Në botën perëndimore ka qenë prej kohësh një përkufizim të qartë dhe standardeve për mjedisin
Zyra e pastër ( zyra e ekologjikisht të pastër - ECO ) .

Megjithatë, jo çdo kompani e Ukrainës angazhuar në projektimin,
plotësisht të vetëdijshëm për atë që një zyre miqësore me mjedisin dhe të vetëdijshëm për mjedisin
neto (ech) materialeve dhe prodhuesit e tyre / furnizuesit. Për më tepër, dizajni
Zyrat «ECO» është ngatërruar shpesh me zyrat e tyre të "gjelbër" («zyra e gjelbër»). Zyrë
«ECO» - kjo është një krijuar artificialisht një workspace projektuar duke përdorur
inerte dhe jo-toksike të ndërtimit dhe materialeve të përfunduar, ku:
- Personeli dhe vizitorëve të thithin ajër të pastër - të mbetet
burimeve natyrore në prodhimin e materialeve të përdorura dhe funksionimin
zyra - përdoret neenergoemkoe ndriçim - maksimumi
reduktohet ndotja e ajrit dhe ujit. Rezultat i krijimit dhe funksionimit të këtyre
zyra - ruajtjen e burimeve natyrore, përshtatshmërinë dhe kënaqësi estetike.
Sepse klientët tanë nuk janë në dijeni të materialeve të ngjashme, ne besojmë
nevojshme për t'i dhënë atyre karakteristikat themelore të grupeve dhe analiza krahasuese
Vlera e kur përdoret në ndërtimin e materialeve tradicionale dhe ech-
(US). Muret e reja janë bërë të shtypur
Mbeturinat bujqësore (kryesisht nga kompakt në temperaturë të lartë
kashte). Kolegjet bërë kashtë është e shpejtë, më pak punë intensive për të instaluar
dhe janë të lirë se llaçi të rregullt (në Ukrainë nuk ka prodhim vendor).
[Http: / / i.domik.net/_xmlimg/xml_f27fa1534e8310c18542d0d5b1de1530ea54be7e.png
] Një më pak do të kushtojë kurs i elektrike dhe të tjera
komunikimit. Këto panele kanë izolim më të mirë termik dhe zvukopogloschaemostyu
pronave, gjë që e bën dhomën më të rehatshme. Megjithatë, për shkak të saj
panele të thatë kashte të kërkojë një abetare të veçantë dhe më të
përfundon të disa markave. Panele djegshmëri bërë kashtë nën
Kërkimore në Mbretërinë e Bashkuar dhe SHBA është më e lartë se ajo e gips, materiale
i përkasin zjarrit të dorës së dytë (në E-84 Test), që i korrespondon
kufizojnë ndezshmëri e 0, 5:00. [Http: / / i.domik.net/_xmlimg/xml_46363fc9416d88d054ef1299a7d4dc33d38982aa.png
] Përveç kësaj, shumë vende kanë vetëm të prodhimit sezonal
Panele kashtë (pra, jashtë sezonit kushtojë atyre më sipër).
Megjithatë, më shumë se 25 vjet si këto panele janë aplikuar në ndërtimin
tregut. Në ECO mundur që të përdorin paneleve sintetike gips, të cilat
bërë nga industria pastruar mbeturinat. Këto panele
më shumë se 10% më të shtrenjtë se standardi, tokë, dhe kërkojnë një shtresë të veçantë.
Ech-bojë është i tretshëm në ujë ose pezullime vaj, pa carcinogens
dhe metalet e rënda, me një përmbajtje minimale të aditivëve organike (më pak se
100 g / l në kontrast me 550 g / l për ngjyra standard). Ngjyra e tillë mund të japë
efekt të ndihet në zgjedhjen e gabuar për një sipërfaqe të veçantë. Dyshemetë
Kriteri kryesor ECO qilim - përpunimit të plotë.
Qilima - përmban vetëm një sasi minimale prej najloni (e mesme).
Përveç kësaj, ngjyrat janë përdorur për të bashkëngjitur jo-kimike ngjitëse («SARA
SEKSIONI 313 "). Disa kompani që prodhojnë qilima, lejojnë
kanë luksin e një prodhim-ech mbulon kovrovrogo, në mesin e tyre «Vorwerk»,
«PET», dhe një udhëheqës në mes tyre - «Interface», me programin e saj «me gjelbërim të përjetshëm
Qirasë Project ». Në zyrën e NRDC (Burimeve Natyrore Këshilli i mbrojtjes) është themeluar
Carpet «Interface» seri «Amber Vala». Kjo shtresë është në
15-20% më të shtrenjta. Linoleum. Linoleum është e përbërë nga * natyrore për të përdorur ECO
në vend të PVC * tjegull materialeve organike - vaj liri, druri apo
miell tape, fibra bimore, dhe e thatë pigment bërë nga balta apo qymyr.
Karakterizimin negativ i linoleum - Prodhimi e saj të lartë të energjisë.
Tile - e bëra nga mbeturinat qelqi riciklohen dhe të komponentëve,
nuk përmbajnë alabaster. Pllakave qeramike në zyrat e ECO nuk është i rekomanduar,
sepse prodhimi i saj është shumë energji intensive. * PVC - Materiale përmbajnë
punojnë si tavan gormonoimmitatory shkaktuar mosfunksionim endokrine
Ech - pllaka tavan përmbajnë 23% apo më shumë celulozë riciklohen
perlite (vullkanik) dhe niseshte misri. Këto borde
prodhuara nga kompanitë «Armstrong», «AMF», «Shën Gobain» («ECOPHON»).
Kabinetet mobilje dhe raftet janë bërë nga mbeturinat bujqësore
prodhimit, të tilla si kashtë (wheatboard), bletë produkteve (gridcore),
druri mbeturinave (Medit II). [Http: / / i.domik.net/_xmlimg/xml_dc480f723db888c820062c89a5d2fa13c083d819.png
] Në prodhim nuk përdor toksike (formal)
rrëshirë (në krahasim me kompensatë). [Http: / / i.domik.net/_xmlimg/xml_0aaa62edcf8b9ca5c50c82928d3ce99293dc150c.png
] Një shembull i mirë - MDF (fireboard dendësi mesatare), e cila është
e kashtë, fused bezformaldegidnymi (Disocyanate Polymeric Diphenylmethane)
resins. Laminuara me plastike MDF jo-toksike ngjitëse
ujit bazuar. Worktops - prodhuar nga letër të ricikluar
ose soje, material duket si mermeri, ndjehet si plastike
dhe ka forcën dhe fleksibilitetin e pemë. , Mobilje railings, shkallët
- Për prodhimin e tyre duke përdorur dru vetëm nga i prirur pyjeve
kanë një certifikatë të SCS (sistemi shkencor Certificate) - në të cilat kapitullin
vetëm vënë përfitime për mjedisin. Produkte të tilla janë më të shtrenjta
të paktën 20-25%, dhe ech tapiceri - materiale, zakonisht më të shtrenjta se gjysma
Pëlhura Konvencionale sintetike përdoret në prodhimin e mobiljeve. Ndriçimi
Preference ECO - ditës dhe ndihmon arkitektonike të veçanta,
kontribuar në përdorimin e tij maksimal: ledges, skylights,
dritareve të brendshme, duke e ndriçuar korridoreve. Stimuluar përdorimin e dritës
strategjinë - kombinuar teknologjitë optike të shumta, duke përfshirë edhe T8 trifosfor
dhe llambat fluoreshente kompakte, ballasts elektronike, sensorë të pranisë,
të lartë të efikasitetit llambat. Përdorimi i teknologjisë së lartë ndriçimi është
për të ulur nivelin e ndotjes dhe të gazeve serë (CO2, NO2, SO2). Ruajtja e Energjisë
Pajisjet - pajisje zyre duhet të përputhet me Star Energjisë,
Pajisje duhet të jetë efikas të energjisë (p.sh., frigorifer
«Whirlpool» Model "SERP" konsumon 610 kWh, dhe jo më shumë se 850 kWh, si standart
model). Ajer te kondicionuar dhe ngrohje janë përdorur në vende të ndryshme
sistemet e ndryshme të kursimit të energjisë që nuk japin emisionet e dëmshme
- Panele diellore, gjeneratorëve të erës, etj Sot më progresiv
ditë për ngrohje dhe ajër të kondicionuar është një metodë e ujit ftohës / ngrohje
mur dhe tavan hapësirë, e kombinuar me shpejtësi të lartë ventilim (ftohje
është ujë në vend të freon F-). Duhet të jetë i pranishëm
sistemit të ri-përdorim prizë ngrohje, diagnostifikimi kompjuter
cilësisë së ajrit dhe të menaxhimit të ventilimit. Kursimin e energjisë së
sistemet me 47% më shumë se standardi. Sistemi i kursimit të energjisë
kushtet e qetë, dhe ka krijuar për sistemet e tilla mund të zvogëlojë
lartësitë tavan. Daylight dritaret dhe dritaret moderne në kombinim
me të lartë të efikasitetit sistemeve të ndriçimit të ndihmojë në uljen e konsumit të energjisë
me 75% krahasuar me standarde. Daylight bën të ndritshme zyra. Në ECO
dritare të kryer e kursimit të energjisë features, reduktimin e konsumit të energjisë për të ajrit të kondicionuar
dhe ngrohje. Dy dritare me xham mbushur me argon ose të tjera inerte
gazit dhe film-veshura, rrezatim të ulët - mbron
Zyra e mbinxehje në verë dhe për të reduktuar humbjen e nxehtësisë në dimër. Developed vit
veshje të reja për, qelqi për shembull, Elite magnetron-i mbuluar Stop Ray.
Instalimi të lartë të efikasitetit dritaret me 25% më të shtrenjtë në krahasim me xham,
por kjo është kompensuar nga kosto më të ulëta të ngrohjes dhe klimatizimit.
Parimi kryesor i përdorimit të ashensorë, ashensor - përdorimin e kontrollit
sistemet me logjikën fuzzy, e cila shkruan modelin ndalon ashensor në
çdo kat dhe reprograms ashensor në bazë të disa modele. Ajo
shkurton kohën e pritjes me 30% dhe redukton përdorimin e energjisë.
Në Perëndim ka edhe një rrjet të kompanive (Eco-Friendly Zyra
Furnizime), duke siguruar punën e këtyre zyrave - ofrimit të plotë të riciklueshme
furnizimet, ujë të pijshëm, kafe certifikuara organike
etj Ju nuk mund të zëvendësojë konceptin e ECO dhe «greenoffice». "Green" Zyra -
këtë zyrë, e cila ka një mbështetje të mbyllur sistemin e jetës së bimëve që kuadri
ndërtesës ose të pranishëm në të. "Green" zyra mund t'i atribuohet vetëm ECO
nëse ai ka të gjitha simptomat e mësipërme. [Http: / / i.domik.net/_xmlimg/xml_6a4ae2263b121392f30ba0d0ba619c3f1619a45a.png
] Shumë arkitektë dhe projektues të brendshme janë duke marrë si bazë për e saj
e "gjelbër" të projektimit. Gjithnjë e më shumë materiale dhe teknologjive të përdorura
në këtë dizajn. Por mbani në mend se ju mund të bimëve dhe të bëjë zyra
si një element i detyrueshëm, por askush nuk do të zëvendësojë mjedis me burimet e saj,
pemë dhe ajri. Prandaj ne nuk mund të ndërtojë shkatërruar gjithçka përreth, duke e bërë
, natyra dhe rrjedhimisht, një peng "përfitimet" të civilizimit dhe të
jetesës. Ne duhet të përpiqemi që të bëhet baza ECO sistemin e jetës
të gjithë njerëzit për të ruajtur, e cila tashmë ka bërë bilancin shumë e brishtë të natyrës.
Author: AT Skuratovskaya, menaxheri i projektit të "Design Magnat
Qendra, "materialet janë dhënë nga" Qendra manjati Design "

Share This Post: