Partia e Rajoneve dhe Julia Timoshenko Bllokujanë të përgatitur së bashku ndryshimet e Ligjit
"Për zgjedhjet presidenciale . "

Deri në fund të javës në Parlament do të regjistrohen në faturën e
ndryshimet në ligjin "Për zgjedhjet e presidentit." Autorët e saj - juristët Partia e Rajoneve
dhe Blloku Timoshenko Yulia. Ndryshimet do të bëjnë kryesisht procedurën
apel rezultatet e zgjedhjeve dhe jam optimist zgjedhjeve territoriale
komisioneve. Bashkë-autor i projekt-ligjit, zëvendës-kryetari i "Rajonet" Alexander
Lavrynovych tha se "rasti" që nga ekipet negociuese do nesër
të bien dakord për të gjitha pikat e diskutueshme. Nga ana tjetër, "BYuT" Andrew
Portnow, i cili është përfshirë edhe në ekipin negociator, tha se qëllimi i
ndryshimi - për ta bërë procesin më transparent zgjedhjet presidenciale. "Ne do të anulojë
fletëve të votimit që mungojnë, ndalimin e votimit në shtëpi, këtu në mënyrë
Procesi i apelimit të vendimeve të komisioneve zgjedhore territorial ", - shpjegon Portnow.
Megjithatë, intrigës kryesore të bashkëpunimit në mes të BYuT dhe Partia e Rajoneve, është
zgjidhjen e procedurave të ankesave të rezultatit të zgjedhjeve në gjykatë. Lënë të kuptohet si
Alexander Lavrynovych, pika kryesore e ndryshimeve do të trajtojë rolin e Gjykatës Supreme
Gjykata e Ukrainës (AFU). Sipas burimeve, "rasti" mund të jenë të kufizuara
MAT ndikojnë në procesin zgjedhor. Recall tani kryeson një MAT amtare
Basil nga BYuT Onopenko. Djali i tij, Zëvendës Ministri i Drejtësisë, "BYuT" Eugene
Korniychuk konflikt me një koleg në Portnov Andriy bllok. Veten
zhvilluesit të faturës dje nuk pranoi të japë hollësi të ndryshimeve
në APU. "Ka shumë pika të ndryshme të parë për këtë çështje, ne ende jemi duke diskutuar atë",
- Said Lavrynovych. Nga ana tjetër, deputetët "byt", të ngjashme me Basil
Onopenko, tashmë e vlerësuar ligjin si "jodemokratike". Karakteristike,
se pas dështimit të një amendamenti të përbashkët me Kushtetutën e bashkëpunimit
Avokatët nga Partia e Rajoneve dhe Julia Timoshenko Blloku nuk e ka ndaluar. "Më pëlqen
dhe Andrew Portnow, menaxhimi i deleguar i fraksioneve tona, "- shpjegon
Lavrynovych.

Share This Post: