në një japin vjetore prej 25-26% të depozitave. Sot, në mesin e
investitorëve-persona janë të njohura depozitat afatshkurtra, por sepse bankat janë të gatshme të
ofrojnë kontribute për një periudhë prej disa ditësh. ATF-për shembull, të gatshëm
depozitë për të hapur "Safe" për 7 ditë në 19, 5% në vit, shuma minimale
Kontributi - 1000 UAH. Kredobank ofron depozita "Javor" nën 19% në vit.
Disa institucione financiare, duke tërhequr fonde nga publiku për një kohë të shkurtër,
ofrojnë klientëve me shpërblime depozitë për përtëritjen e: 0, 25-0, 5% në vit
me shkallën e mëparshme. Pra, ata përpiqen për të mbledhur para për një kohë të gjatë
periudhe. Rritja e normave të interesit për depozitat për personin juridik. Sipas Prostobank
Consulting, në fillim të shkurtit, norma mesatare e korporatave UAH
depozitë për një vit ishte 15, dhe 39% në mes të marsit - 17, 55%, dhe më
norma të larta vjetore të depozitave në UAH ofron Ukrgasbank (27, 5%
në vit për depozitat "Standard"). Japin maksimale prej tre-mujore depozitat
- Banka, "Financa dhe krediti": 28, 5% në vit (depozita "Urgjent" nga një mujore
interes). Megjithatë, dy banka (dhe Financave Kredi dhe Ukrgasbank)
futur kuratorë të shtetit. Depozitat vazhdojnë të udhëheqin
Japin instrumente Rating investime [http://i.domik.net/_xmlimg/xml_11dbf54105daf937ffa912f0183138f2b261474c.png
] Është e mundur që në normat e të ardhmen e afërt të depozitave për ligjore-
dhe personat fizik, janë më të vjetër: në sistemin bankar rëndë mungon likuiditeti. Por
Këshilltarët financiare janë kujtoi se normat e tepër të larta të interesit
banka mund të tregojë probleme serioze në një institucion financiar.
Nga rruga, Fondi për Garantimin e Depozitave nuk pranoi të bashkëpunojë
me bankat, të cilat nuk janë më anëtarë të përhershëm dhe kanë qenë të njohur
Anëtarët e përkohshëm (banka të tilla janë disa institucione financiare
me administratën e përkohshme, pra, Banka Nadra, Ukrprombank, National
të kreditit, Odessa dhe Banka e Detit të Zi). Investitorët, të cilët kanë investuar në të tilla
bankat pas njohjes së anëtarëve të tyre të përkohshëm të Fondacionit, organizimi nuk ka kompensuar
humbjen e depozitave në rastin e falimentimit të institucioneve financiare. Depozita ari
Në të ardhmen e afërt do të mbetet e pandryshuar interesin mbi "artë"
depozitave. Në Ukrainë dhe në botë vazhdon të shkojnë deri metalike të verdhë.
Që nga vjeshta e vitit 2008 çmimi i arit në tregjet botërore u rrit me 40% dhe
tani i kalon 1000 $ për ons. Ndoshta çmimet do të rriten edhe më tej:
Sipas Gold Botërore, një kërkesë të shitjes me pakicë investitor për metalet e çmuara
që nga fillimi i këtij viti u rrit me 3 herë, me propozimin e tij ra nga 10%
(Kryesisht për shkak të një rënie të mprehtë në shitje e artë nga qendrore
Banka guvernatorë). Në Ukrainë, çmimi i arit rritet ritmit të ngjashme, por për shkak
bankierë janë në asnjë ngut për të rritur normat e depozitave. Në fillim të marsit, institucioni financiar
blerjen e artë në USD 215-220 për gram, ndërsa një muaj më
më parë - në 170-180 USD / vit Kështu, investitorët, të cilët kanë investuar paratë në metale të çmuara
vjeshtën e vitit 2008, ishin 20-30 japin% (pa përfshirë interesin e depozitave).
Kursi i shitjes së artë në bankat është rritur 200-220 USD për gram në fillim të vitit
300 USD / vit Fajësojnë spekulatorët Pavarësisht nga infuzion të vazhdueshëm
Banka Kombëtare e valutës në tregun ndërbankar vendas, dollari ende
ethe. 24 Shk monedhës amerikane në tregun ndërbankar arritur në një pikë 9, 5
UAH / USD. Si rezultat, rregullatori duhet të jetë e rezervuar për ankand
huamarrësve të monedhës në normën e 7, 8, UAH / USD (të blerë një monedhë të lirë, bankat kanë
NBU dhe t'ia shesë atë për të huamarrësve për të shlyer kreditë). Ankande të ngjashme janë mbajtur
për huamarrësit në euro në 9, 5-10, 66 UAH / EUR. Shkëmbimin e synuar
tregun e ankandit ftohur pak, në gjysmën e parë të marsit, kërkesa për valutë të huaj
në tregun ndërbankar ra (sipas analistëve të ING Bank, Banka Kombëtare reduktuar
ndërhyrjen e tij të përditshme të këmbimit valutor në tregun ndërbankar me 82.000.000 $ në
Shkurt në $ 60 milion në mars) dhe kursi i këmbimit në dy javët e para
pranverë mbetur në rangun e 8, 0-8, 5 UAH / USD dhe 10, 45 - 10, 70 UAH / EUR. Megjithatë,
shpejti dollarit dhe euros u ngjit përsëri: 20-23 mars, dollari ishte me vlerë
8, 18/08, 20 USD, EUR - 11 UAH 3. Një arsye për rritjen e çmimit të dollarit e ardhshme
dhe euros në treg - bankat spekulime të monedhës. Sipas zëvendës kryetarit
NBU Alexander Savchenko, Banka Kombëtare duhet të kufizojnë spekulime
në vend ndërbankar dhe tregjet valutore. "Kjo mund të arrihet, për shembull,
duke ulur standardin e hapur pozicionit të gjatë të valutave të huaja. Kjo është
për të kufizuar aftësinë e institucioneve financiare për të blerë dhe shitur valutë për
fondet e veta ", - tha Oleksandr Savchenko. Pranverë
Sipas qetë Zhvillim SV, në shkurt, çmimet e shtëpive në të mesme
tregut në Kiev është zvogëluar për 11% që nga fillimi i vitit - më shumë se 20%. Në mars
Norma e rënies së çmimeve të banesave ngadalësuar - pjesëmarrësit e tregut të presin në pranverë
shërim. Shumë pronarë të metra katror e apartamente me qira të përkohshme
shitje. Apartamente sot janë shitur vetëm ata që kanë nevojë për para urgjentisht -
përfshirë Huamarrësit e Bankës që nuk mund të shlyer kredi. Megjithatë,
Numri i propozimeve nga huamarrësit në treg ende rënë ndjeshëm
me treguesit e fillimit të vitit: bankat janë gjithnjë shkon drejt debitorëve dhe të ofrojnë
opsione për kreditë ristrukturimin. Blerësit në shtëpi në asnjë nxitim
blerjen, duke pritur për uljen e mëtejshme të çmimit të banesave. Sot është koha për të zgjedhur
apartament për të blerë, ndërkohë që një marrëveshje mund të shtyhet deri
fund të tregut. [Http: / / i.domik.net/_xmlimg/xml_70b375151e84128a0874d006227fbdd19fe2c0e0.png
]

Share This Post: