" Financa dhe krediti" mund të jetë me kushte preferenciale recapitalized .
Kushti u bë i njohur rikapitalizim gjashtë nga shtatë banka ,aksionarët janë të
kërkuar ndihmë nga shteti .

Sipas "biznes", në shkëmbim për financimin e qeverisë synon të
në bankë "Kiev", Rodovid Banka dhe aksioneve Ukrprombank 99% në bankë
"Nadra" - 91, 8%, dhe Imeksbank Ukrgasbank - 75% +1 të aksioneve. Dhe vetëm për bankën
"Financa dhe krediti", të kontrolluara nga deputeti nga Konstantin Zhevago BYuT,
mbetet një pyetje e hapur. "Ka një debat rreth Banka" Financa
dhe kredi ", e cila gjithashtu plotëson kriteret (rikapitalizimin). Më në fund
do të jetë e qartë pas bisedimeve të mëtejshme me pronarët e bankës, sa
për qind të aksioneve do të shkojnë në shtetin, "- tha kryeministrja Julia Timoshenko.
Sipas "Delo", një nga kushtet themelore të shtetit
ndihma është madhësia e aksioneve në bankë, e cila kaloi nën kontrollin
qeverisë - së paku 75% +1 të aksioneve. Në bankë, "Financa dhe krediti", tha
që janë të gatshëm të ndajnë vetëm 50% plus 1 aksion dhe shpjegojnë pozitën e tyre
se situata në bankë është më e mirë se në institucionet e tjera rekapitaliziruemyh.
"Përqindja e dukurive të shtetit për bankat e tjera nuk përputhen me atë pjesë që
u miratua në një mbledhje të aksionarëve. Ne sugjeroi një 50% plus
1 aksion - kështu që, siç u tha më parë në qeveri në pushtet.
Ne kemi një situatë të Bankës ... nuk mund të them se kjo nuk është edhe aq keq, por tani
mirë se ato banka që ranë dakord për të rikapitalizuar. Kështu
Ne vazhdojmë të negociojmë, "- thotë një zëdhënës për bankën," Financa dhe krediti "
Natalia Napadovskaya. Bankierët të tjera besojnë se vlerësimi është shumë subjektiv.
President Nderi Ukrgazbanka Vasyl Horbal skeptik e deklaratave të
në lidhje me pozitën e një banke të vetme. "Çdo bankë, e cila tani
nuk e futi administratës së përkohshme, do të flasë në lidhje me situatën që
mirë se të tjerët. Kjo është një pikë subjektive të parë, "- tha Vasyl Horbal.
Recall Bank "Financa dhe krediti" është e kontrolluar nga Konstantin Zhevago - People
zëvendës të bllokut Yulia Timoshenko. Në vitin 2006, Konstantin Zhevago u
në Parlament në listën e numrit BYuT 62. Pastaj, shumë analistë politikë të quajtur
një saj të mbështetësit kryesore financiare të bllokut. Tani, ndarja e publikut
të bankës, e cila është një aleat i aksionar e Kryeministrit, ishte
shkaku i kritikave nga forcat e tjera politike. Sipas zëvendës
Partia e Rajoneve Vladislav Lukyanov, në qoftë se nacionalizimi do të mbahet më
skemës së, banka "dhe Financave Credit," ajo diskrediton qeverisë. "Sepse atëherë
Yulia Tymoshenko se partia e tij për të dalë me kushte të veçanta. Para
Tatimpaguesit nuk kanë për të shkuar në infuzion të strukturave të tilla ", - i sigurt
Zëvendës njerëzve. Këta përfaqësues BYuT akuzat thonë se në procesin e rikapitalizimin
Shteti duhet të marrë në konsideratë interesat e pronarëve të bankave. "Ndërmjet
aksionerët e bankave dhe të shtetit kanë nevojë për një dialog. Rikapitalizim nuk mund të
të jetë një e shtrenjtë me një mënyrë ", - thotë deputeti nga
Yuri Timoshenko Poluneyev. Në bankë edhe nuk pajtohem me shenjat e proteksionizmit
apo mbrojtje. Sipas zëdhënësit të "Financa dhe krediti", Banka
Natalia Napadovskoy, miqësisë, aksioneri kryesor i Kryeministrit, i cili
që iu është dhënë në media, nuk ekziston. Por bisedimet mbi shkallën e përfshirjes së shtetit
në bankë, "Financa dhe krediti" do të përfundojë në ditët e ardhshme.
Author: Vlad Golovmn Taisia ​​Gerasimova

Share This Post: