Në lidhje me malin e tenda dhe skena e koncerteve, si dhe në kohën e
festimet me rastin e Ditës së Evropës në trafik Kiev në Khreshchatyk
do të bllokohet .

Siç është raportuar LigaBusinessInformshërbimi për shtyp i Kyiv Administrata e Qytetit të Shtetit,
Në veçanti , lëvizja do të bllokohet nga Sheshi i Pavarësisë për tëBesarabisë
Zona 23:00-21:00 15 Maj 16 maj . Më parë , në Kiev
miratuar nga plani skenar për Ditën e Evropës . Gjithashtu kujtoj
atë të Komisionit Evropian ( KE) në Ukrainë gjatë këtij viti do të
Organizimi i Ditës së Europës nuk është në Kiev , por në Ternopil ( 23 Maj )
dhe në Krijov Rog ( 30 Maj ) . Në të njëjtën kohë , KE , së bashku me ambasadat e vendeve anëtare
BE dhe vendet kandidate për anëtarësim në BE është gati të marrë pjesë në kremtimin e
Dita e Evropës në kryeqytetin ukrainas , nëse ajo do të jetë e organizuar nga përfaqësuesit e
autoritetet ukrainase . Gjithashtu kujtojnë se më herët është raportuar se një
tradicionale Dita e Evropës në Kiev është në rrezik sepse
ose autoriteti metropolitan , as KE nuk bien dakord për të financuar veprimtarinë.
Në të njëjtën kohë , autoritetet Kiev kanë premtuar se do të mbajë një festival që duhet të
mbajtur të shtunën e tretë të majit , në nivelin e duhur .

Share This Post: