Apartament pronarët kanë filluar të rrisin çmimet dhe të shtyrë nga shitja në llogaritjen e
pastaj merrni më shumë, por blerësit janë në asnjë nxitim për të derdh - presin për më të lirë

Home - në "iluzionin e" ëmbëlsira të nxehtë ". Në pjesën e kemi biseduar
e të ardhurave dhe "tricks" e REALTORS. "Të japë konsumatorit emocionet e tyre," Në
Trajnimi mbi njohuritë e rrugëve dhe ndërtesave në Kiev, ditën e parë të punës në Agjencinë I
mësuar metodat e komunikimit me klientët. "Gjëja kryesore - për ta bindur atë se blerja
tani është koha ", - fraza kam dëgjuar më shumë se një herë. Duke parë kolegët e tij, ka marrë një tjetër
konstatojmë se ju vetë duhet të besojnë në atë që ju thoni, përndryshe asgjë nuk ndodh.
Apartament lirë në bazën e të dhënave të agjencisë (që nga 26 maj) - 1-dhome
Xruschevka në katin e parë të unazës, pranë Borschagivka. Time
"Pse është kaq e shtrenjtë? Por askush nuk do të blej! "Në agjencinë e pasurive të patundshme dukej
një deklaratë, "Dhe megjithatë toka është e rrumbullakët!" në takimin e inkuizicionit mesjetar.
Irina ime kuratori mbajtur përsëritur mantra e "ligjeve të tregut," vetëm
herë më vlerësoi për "zbulimit". Unë kam qenë i impresionuar me
bisedë me klientin e parë - banor Obolon, të gjetur një apartament
për djalin e tij. - Ai dëshiron një apartament normal për $ 45-50000 Kam shikuar në tonë
bazë - nuk ka asgjë normale për para ka ... - Tani ju duhet të marr në telefon
klientit, për ta dërguar atë emocionet e tyre - këshilluar Irina. - Shpjegoni
apartamente të lirë që janë më të vogla dhe të shpejtë për të marrë për të bindur në vendimin e blerjes.
- Jo! Ajo kërkon 50 dhe të mirë! Çfarë lloj i njerëzve! - Dukej aty pranë. Ajo
Një tjetër Valentin trajnuar të mësojnë bazat e komunikimit me klientët. Blerësi Manual
"E drejta mënyrë" Irina quan "miratimit të tregut." Fakti që
ai ishte "vakët", tregojnë tre faktorë: 1. Vendosur për të blerë
ose të shesë një apartament. 2. Merr një pasqyrë të tregut të pasurive të patundshme, shprehu
sekser. 3. Konfirmon aftësinë e tij për të paguar. Nga rruga, të armatosur me
këto udhëzime, ndonjëherë kapur veten duke menduar që të shkojnë në më shumë
Roli: kërkon klientët për të marrë tani, por nesër do të jetë shumë vonë,
fillojnë të besojnë atë vetë. Kjo është ajo e përgatitjes psikologjike. Përsëri
Dollar të përziera të gjitha biseda kartat e parë me një klient të isha besuar një e treta
ditë. Dha një kopje të rregullave të telefonit dhe një listë të pyetjeve
("Çfarë lloj apartament doni?" "Ku?" "Kush?", "Sa presim?"
etj.) Konsumatorët me shumën prej 7-10 here konsiderojnë më realiste
se sa ata që kanë një $ 4-60 (të themi, në mënyrë tipike, ato janë më të kërkuar).
Unë si një newbie "qarkulloi" ata që janë të varfër. Duke gjykuar nga baza e të dhënave dhe shifra
shitjes, 1-gjumi dhe 2 apartamente dhe dhoma gjumi prej 40.000 $ të $ 65.000 deri në fund
Maj, pothuajse të gjitha ishin shitur. Mbetur ose të tërhequr nga shitja, apo ka filluar
më të shtrenjtë - në $ 3-5000 një javë. Kam qenë në kërkim të një klient i Anna Novobelichey
apartament me dy dhoma gjumi deri në 65.000 $, dhe kam gjetur një mundësi e madhe në bregun e majtë.
Copë Kopeck prej 45 metra katrore. pm në katin e pestë, "Hrushovi" në rrugë. Kurnatovsky.
Pyetni për vetëm $ 65k - Mirëdita! - Unë jam duke e quajtur pjesë kopeck pronari. - Juaj
apartament shitet akoma? - Ne kemi vendosur të mbajë prodhimin e saj (deri në 23-24
Maj. -. Ed). Dhe të hënën, 25 maj pronari i të gjithë thanë: - Ne kemi menduar
- Dhe u ngrit për $ 70.000 doli se ai donte të këmbimit dhe të përshtatshme
apartament sapo shkoi deri në një mesatare prej 5 mijë në të gjitha blerës,
ndërsa "zhdukur." Unë jam ende duke shpresuar se do të jetë e mundur për të negociuar me ata të cilët
dy dhoma gjumi është shitur për $ 7-80, megjithatë, në mesin e 15 variante të zgjedhura
Askush nuk donte të volitshëm apo jo, ose nuk merrni në kontakt. Gjatë gjithë fajin
cheapened në 7, 6 UAH USD - njerëzit dëshirojnë të kthehen ndryshim në monedhën vendase. Gjueti
për një-dhomë gjumi me Svetlana Kullat Ilyinichna nevojë për të gjetur një studio të mirë
apartament me 50.000 $ Familja e saj do të zgjidhur, është në kërkim të një apartament në të njëjtën
zonë. Refuzojë propozimin në katin e parë dhe të fundit. Pështyni
përmend fjalët "Xruschevka" dhe "Konvikti" dhe i kërkoi ballkon. Kam gjetur disa
20 opsione, por shitësit më të madhe të pronave të përshtatshme për shitje shtyrë
deri në vjeshtë. Si arsye, përveç sjelljet e dyshimta të dollarit, shtoi
"Ne do të presim deri në zgjedhjen" ("koalicion të madh", ishte ende askush nuk fliste.
-. Ed). Me pikëllim në gjysmën e gjetur pesë opsione, por apartamente ishin aq të
mjerë që Svetlana Ilyinichna refuzuar të shikojnë ato. Kam premtuar atë më
gjeni diçka dhe mentalisht i tha lamtumirë në një tjetër të konsumatorëve. Por kjo
e quajti ditën e ardhshme. - Këtu jemi në Internet për $ 39.000 apartamente gjetur.
Familjet në Sosninykh rrugë. Vërtetë, vetëm 22 metra katrore. m! Ne jemi të gatshëm për të parë tani.
Pas shohim nje reklame, unë dyshoj, "zamanuhu" nga ndërmjetësi. Ndoshta kështu
kjo ishte sepse, në fjalët e tij, për këtë "mangësi" e ka rreshtuar tashmë
të kthehet. - Sellers doni të dorës 40.000 $, - ai filloi të numëroj kushtet.
- Çdo gjë tjetër është paguar edhe nga blerësi. Kjo është një taksë prej 5% të ardhurave (banesë
është blerë më pak se tre vjet më parë, kështu që, me ligj,
ajo është e biznesit rishitje. - Ed.) Fondi pensional
dhe shpenzimet ligjore. Total - 43000 $ Add to se një komision 5% - dhe që ju të merrni
45.000 $ për një shesh i vogël 22. metra. Kjo është krijuar mungesë në dispozicion
apartamente. Më parë, gjithashtu, mund të harrohet. Klienti duket të jetë kështu edhe
vendosur. Nuk quhet. "Konvikti 20.000 $ për javën e mbyllur"
- Apartamente për $ 5-60 më shumë dhe për të blerë të gjitha - thotë një sekser me përvojë
Oleg. - Këtu është dikush që është shitur apartament për 40.000 $, ata thonë: "Unë blej
me regjistrimin. " Por kush do ta shesë atë në qoftë se ka një blerës për $ 45.000?
Lirë me qira, aq më shumë duan. - Në një pyll në
Konvikti shitur shkurt 20 km katrore. m - 1.000 $ për 1 katror. m! Çmontuar
në javë. Por gati të gjitha ndërtesat në rrjet Kharkovit edhe në
1000 $ për metër katror. Por disa banesa të mëdha - në 100 metra. Prandaj,
çmimeve. Në përgjithësi, ne tani kemi një bazë të dhënash të banesave nga 40 mijë (ballkon konvikt
jo) vetëm 30 variante, dhe disa muaj më parë, ai ishte njëqind e pesëdhjetë ...
Konkluzionet që kam bërë: nëse ka shtëpi të lirë, atëherë ata duhet të kërkojnë
jo një agjenci të pasurive të patundshme. Por për ata që kishin grumbulluar të njëjtën $ 50,000 (shuma e
mbi të cilat REALTORS janë snorts përbuzës) Unë do të, që vijnë nga kjo
rol, por e këshilloi që të mos përzihen tani në garën për pakuptimtë
Konvikti vrarë. Dhe të ndjekë shembullin e shitësit - që është, prisni derisa të bjerë.
Në fund të fundit, në fakt, të ndershëm, për të parashikuar se çfarë do të ndodhë me çmimet,
askush nuk mund. Të gjithë vetmja gjë e pranon atë kohë "kolegët" e mi,
- Mortgage kreditimit në të ardhmen e afërt përsëri. Sa pa pagesë
të holla në atë kohë do të jetë në treg? Pyetje e madhe. Dhe le këtë sigurojë
ata që me të vërtetë dëshiron të jetojë në banesën e tij. Pse ata duan një komision 5%
Për përqindjen e lartë të agjencisë të mëdha të pasurive të patundshme ka premtuar të plotë
"Grirë" e shërbimeve. Si, për sekser e tyre të zezë vetëm 1-2% e organizon shfaqje,
dhe pastaj le të blerësit e kupton. Në agjencinë e mia, gjithashtu, premtimin
shqyrtim dokumentet e nevojshme dhe pronarët individual apartament. Shitës
duhet të sigurojë dokumentet titullin. Agjencia përcakton
Sa pronarët e banesës, nëse ajo të regjistruar fëmijët. Në qoftë se shitësi
i martuar, atëherë kur nënshkrimit të kontratës ose të depozitimit të jetë i pranishëm
bashkëshortit (n). Nga rruga, është e rëndësishme të dinë se pse banesa është shitur. Është thënë se
hipotekat ideal kur e pasurive të patundshme blerë dhe shitur si
borxhit. Që banka është më e lehtë për të punuar. Kostot blerësit dhe shitësit - komisioni
(Deri në 5% të çmimit të blerjes) - 1% - 1% detyrë vulën dhe - për fondin pensional.
Në mënyrë tipike, blerësi dhe shitësi të ndajnë këto honorare me njëri-tjetrin - 5% të të ardhurave
tatimore, në qoftë se banesa është shitur në më pak se tre vjet pas blerjes -
$ 100 - noteri - shumën e depozitimit të 5-10% Si kanë
Çmimet për apartamente me dy dhoma gjumi janë studiuar propozime të bazuara agjenci dy dhoma
apartamente - dhe një kompromis me metër, dhe çmimi. Për çmimet e vitit
Apartamente në dollarë ra nga gjysma. Disa shitësit po mbajnë një joreale
vlera të fundit, pa ndryshuar çmimin, edhe me 2007. Në qoftë se dhoma gjumi është një e mirë
apartament, "jo në konvikt, dhe nuk ia vlen Hrushovit në maj të vitit të kaluar, 140
mijë, por këtë vit - 70 mijë, por ai ra për ata që kanë kursime
në dollarë. Plus duhet të marrë parasysh se ulur ndjeshëm paga. Në
fund të majit, tregu ka ngadalësuar - njerëzit, përsëri nënshkrimin derrkuc bankare e tij dhe u fshehur
Dokumentet për shitje, ka pritur të bien.

Share This Post: