Si investitorë profesionale , dhe konsumatorët privat konsiderojnë investimet
pasurive të patundshme banesore në Gjermani , forma më fitimprurës të investimit në
kohë paqëndrueshmërie në tregjet financiare globale .

Nëse jeni duke kërkuar për një treg pa çmimeve të larta, ju do të gjeni atë në Gjermani. Lokale
tregu karakterizohet nga çmime të qëndrueshme me mundësi shumë të mirë për
investime, mungesa e furnizimit dhe qiratë në rritje. Në të kundërt,
nga shumë vende të Evropës Perëndimore dhe Shtetet e Bashkuara Botërore
Kriza financiare nuk ka prekur tregun gjerman të banimit të pasurive të patundshme. Gjithashtu
asnjë ndryshim të rëndësishëm në marrjen e kredive për private
Investitorët dhe pronarët e shtëpive të tyre. Në një kohë kur çmimet e private
Shtëpi në Spanjë, Angli dhe Shtetet e Bashkuara gjatë 10 viteve të fundit është rritur me 300% në
Dinamika e rritjes së çmimeve gjermane të jetë e qëndrueshme. Kjo është për shkak të çmimit korrigjimet
për pasuri të patundshme në vitin 1998, pas një bum ndërtimi për shkak të bashkimit
Gjermani. Përveç kësaj, duhet theksuar një sistem të konsiderueshme të hipotekës
kreditimit në Gjermani. Për të arritur peng më të mirë
përdorimin bërë këtu të kapitalit aksioner të 20% të kostos së
pasurive të patundshme. Kredive janë dhënë vetëm për konsumatorët me meritat e kreditit të mjaftueshme.
Të tregut: një mungesë të furnizimit shkaktuar rritjen e qirasë.
Investitorëve privatë dhe institucionalë janë duke zbuluar prona ri banimi.
Kushte të rëndësishme për këtë janë: e pasurive të patundshme banesore - një klasë të qëndrueshme
investimeve, dhe reduktimin e furnizimit të vendeve të lira, rritja
popullsisë në qytetet e mëdha. Sipas hulumtimit të
Empirica Instituti i apartamenteve bosh në Gjermani rënë në
2007 3, 8% dhe 3, dhe 4%. Në të gjitha segmentet e tregut të pronës banesore në Gjermani
rritja e qirasë. Qiratë e apartamenteve u rrit në 2008
në krahasim me 2007 një mesatare prej 1%. Në qytete me një popullsi prej
mbi 100 000 qiratë bazë u rritën me 2-3%. Veçanërisht
në masë të madhe të ngritur me qira në qytetet e mëdha gjermane në ndërtesa të vjetra
rinovuar ndërtesat në vende të mirë. Këtu
rritje çmimi prej 4%. Në vitet e ardhshme pritet të rritet me qira
bordit. Arsye: një ngadalësim të fortë në rritjen e strehimit në numrin e
familjeve, një tepricë të konsiderueshme të kërkesës për furnizim.
Tregut të pasurive të patundshme është në zhvillim berlin në mënyrë të qëndrueshme. Rritje të ndjeshme në çmimet e
vërejtur vetëm në strehim të shtrenjta në qendër të qytetit. Në afat të gjatë
mbetet dinamikën e qëndrueshme e çmimeve. Faktori mesatar i yield-it është
13, 0, që i korrespondon një rrjet Randy-Cho 5, 9%. Banesat janë të dorëzohen
apartament me qira për qira për një mesatare prej 5, 75 euro/m2,
se në 2, 5% më shumë se vitin e kaluar. Apartamente private
Festa banesa në Berlin janë mesatarisht 1,350 € / m2. Çmimi mesatar për
zonë që jetojnë prej 90 m2 është 122 000 €. Apartamente më të shtrenjtë - Banesa
, luksoze janë në rrethin e Charlottenburg-Wilmersdorf dhe 3,500
€ / m2 - 6,000 € / m2. Pjesëmarrësve të tregut: një kërkesë të madhe për pasuri të patundshme
në qendër të 20 viteve të fundit në mënyrë të qëndrueshme në rritje të numrit të apartamenteve.
Tani numri është 39, 6 milion apartamente, nga të cilat 52% është
për shumë familje, shtëpi dhe 46% për një-dhe dy-familjes shtëpi. Profesional
shitësit e pasurive të paluajtshme në pronësi të 9, 2 milion apartamente, dhe 14, 5 milionë kanë
për shitësit privatë. Në 15, 9 milion jetojnë pronarët e banesës veten e tyre. Në Gjermani
nivelin më të ulët në Evropë, prona, 43%. Për shkak të sistemit financiar
Kriza në tregun e pasurive të patundshme rezidenciale në Gjermani shkoi të gjithë investitorët me të madhe
leveraged. Blerësit e interesuar në pasuri të patundshme sot
me një vend qendror. Rritur dukshëm në mesin e investitorëve individualë
kërkesës për shtëpi banimi. Blerësve privatë të cilët japin një ose më shumë objekte të
pasurive të patundshme për moshën e tyre të vjetra, bizneset familjare, si dhe
fonde nga me vlerë të lartë neto ri-zbuluar mundësinë e
Gjermane tregut të pasurive të patundshme. Shumë banka gjermane janë të gatshëm për të trajtuar
Aplikimi për kredi hipotekare nga blerësve privatë, të cilët kanë
kreditore të mjaftueshme. Blerësit private tani kanë më të mirë
origjinale pozicion. Blerja e banesës vet - një mbështetje të fortë
Shumë nga investitorët e vjetër private të interesuar në blerjen e tyre
pronës për ruajtjen e inflacionit vlerën reale e kursimeve të tyre.
Pavarësisht nga niveli i ulët i inflacionit sot, në dekadat e ardhshme pritet
rritjen e saj të rëndësishme. Edhe me inflacioni në 2% dukshëm ka zvogëluar nivelin e
fuqia blerëse e kursimeve. Kështu, kostoja reale e 20.000 €
me inflacionin në 2% në 10 vjet do të jetë e barabartë me 16.407 €. Pasurive të patundshme
mbron kundër inflacionit, pasi kostoja reale të rritet me
inflacionit, ndërkohë që paraja është krejtësisht i pavlefshëm. I rëndësishëm
bazë për moshën në mes të dhe afatgjata të bëhet
blerjen e pronave të tyre. Kriza financiare e shkaktuar
forma tepër komplekse dhe të errët e investimeve, tregoi se si
rrezikshme mund të jetë i investuar në tregjet e "virtuale". Pasurive të patundshme nuk është
zhduken brenda natës dhe nuk do të humbasin vlerën e saj reale. Pronarët e pronave
Pronës që nga fillimi e përfitimit të tyre të banimit
Ndryshe nga kursimet përmes sigurimit të pensioneve, të cilat mund të
në dispozicion vetëm në pleqëri. Në përmbledhje, ajo duhet të jetë
theksoj edhe një herë se Gjermania është aktualisht e pasurive të patundshme në dispozicion
me çmime shumë të mirë. Në vitin 2009, një investitorët veçanërisht i mirë mundësi të ketë
me vlerë të lartë neto, pasi blerësit janë më të
leveraged la në treg pas krizës financiare.
Paqëndrueshmëria papërfillshme e tregut të pasurive të patundshme në Gjermani dhe bashkëpunim të mirë
Kushtet e tregut kanë kthyer pasurive të patundshme banesore në Gjermani sot
klasën më interesante të pasurive të patundshme.

Share This Post: