Gjatë periudhës janar -mars qarkullim prej tregtisë me pakicë në Ukrainë ( duke përfshirë edhe tregtinë
të dy sipërmarrësit korporative dhe individuale ) u ul nga 11 , 5 %
në krahasim me të njëjtën periudhë në 2008 . Është raportuar " LIGABusinessInform "
në lidhje me Komitetin Shtetëror i Statistikave të Ukrainës.

Sipas raportit , rënia më e rëndësishme në shitje me pakicë
Kjo u vu re në Cherkassy (18 % ) , Khmelnitsky (16 , 8 % ) , Dnipropetrovsk
(15 , 6 % ) , Kharkiv (15 , 3 % ) , Donetsk (15 , 3 % ) rajoneve , si dhe në Krime
(14 , 5 % ) . Në Kiev , rënia e këtij indeksi ishte 10 , 3 % . së bashku
kështu, për tre muajt e parë të vitit 2009 , rritja absolute në qarkullim
Shitje me pakicë për një person për të njëjtën periudhë të vitit 2008 treguan
vlera negative - minus 225 UAH 9 . Në Kiev , vëllimi i shitjes me pakicë
tregtisë për një person ra në 500 dollarë , ndërsa në rajonin e Vinnitsa
- 71 , 6 UAH .

Share This Post: