Kompanitë e sigurimeve të rritur normat për sigurim gjithëpërfshirës për të markave të makinave individuale.

Pas çmimit të pa dallim rrit mbi byk në tetor-shkurt, siguruesit përsëri
filloi të rrisë tarifat e saj në mars-prill, mesatarja e tregut që kanë rritur
një tjetër 10-15%. Megjithatë, jo të gjitha makinat, por vetëm për disa
markave. Shumica e pronarëve të prekur e makinave japoneze, si dhe të lira
makina kosto. Aq shumë në mënyrë, që Britania e Madhe filloi të formuar një lloj të
blacklists e makinave, të cilat janë ekspozuar tani shkalla e lartë e zhvesh:
këtë makinë, shpesh duke rënë në një aksident ose të vjedhura nga kriminelët.
E vetmja arsye për rritjen e tarifave aktuale - një ndryshim të metodave të
llogaritjet e tyre në byk. Deri tani, një nga kriteret kryesore në përcaktimin e
Vlera e politikës ishte çmimi i automjetit më të shtrenjtë e makinave,
ajo është më e lartë. Tani Britania e Madhe është gjithnjë e ia ngul sytë në markë dhe madje edhe makina model.
"Ne kemi bërë llogaritjen e tarifave, duke filluar nga modeli i makinave, në vend se
të vlerës së saj ", - ka konfirmuar menaxheri i përgjithshëm i departamentit të underwriting
dhe metodologjinë e "shoqërisë së sigurimit" Universal Palamarchuk "Sergei.
"Ne tani kemi një rishikim të tarifave, dhe ne do të kushtojë vëmendje
modelet e makinave, "- shtoi drejtori i saj të Britanisë së Madhe organizatë e shitjes
"Orans" load Igor. Studimet e fundit e kompanive të sigurimit
tregoi se shkalla e dëmtimit të automjeteve të ndryshme si rezultat i një
dhe të njëjtën ngjarje e siguruar është drejtpërdrejt e varur në karakteristika të projektimit
markave të veçanta dhe modele të makinave, jo vlerën e tyre. Si rezultat i ndikimit
barabartë forcë e fuqishme SUV merr vetëm nxënësit parëndësishëm, por e brishtë
Kineze bërë makinave do të kërkojë riparime të mëdha. Bazuar në
nga kjo, edhe Britania e Madhe kanë formuar një lloj të markave listën e zezë të dobishëm
pas një aksidenti rezulton në një kosto të rritur. Arsyeja e dytë për rishikimin e
koston e sigurimit të plotë - të shkallës së lartë është aksidenti i disa markave të makinave. Në
kulmin e krizës financuesve të cilët vitin e kaluar nuk mund të përballojë
gabime të mëdha ishin llogaritur me kujdes të cilët më shpesh merr
në aksident. "Në listën e" jashtëzakonshme "në kompaninë tonë ishin kryesisht makina
klasë fiskale apo biznes: Chevrolet (Aveo, Lacetti), Toyota (Land Cruiser,
Prado, Camry, Corolla, Auris), Volkswagen (Passat, Golf, Jetta), Hyundai
(Sonata, Elantra, SantaFe, Getz), Honda (marrëveshjes, Qytetare), Skoda (Octavia,
Fabia, A5) dhe Mazda (SH7, 3, 6) ", - tha shefi i Departamentit të Kontrollit dhe
Pretendimet ASA "INGO Ukrainë" Alexander Rulikovsky.
Në Mbretërinë e Bashkuar, duke punuar me kolateral auto, foto duket ndryshe. "Për shembull, statistikat
Prova tonë që më shpesh të merrni në aksidente, "llafe"
"Vaz», Daewoo Lanos, «Tavria", "Slavuta" dhe Chevrolet Aveo », - tha zëvendës
Kryetar i KS "Brokbiznes" Onopriychuk Marina. Nën maskën e
procedurave të shqyrtimit, siguruesit kanë filluar të rrisin tarifat mbi byk dhe makineri,
riparimet kanë qenë veçanërisht aktive kohët e fundit në markë emrin-e shtrenjtë
SRT: kryesisht për shkak të rritjes së çmimeve për pjesë këmbimi, pas dollarit rritja e çmimeve
dhe euros. Lista e më të shtrenjtë për siguruesit kanë çuar tradicionalisht
Makina luksoze: Porsche, Jaguar, Land Rover, Maserati, etj
"Është gjithashtu e mundur të identifikohen disa Hyundai modele, Toyota, Mercedes-Benz, Volkswagen,
Mazda, Honda dhe AKI-së. Çmimet e pjesëve të këmbimit në shitësit e tyre të autorizuar në kryeqytet
mbi tre apo katër muajt e fundit janë rritur me 10-45% dhe madje edhe 60%. Në të njëjtën kohë e autorizuar
shërbimet shpesh përpiqet të bëjë të gjitha mjetet në dispozicion. Për shembull,
konsumatorët dhe Mbretërinë e Bashkuar të vendosë riparimet që nuk kanë gjithmonë nevojë, "
- Tha z. Rulikovsky. "Në kompaninë tonë të vitit të kaluar në madhësinë mesatare
humbje ishin udhëheqësit e Nissan, BMW, Lexus, Mercedes, Toyota, Subaru, Mazda, Peugeot,
Honda dhe Audi. Kjo është për shkak të kostos së lartë të riparimeve. Por më e shtrenjtë
koston e riparimit të gjitha e bën e makinave japoneze, të tilla si Toyota, Mitsubishi,
Honda, Subaru dhe Nissan », - shtoi kreu i kolegut motorike
Kompania e Sigurimeve Sigurimeve "ukrainase Insurance Group", Vadim Alekseenko. Më shumë
një kategori e automjeteve që nuk më pëlqen kompanitë e sigurimeve,
- Makina më shpesh të vjedhura. Rating preferuar markave të kriminelëve
dhe modelet e kompanisë është përditësohet çdo vit. "Ky vit ka një tendencë
mbi Japanese i bërë vjedhja e makinave - Lexus, Toyota dhe Honda. Në
2007-2008, drejtuesit e makinave gjermane ishin, si rregull, Volkswagen modelin »,
- Tha z. Rulikovsky. Ende popullor me cybercriminals
janë makina segment masiv të tilla si Daewoo. Në mënyrë tipike, ata vjedhin
vetëm në mënyrë që të çmontimit pjesët për të cilat kërkesa është e lartë të qëndrueshme.
Megjithatë, siguruesit premtimin për të mos rritur tarifat për makinat që përdorin
shumë popullor me hajdutët e makinave, por vetëm një shtrëngim të kufizuar të kushteve të kontratave.
"Kur siguruar mjete të tilla nuk ofrojnë paketa me zbritshëm për rrëmbimi
me 0%, ndërsa drejtuesit e markave të tjera mund të përfitojnë nga ky shërbim, "
- Tha z. Alekseenko. Madhësia e rritjes së çmimit të së njëjtës markë
dhe modelet e makinave mund të jenë shumë të ndryshme: ajo varet nga statistikat
aksidente çdo kompani individuale. Dhe për shkak se siguruesit janë këshilluar që të
shoferët para se të blesh një normat studimi në Mbretërinë e Bashkuar të ndryshme politike, për përmirësimin e
Normat këtë pranverë, mund të arrijë 30%. "Këtu janë më të rëndësishme
shembull: një nga automjetet e emergjencës në kompaninë tonë - këtë Mitsubishi
Lancer. Koston e riparimeve garancisë në këtë model, një stacion
më të lartë: humbja mesatare deri në 11,10 ths. Prandaj, në relativisht të
të ulët të makinave të çmimeve fare për të që të jetë më shumë se 10% të vlerës së saj.
Në krahasim, për Skoda Octavia me sasi të barabartë të sigurimit që ai
rreth 7% ", - tha shefi i underwriting Transportit ASA
"INGO Ukrainë" Olga Pogorelaya. Edhe pse në shumicën e rasteve, çmimet e
Kasko luhatet më pak se korridorit të gjerë. "Në normat themelore e kompanisë sonë
Makina japoneze për vetëm 5-15% më të larta se mesatarja për markat evropiane
klasë ", - shtoi kreu i departamentit të saj e sigurimit motorik vullnetar
Sigurimi i rrezikut "Providna" Yuri Fidasyuk. Sipas financuesve, rritja e tanishme
çmimet nuk do të fushatës për çmime më të larta, e llogaritur për disa muaj
si zakonisht. Siguruesit premtimin për të bërë rritjen e çmimeve të përhershëm Kasko
Procesi: Çmimet do të shqyrtohet nga një rritje të aksidenteve
dhe vlerën e SRT.

Share This Post: