Koleksione pllaka të vijë në dy forma :mbledhja e pllaka dysheme ose mur
dhe një koleksion e pllakave , e cila përfshin dysheme dhe mur pllaka në të njëjtën kohë .

Çdo grup mund të përbëhet nga pllaka sfond, sende dekorative dhe
spetselementov. Tjegull Historiku - Collection kryesore ose bazë pjatë dekorativ
elementet e - modele (futje të vetme), lloje të ndryshme të kufijve dhe panelet. Përveç
këtë, një koleksion i pllaka muri mund të jetë i pajisur me korniza për pasqyra,
kolona, ​​etj Artikuj të veçantë të përfshijë një larmi të ulët
pjesë për kënde pastrimin (vertikale dhe horizontale,
jashtëm dhe të brendshëm). Çfarë është përfshirë në mbledhjen e pllakave
shkallë? plitka bazament, një sërë hapash dhe risers të llojeve të ndryshme.
Skaj (battiscopa - italian për "rrahjen e një leckë") - detaje
mbrojtjen e poshtme të murit, ndërsa pastrimi. Në skajin e sipërm të bazament me rrumbullakosura
shkurtuar - aspekt. Gjatësia e qeramike skaj zakonisht përkon me madhësinë e tjegull.
Niveli më i thjeshtë - kjo pllaka me pikë ose vija embossed
të cilat ndalojnë rrëshqitje në shkallët. Ka edhe plinths të veçanta
për shkallët me formë T-. Niveli me buzë kaçurrel (qerpikë)
mund të jetë ose të forta apo ekipe (në këtë rast, kornizë është
zë i veçantë). Përveç të zakonshme, ka edhe këndore dypalëshe
hapa, të cilat janë vendosur në cep të shkallëve. Ky model ka rrumbullakuar ose
në të dy anët e buzë, ose dy qerpikë. Një vertikale "mur" në fazën
ndonjëherë mbulojnë risers qeramike. Çfarë pllakë është përshtaten më mirë
për seks? Pali është i ekspozuar për veprim mjaft intensive, kështu që
Në këtë rast, ju duhet të i kushtoj vëmendje të ngurtësinë e rezistencës pllaka,
rezistencës kimike dhe cleanability. Ajo do të jetë i vlefshëm për të theksohet se fëlliqur
më të dukshme mbi një sfond të qartë se në të errët me një model nonuniform.
Dysheme me pllaka nuk duhet të ckolzkoy. Lagështi sjellë nga rruga, në
kombinuar me sipërfaqe me shkëlqim të katit do të transformojë të fundit në një fushë patinazhi.
Prandaj, shkëlqim të lartë pllaka të përcaktuara në katin e është shumë e padëshirueshme. Si për të përcaktuar
jetën e dysheme? Jeta e shërbimit të Veshje tjegull
karakterizohet me dy parametra: shkallë # sipërfaqe ngurtësinë
Moos, të përcaktuara nga ekspozimi ndaj pllaka minerale natyrale, ku
ngurtësinë e klasës 1 ka një material të butë - talk, dhe 10 - diamanti #
veshin rezistenca e pllakave qeramike, të matur në njësitë standarde të
Unë të V në shkallën e PAE (emri i metodës kryhet nga testimi).
Për dysheme me pllaka standarte UNI EN lejojë rezistencë të veshin nga
minimale (I shkallë) në një maksimum (shkallë V). Megjithatë, kjo shifër
relative, dhe pa marrë parasysh kushtet operative, është e pamundur për t'iu përgjigjur
pyetjen: "Sa vjet do të shërbejë një ose pllaka të tjera?". Prandaj, duke parë
lloj paketë përcaktimi PAE IV, do të duhet të vendosin, është përgjegjës
A tjegull për nevojat tuaja apo jo. Ajo që ne mund të supozojmë me siguri
është fakti se pllaka e shënuar me «IV» e fundit për rreth një e treta më të gjatë
se tjegull shënuar «III». Një "AA" në paketimin e tregon pllaka,
se nuk është e ekspozuar ndaj kimikateve. Rezistencës më të ulët
është një tjegull me simbolin "A" dhe më pas në rend zbritës - "B", "C" dhe "D".
Cilat janë tiparet e pllakave "Cotto"? Kjo është një nga teknologjitë më të vjetër
prodhimin e pllakave. "Cotto" - një pllaka balte të kuqe poroz të vetme
qitjes, fituar nga nxjerrje. Më shpesh se nuk ka një lustër dhe
ngjyra të ndryshme natyrore brenda sërë terrakote (të verdhë,
rozë, të kuqe, kafe hije). mbledhjen e pllakave "Cotto" mund të përfshijnë
grup elementesh të ndryshme: pllaka sfond të madhësive të ndryshme dhe forma,
hapa, railings, joints, stuhi kanalizimin, uljes, etj
Në mënyrë që për një kohë të gjatë ruajtur pamjen e saj, pas instalimit të sipërfaqes
trim për të mbuluar komponimeve mbrojtëse (dylli hidrofobik dhe mjetet
xhel). Përndryshe, në sipërfaqe mund të duket unglazed poroz mjaft
spote. Në mënyrë tipike, kjo pllakë është përdorur për shtëpi tjegulla kat.
Pllaka Cilat janë përdorur për të përfunduar në banjo? Seksi dhe muret e banjo
dhoma nuk kërkojnë një pllakë me një qëndrueshmëri të lartë. Megjithatë, ka
efektet e mundshme mbi pllaka të ndryshme kozmetike apo detergjent
të paturit e një agresiviteti të caktuara. Prandaj, zgjedhja duhet të bëhet në favor të
pllaka me rezistencë të lartë ndaj korrozionit.
Çfarë duhet të ketë cilësitë e pllakave qeramike në kuzhinë? Në
Ndryshe nga kat kuzhinë, banjo kati i është nënshtruar veprimit intensive:
më shumë të shkojë, rënia e tyre në një shumëllojshmëri të subjekteve, është e larë më së shumti.
Prandaj, dysheme me pllaka për kuzhinë duhet të ketë një sipërfaqe të lartë
vetitë mekanike. Ndonjë ndotje do të jenë më pak të dukshme në
sipërfaqet errët ose sipërfaqet që kanë një ngjyra kokrra ose "
Struktura "(dmth jo-uniforme Mbulimi me ngjyra). Por në të njëjtën kohë
sipërfaqet me shkëlqim tjegull, sidomos të zezë, hedhin në më shumë
sytë gërvishtjet e vogla dhe patate të skuqura, të cilat shkaktojnë dulling e shpejtë të sipërfaqes
gjinive, për shembull, në zonat ku shpesh këmbë e një njeriu. Cover
pllaka me sipërfaqe embossed, ashtu-quajtur thjeshtë, gjithmonë
kërkojnë një pastrim më të plotë. Çfarë tjegull ngjyra do të jetë më mirë
për një dhomë të vogël? Nga zgjedhja e ngjyrave dhe cilësi pllaka duhet të trajtohet
kompetencë. Keq konsiderohet skemat ngjyra mund të shkaktojë të paparashikueshme
dhe një reagim ngacmues. Nëse keni apartamente të vogla me pak
objektet zonë, është më mirë për të zgjedhur ngjyra të lehta: ata janë në gjendje të visually
rritjen e hapësirës. Në këtë rast të rregulluar në kënde të drejtë me njëri-
sipërfaqeve të tjera të ngjashme janë perceptuar ndryshe. Cilat janë kritike
karakteristikat teknike të pllakave qeramike, në varësi të qëllimit të tij?
Korridor Pali në apartament - qëndrueshmëri. Seksi dhe veshja
mureve banjo - rezistenca ndaj kimikateve. Paul
dhe muret e kuzhinës - karakteristikat sipërfaqe mekanike dhe kimike.
Seksi dhe veshja e mureve të jashtme - acar. Sex ne publik
dhomë - rritjen e nivelit të ngurtësinë,, qëndrueshmëri të rezistencës
kimike dhe ndotësve. Ajo që përcakton mekanike
karakteristikat e pllakave? Kryesisht bëhet fjalë për stresin, i cili
pllaka mund të përballoj dhe ende nuk e thyejnë. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për natyrë
veshje. Si rregull, për rezistencë e saj të vendosur për të lakimi dhe elastik
forcën (ngarkesës, i cili duhet të përballojë tjegull). Forca Ultimate
bending varet nga trashësia e pllakave: trashë, të kufizojë të lartë
fuqinë e saj. Çfarë roli në përcaktimin e cilësisë është shkalla e thithjen e ujit
pllakave qeramike? Thithjen e ujit - raporti i ujit të thithur në masë të
mostër në mbushje të plotë, në masë e thatë (e shprehur si përqindje).
Është kriteri që përcakton shumë teknike dhe operacionale
karakteristikat e tjegull. Kështu, thithjen e ulët të ujit siguron të lartë
tjegull acar. Kjo në masë të madhe ndikon në jetën e shërbimit të qeramike
Veshje sipërfaqet e jashtme, si dhe mure dhe dysheme në dhoma ku nuk ka
ngrohje të vazhdueshme. Thithjen e ujit është prekur gjithashtu dukshëm duke e kufizuar
forca tjegull ose aftësinë për të rezistuar presioneve të saj në kthese. Forcë
Dyshemeja e bërë e kampioneve me thithjen e ujit të ulët,
do të jetë shumë më i lartë se pllaka e trashësi të njëjtë me një strukturë poroz
trupit. Prania e ujit mund të vë në dukje në sipërfaqe tiled në provë.
Qëndruar në poret e pllaka, ajo seeps në shtresa themelor ose do
në nyje, dhe kur temperatura ngrin. Vëllimin e saj në të njëjtën kohë zgjeruar
dhe krijon një tension i fortë si brenda pllakë, dhe në shtresa bazë.
Çdo ngrirjen e mëvonshme mund të shkaktojë çarje, patate të skuqura dhe karakteristike
prishet. Si është qëndrueshmëria e pllakave janë atje
standardet? Qëndrueshmëri - rezistenca ndaj ndryshimeve se si pllaka
specie ose, më thjesht, stabilitetin e pllakave për pastrim. Për klasifikimin
pllaka në shkallën e përdorimit të metodës konsumuarit PEI (Porcelein smalt Instituti
- Institucioni në SHBA, kryerja e kërkimeve dhe testimin e materialeve qeramike).
Në kushtet e qëndrueshmëri të pllakave është i ndarë në pesë grupe.
Në Rusi, pllaka e PAE unë rekomandoj duke përdorur vetëm muret, edhe pse
në Evropë ka lejuar për të hedhur në dysheme në banjo dhe dhoma gjumi. Qeramikë
e PAE II mund të vihet në banjo, dhoma gjumi, dhoma e jetesës -
se është vendi ku ecin në pantofla. Grupi i tretë (III PEI)
përshtatshme për të gjitha dhomat në sektorin e banesave (me përjashtim të vendeve me të trafikut të lartë
njerëzit - shkallët, korridoret), si dhe për zyrat e vogla që nuk kanë të drejtpërdrejtë
hyrje nga rruga. Tile PAE IV grupi është i përshtatshëm për dekorimin e ndonjë objekt
zonat e banimit (, lobi korridor, shkallëve) dhe ndërtesat publike me të ulët
trafikut (hotele private, restorante të vogla, dyqane).
Produktet e grupit të pestë kanë specifikime më të lartë dhe mund të përdoret
në zonat me përqëndrime të mëdha të njerëzve - restorante, supermarkete, aeroporte
etj Përputhen i saktë i llojit të lokalit në PAE është shumë e rëndësishme
në aspektin e pllaka jetëgjatësi. Në qoftë se, të themi, e vënë pllaka në katin e
me punën e ulët se e nevojshme, atëherë pas një kohë
mbi të do të heq sipërfaqe të bëhet i errët, lustër do të fshihet dhe të
haptazi bazë balta. Për mure brenda ndërtesës është i përshtatshëm
pllaka të çdo grupi. Çfarë tjegull është rezistent acar?
Rezistenca Frost - aftësinë e prodhimeve qeramike, i ngopur me ujë, të përballojë
ngrirje të përsëritura alternative në ajër dhe shpërbërjen në
nuk ka shenja të dëmtimit të ujërave dhe asnjë ulje të konsiderueshme në fuqi. Në të tjera
fjalë të tjera, shkalla e acar - rezistencës është për ngrirjen ciklike
dhe shpërbërjen. Metodave të testit parashikonte që 25 ciklet e ngrirje / shpërbërjen
të mjaftueshme për të vendosur prania ose mungesa e rezistencës.
Frost është tjegull e vetme e qitjes me thithjen e ujit më pak
3%. Double-shkarkuar pllaka - një vend poroz dhe, prandaj, nuk ka acar.
Rezistencës Frost duhet të marrë parasysh dhe në qoftë se pllaka
vendosur në një dhomë unheated ku temperatura bie
nën zero. Si pllaka standardizuar rezistencë kimike? Kimik
qëndrueshmërisë - aftësia e pllaka smalt të qëndrojnë në temperaturën e dhomës
kontakt me kimikatet (pastrimit të produkteve shtëpiake, aditivëve për pishinë,
kripërat dhe acidet), pa u me ndryshimet e jashtme. Pas testimit
tjegull është caktuar një rezistencë klasë për media agresive, në bazë të
natyra e lëndimit. Klasa AA: nuk ka ndryshime të jashtme
specie. Klasa A: Ndryshimet e vogla në dukje. Klasë
B: Ndryshimet mesatare në dukje. Klasa C: humbja e pjesshme e jashtme
specie. Klasa D: humbja e plotë e llojeve të origjinal. Ajo duhet të kihet parasysh
sipërfaqe, tiled, ka atë. Vetëm joints mbushur me
materialet epoxy, kanë një shkallë të mirë të mbrojtjes kundër kimike
ndikon. Çfarë duhet të jetë shkalla e ngurtësinë e qeramike
tjegull? Ngurtësinë e pllaka tregon aftësinë e tij për t'i bërë ballë
Scratch nën ndikimin e pjeseza abrazive. Quartziferous rërë
(Në fakt, kjo është kryesisht një material gërryes për kat) ka një
Mohs ngurtësinë 7. Rrjedhimisht, nuk është për të lënë gërvishtjet
mbi sipërfaqen e tjegull, ajo duhet të ketë një shkallë të lartë të
ngurtësinë. Duhet gjithashtu të kihet parasysh se gërvishtjet janë më pak të dukshme në matte
sipërfaqe tjegull se me shkëlqim. Si të kontrolloni smoothness dhe slipperiness
pllaka? Sipërfaqe qeramike me xham dhe unglazed
duhet të jetë krejtësisht e sheshtë dhe të qetë, pa çarje, patate të skuqura, përfshirje të huaj,
convexities ose concavities. Ju mund të kontrolloni këtë duke bashkangjitur 'fytyrë' dy pllaka
me njëri-tjetrin. Edges duhet gjithashtu të jenë të qetë (kontrolluar në mënyrë të ngjashme.) Slipperiness
Tile është e mirë për të kontrolluar empirikisht: pikë ujë dhe të përpiqemi të
kontakt. Sigurisht, nëse keni nevojë për një tjegull kat për objektet e banimit
(Përjashtuar në dysheme në banjo), kjo do të kërkonte një pllakë me një rezistencë të lartë
në shqip. Si pllaka janë të renditura, që është tonin dhe kalibrin
pllaka? Ton - ngjyra tonin e pllakave, e cila mund të jetë pak
ndryshojnë materialisht në ngjyrë. Ton është treguar në numrin pako ose
letër. Kalibrit - madhësia reale e pllakave, të cilat mund të ndryshojnë nga
vlerësuarat në milimetra. Kjo ndodh shpesh në prodhimin e pllakave
me një kuadër shumë i dendur. Në këtë rast, pllaka janë të renditura nga partia të një
Madhësia (kalibrit) me një diferencë të tolerancës themeluar me rregullore. Në të tilla
raste tregojnë madhësia në paketën pranë madhësinë nominale. Kur bleni
Gjithmonë kontrolloni se partia të gjithë kishin një ton të vetëm tjegull dhe kalibër.
Këto shifra do të ndihmojë në qoftë se keni nevojë për të blerë pllaka më shumë.

Share This Post: