Deficiti i fondit të përgjithshëm të buxhetit të shtetit për periudhën janar- maj, tejkaluar
7 miliard hryvnia , për më tepër , se indeksi kufi përvit është 9 , 2
miliardë hryvnia . Fondi buxhet të veçantë , të cilat derdhen të hyrat
që ka një qëllim të veçantë , të përzier me një tepricë prej 4 , 7 miliard
hryvnia . Këto janë rezultatet në fund të javës së kaluar i dhakreu i Shtetit
Thesarit Tatiana Slyuzov . Madhësia e deficitit të qeverisë së përgjithshme në e ardhshme
dikur ishte quajtur .

Këshilli i Sigurimit Kombëtar pa çështjen e manipulimit në zbatimin e buxhetit të shtetit të premten dhe të
Anëtarët diskutuar Këshillin e Sigurisë Kombëtare i kryesuar nga Presidenti Viktor
Tha. Pas takimit, sekretari zëvendës i Gavrish parë bordi Stepan arriti në përfundimin:
shërbim të shtetit nuk i besojnë kësaj qeverie, dhe e quajti shpallur
madhësia e deficitit të fondit të përgjithshëm jorealiste. Sipas tij, në kabinetin
Gjatë gjysmës së parë të paktën pesë herë për të "korrigjuar" synon
buxheti i shtetit - rezultati përfundimtar është "gabim" bëri 7 miliardë
hryvnia. Ministria e Financave: të gjitha është edhe në Ministrinë e Financave siguroi
se një deficit të lartë të buxhetit të fondit të përgjithshëm (76% e indeksit të kufirit)
- Një fenomen sezonale, dhe nuk e shoh këtë si ndonjë gjë kritike. "Dinamika e të ardhurave
Buxhetit për vitin në kontrast me modelin e shpenzimeve është në rritje
trend: kjo është, shpenzimet janë ulur me muaj, dhe të ardhurat, nga ana tjetër, janë në rritje.
Respektivisht, do të reduktohet gradualisht dhe deficitit, dhe kurba e tij,
raste ekstreme, do të bilancit pranë shenjë e 9000000000 hryvnia, kështu që
ne nuk mund të thyejnë ligjin dhe të tejkalojë deficitin e kufizuar "- shpjegon
Zëvendës Ministri i Financave Vladimir Matviychuk. Megjithatë, ekspertët
besojnë se për shkak të praktikës së akuzuar administratën tatimore upfront
pagesave në buxhet nuk ka asnjë bazë për rritjen e të ardhurave në gjysmën e dytë.
"Në muajin maj, Thesari ka marrë një tatim mbi fitimin e kompanive për tremujorin I, dhe si
Unë e di, për shkak të pagesave të bëra më parë paradhënie ishte në gjendje të mbledhë
shumë më pak në buxhet se sa ishte planifikuar ", - konfirmon ekonomist
kompani investuese "Dragon Capital" Elena Belan. Sipas saj, janë të gabuara në e tyre
akuzat dhe ekipi presidenciale. "Indeksi i deficitit fondit kryesor
buxhetit të shtetit në janar-maj të 7000000000 $ hryvnia më dha një të vërtetë
dhe kjo nuk ka ndikim në planet për shfaqje, si Thesari përdor
kontabilitetit të parasë: të ardhurat llogariten vetëm pas ardhjes së tyre, "
- Shënime analist. "Gap" e 30 miliard burim financimi
Deficiti i përgjithshëm fondi në janar-maj ishte emetimi i obligacioneve të qeverisë vendore
kredisë (bono thesari) dhe pjesë e këstit të kredisë FMN-së, e cila u vlerësua në llogaritë
Thesarit të shtetit (kjo është 875 milion SDR = 1, 4000000000 $ në tanishme
norma). Siç është raportuar më parë, Ministri i Financave Igor ud
Umansky, Qeveria synon të vazhdojë të kërkojë Monetar Ndërkombëtar
fakt fondi për financimin e deficitit buxhetor. Kështu, pala ukrainase
ka një propozim për të rritur madhësinë e këstit të kredisë FMN-stand-by
3, 8 miliardë dollarë dhe ta dërgojnë atë në nevojat e të gjithë buxhetit. Megjithatë,
Informacione të Sekretariatit presidenciale, FMN-ja do të reduktojë ndjeshëm financimin e
Deficiti buxhetor Ukrainës për shkak të situatës me "Naftogaz Ukrainë": në magazinë
të kërkojë një auditim të shoqërisë dhe në përfundimin e tij të paktën kërcënojnë për shpërndarjen e
fondeve për nevoja buxhetore. Lidhur me çështjen e obligacioneve të qeverisë nga Ministria e Financave ka gjithashtu një vështirë
kufizime rënë dakord me FMN-në është një kufi për madhësinë e
bazën monetare, e cila është në fillim të shtatorit nuk duhet të kalojë 210.000.000.000
hryvnia (fillim të qershorit, nga 181, 7 miliard). Kjo është,
Qeveria ka një "hendek" prej rreth $ 30000000000 hryvnia,
ju mund të lëshojë për të përmbushur detyrimet e saj, duke përfshirë
dhe të deficitit buxhetor.

Share This Post: