Administrimin e përkohshëm të " Nadra " bankë hasur vështirësi kur përpiqen të
ristrukturimin e borxhit të jashtëm të bankës .

Fondet e investimeve të shumta të duan të përfitojnë nga pozita e dobët e Ukrainës
autoritetet, të cilat e vonuan procesin shumë dhe duhet të rikapitalizuar bankat
paguar të gjitha borxhet "Nadra" bankë menjëherë pas nacionalizimit, thotë Ekonomik
lajme. Ekspertët presin që një strategji të ngjashme, kreditorëve të huaj
do të zbatohet për të gjitha bankat me probleme që janë në radhë
për një plan, qeveri që mund të shkaktojë një rritje të mprehtë në të jashtme
borxhit dhe madje mund të çojë në mungesë ndër-të Ukrainës. Banka "Nadra" zhytur në borxhe
kreditorëve të jashtëm. Këtë vit, pagesa për borxhin e jashtëm është
rreth 480.000.000 $, vetëm të njëjtin institucion financiar borxh për të huaj
kreditorët e rreth 1 miliard dollarë, Banka punësuar një Rotschild kompani investimi,
Kompania audituese Ernst \u0026 Young dhe juristë nga "Salans" për ristrukturimin
borxhin e saj të jashtëm. Megjithatë, konsulentët nuk kanë arritur akoma shumë sukses.
Si përfaqësues i një fondi investimeve të huaja, pas
takime me këshilltarët financiare të bankës një numër të investitorëve të huaj
ka paketa më e madhe e borxhit të "Nadra" bankë, konsensus
nuk është arritur. Sipas thashethemeve, mbledhjet e Bankës Kombëtare kanë marrë pjesë
më shumë se 10 investitorë, në mesin e tyre fondet e tilla si Fidelity, MetLife,
Bankinvest dhe Schroders. Dhe shumica e atyre të opozitës të pranishëm shprehën të
me një propozim për të ristrukturuar borxhin e bankës, dhe në veçanti, për të kthyer
pjesë të borxhit të bankës në kapitalin e saj. "Ne lidhje me këtë deklaratë si një paaftësi
bankare për shërbimin e detyrimet e tyre dhe e konsiderojnë atë të papranueshme, për shkak se
papajtueshmëri me çmimin aktual të detyrimeve të bankës vlerën e aksioneve të saj ",
- Zëdhënësi tha. Në fjalët e tij, investitorët besojnë se shlyerjen e borxheve të
Banka "Nadra" mund të marrë shteti, i cili duhet të hyjë në kapitalin
bankare në të ardhmen e afërt. Bankers thonë se një qëndrim të përbashkët nga ana e investitorëve
U. S. Ambasada në Ukrainë, pasi diplomatët kanë thënë përsëritshëm në
Sekretariati presidenciale dhe Kabineti. Nga ana tjetër, administratori i përkohshëm
Banka "Nadra" Shën Valentinit Zhukovskaya deklaroi se procesi i negociatave me investitorët
nuk kanë përfunduar. "Ky është një proces i gjatë - thotë znj Zhukovskaya.
- Deri tani është shumë herët të flitet për ndonjë rezultat konkret ". Më
Ajo tha se vetëm dy javë më vonë banka do të japë investitorëve me një plan biznesi,
llogaritur deri në 2012, dhe vetëm atëherë mund të flasim për disa
opsionet e ristrukturimit. Administratori ka besim se ai do të bindë
investitorët e huaj për ristrukturimin e borxheve të bankës, pasi që nuk janë
themelet për restaurimin e funksionimit të saj normal. "Tani për tani ne mbështetje
mbetje të lëngshme në llogarinë korrespondentit të më shumë se 500 mln., paguhet rreth 50% e të gjithë
pagesat e interesit për këtë muaj dhe do të vazhdojë të punojë në përmirësimin financiare
Bankës së Shtetit ", - thotë znj Zhukovskaya. Megjithatë, të anketuarit financuesve
mendimit se kreditorëve të huaj do të kërkojë për të shmangur
ristrukturimin e borxheve të bankës, duke shpresuar për të marrë ato nga shteti, pasi
shtetëzimin e bankave të trazuar. Ngjashëm me taktikat e investitorëve të huaj
do të ndiqen në lidhje me borxhet e jashtme për bankat e tjera që kërkojnë
ristrukturimin. Ata thonë se qeveria nuk do të ketë rrugëdalje
por për të paguar borxhin e jashtëm të bankave me probleme nga Thesari dhe rezervat
NBU. "Kabineti i ka zvarritur për një kohë të gjatë me recapitalization e bankave, dhe tani është koha
luan në duart e kreditorëve të huaj - ata do të jenë të shtrënguar të
negociatat mbi ristrukturimin, dhe mund sërish Kabineti ", - thotë drejtori
Kompani financiare "Faktori" George Kononov. Një burim në Ministrinë e Financave,
borxhit të jashtëm të gjashtë bankat e tjera, e paraqitur në rikapitalizim
sot është rreth $ 0, 5 miliard, dhe shteti nuk do të
marrin mbi veten e tyre. "Ne kemi kërkuar që menaxherët dhe pronarët e përkohshëm
Bankat, që ka paraqitur një kërkesë për rikapitalizim, arriti të detyrueshme
marrëveshje për ristrukturimin e borxhit të jashtëm. Shteti nuk
planet për të marrë atë për veten, sepse kjo do të çojë në prezantimin çastit
borxhit deri në maturim "- tha zyrtari. Ai vuri në dukje se dështimi për të përmbushur
pretendimeve të kreditorëve do të thotë ndër-Default shtetit, i cili është jashtëzakonisht i
dëshirueshme për Kabinetit. Nga ana tjetër, një bankier beson se
jo të gjithë kohën e pronarëve dhe administratorëve të jenë të interesuar në ristrukturimin e
borxhet e huaja të bankave të saj, si edhe në VA, ato janë për ta një mjet
shpesh circuitry, për të fituar para. "Kjo është veçanërisht e vërtetë të bankave
me administratën e përkohshme - për pronarët e këtij mbrojtje të shkëlqyer kundër
kreditorëve, dhe ata mund ta përdorin atë për të paktën edhe 3-4 muaj, - thotë
bankier. - Interesuar në ristrukturimin e borxhit dhe mbështetjen e bankat e saj
vetëm pronarët e të tilla si Vasyl Horbal dhe Konstantin Zhevago, kështu që
si bankat e tyre po vazhdojnë të punojnë dhe të kenë një shans për të qëndruar në treg. " Banka "Nadra"
themeluar në vitin 1993 me fillimin e prill 2009 aksionerëve të saj më të mëdha janë
Novartik Trading Limited (60% 9967) dhe Manmade Enterprises Limited (të dyja -
Qipro, 30, 7406%). Sipas Bankës Kombëtare më 1 prill, 2009 në madhësi
totalit të aktiveve (28, 073 miliardë.) banka "Nadra" zuri vendin e 10 mes
182 bankave që veprojnë.

Share This Post: