Kostoja e transaksioneve të pasurive të patundshme në Kinë u rrit me 45 , 3% për pesë
muaj dhe arriti në 1 trilion juan ( $ 146.000.000.000 ) , ka raportuar Bloomberg duke iu referuarbashkëpunimit
nga Zyra Kombëtare e Statistikave e Kinës .

Investimi në pasuri të patundshme u rritën me 6 dhe 8% (në janar-prill - 4, 9%).
Shumica e pasurive të patundshme është rritur në Pekin (dy herë në krahasim me
njëjtën periudhë në vitin 2008), në lindje të provincës Zhejiang (68%) dhe
Shanghai (61, 9%). Çmimet e pronës janë rritur me 0, 6% në maj në 70 qytete
Kinë. Investimet e pasurive të patundshme përbëjnë 10% të PBB-së dhe për të nxitur
rritjen e industrive të tjera, Strategjia ckazal Bloomberg Hong Kong Dega e JPMorgan
Chase \u0026 Co Gong Frank. Stoqe zhvilluesve të prerë dhe shumë shpejt ato përsëri do të
të fillojë të marrë tokë dhe për të rritur shpenzimet, tha ai. Kinës i madh
të pasurive të patundshme zhvilluesi i Kinës Vanke ka raportuar rritjen e shitjeve prej 20%
Mund të krahasohet me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, njoftoi Kinë Daily.
Analistët shpjegojnë rritje në blerjet e Qeverisë masat kundër krizës
($ 586.000.000.000), pjesë e së cilës është një program për ndërtimin e 5, 2 milion shtëpi
për të varfërit dhe të subvencioneve për 7, 5 milion ekonomitë familjare urbane.
Zgjerimi i kreditimit të konsumatorit dhe një ulje e tatimit 50% mbi shitjet e makinave
me një kapacitet që nuk tejkalon 1 motor, l 6 dhe rritjen e nxiti të kërkesës për makinat:
Sipas Shoqatës së automakers kineze, shitjet e makinave të pasagjerëve
rritur me 46 dhe 83% në maj. Kina çojë rimëkëmbjen e tregjeve globale,
tha Mark Mobius e Menaxhimit të Aseteve Templeton.

Share This Post: