Lajme negative nga jashtë dhe dëshirën e tregtarëve për të rregulluarrezultuar
të ardhurat të vazhdojë të ushtrojë presion mbi indekset e aksioneve . Gjatë javës së kaluar
ata ulur me 2 , 8-4 , % 7 .

Rënia e tregun vendas të bursës vazhdoi për javën e dytë me rradhë.
Gjatë periudhës 22-26 qershor Ukrainian Indeksi Stock Exchange (UB) u mbyt 4, 68%;
së bashku me një rënie në javën e parë të vjeshtës së kaluar është tashmë 11, 8%. Kjo
Një dy-javore e brendshme korrigjim aksioneve indeks është kthyer në nivelet e
ata të mbajtur në fillim të majit. Kështu, të ngushtë të tregtimit të premten,
26 qershor, indeksi (UB) ishte 977 pikë, ndërsa PFTS - 405, 5 pikë.
Në të kundërt, indeksi i volumit të tregtimit në UX ka ndryshuar paksa
- Për periudhën nga 22-26 qershor ai ishte 35, 7 milionë hryvnia (2, 7 milion
më pak se një javë më parë). PFTS vëllimit të tregtimit në të kundërtën, në rritje
15, 4 milion hryvnia - deri në 43, 1 milion. Intensifikimi i tregtimit të anëtarëve të PFTS
e tregut që lidhen me fundin tradicionale të muajit dhe për këtë periudhë, teknike
transaksioneve. Arsyeja kryesore për import negative lirë
Kompanitë e Ukrainës analistët thonë se sfond negative të jashtëm në të huaj
faqet. "Pas rritjes shumë të shpejtë gjatë disa fundit
muajve të tregut të aksioneve të Ukrainës u kthye. Kontribuar në këtë të parë
korrigjimin e shpejtë të të gjitha tregjet e aksioneve perëndimore ", - thotë
analist i kompanisë për investime kapitale Derzhipilsky Times Igor. Nga negative marshimi,
me tregjet e huaja, shtoi një tjetër faktor - përfundimin e tremujorit dhe gjashtë muaj.
Kjo, nga ana tjetër, çoi në dëshirën e investitorëve për të marrë fitime të
fund të periudhës raportuese. "Tendenca u mbështetën nga shitja e letrave me vlerë nga të huaj
investitorët institucionalë që janë të interesuar për të marrë fitime të
fondet e saj në gjysmën e parë ", - thotë analisti i kompanisë për investime" petë
Letrave me vlerë "Aleksei Orlov. Përveç kësaj, presioni mbi çmimet e aksioneve ka
ardhmen të japin të dhëna mjaft zhgënjyese makroekonomike. "Duke pritur
Informacion lirimin për tremujorin e PBB-së nuk ka shtuar optimizmin e tregut që
dhe e vë presion shtesë në treg ", - thotë një tregtar të kompanisë investimeve
"Rilindjes Capital" Michael Zavadovsky. Heroes Failed më të
nuk arriti javën e kaluar për t'u bërë qerre Krukovka
(KVZ), aksionet e saj ra me 18, 7%. Në këtë rast ka pasur një kolapsi në tregun e
kundër sfondit të lajmeve pozitive për emetuesin - KVZ tha se ai do të marrë pjesë
në tenderin për furnizimin e makinave për Metro Kiev për $ 40.000.000
Euro. "Për të tillë arsye të aksioneve bie KVZ të veçantë nuk u respektua.
Më shumë gjasa, këto ishin shitjet spekulative në tregun e rregullimit, "
- Kreu i departamentit analitik të grupit të investimeve
"Sokrati" Konstantin Stepanov. Javë të vështirë ka qëndruar për "Ukrnafta"
aksionet e saj ra me 11,% 9. Presion mbi vlerën e këtyre letrave me vlerë mund të kenë një
Rënia e çmimeve botërore të naftës nën 70 $ për fuçi. Por
shkaku më i besueshëm i rënies së çmimeve të aksioneve të shikoni vnutriukrainskie
faktorë. "Partia Komuniste e Ukrainës ka akuzuar grupin e Igor Kolomoisky" Private "
të shkatërrojnë "Ukrnafta" dhe dëmet shkaktuar ndaj shtetit shumën e 2, 25 miliard
hryvnia. Një sfond negative lajme gjithmonë korrupsioni largon investitorët ", - thotë
Grupi Analist e kompanive "TEKT" Vasilyeva Irina. Java e suksesshme
filluan të ndajnë "Motor Sich", e cila, pavarësisht nga tregu në rënie, madje edhe
rritur në javë në 1, 4%. Exchange suksesi "Motor Sich" analistëve
atribuohet faktit se kompania ka nënshkruar një 150.000.000 $
për të përmirësuar AN-32 motorë të Forcave Ajrore në Indi.
Nuk besojnë në suksesin e tregtarëve të parashikuar për javën e tanishme janë zhgënjyese.
"Sfond i jashtëm, ndërsa ajo mbetet negative, bazuar në pasigurinë e investitorëve
Situata në ekonominë globale, e brendshme makroekonomike dhe të korporatave
background nuk ka sjellë frytet e pritshme të lëvizjes së stoqeve lart, kështu që korrigjimin
gjasa të vazhdojë, "- tha Stepanov. Mendimit të ekspertit
Gjatë dy javëve të fundit në tregun ukrainas aksioneve ra
11, 8% (Ukrainian Bursës indeksi). Cilat janë arsyet kryesore për rënien e
treg? Sa kohë do të korrigjimit? Alexander SHNIR, Drejtor
Departamenti i shitjes dhe tregtimit të kompanisë për investime "Concorde Capital"
Gjatë tre muajve të fundit indeksi u rrit Exchange Ukrainian Stock më 94 dhe 23%, indeksi i
PFTS - 84, dhe 58%. Indekseve ukrainas u rrit në përputhje me trendet globale
- Për shembull, 3 qershor, S \u0026 P arriti të lartë të shtatë muaj. Në të njëjtën kohë si
Rritja e shpejtë e vendit tregut të brendshëm në sfondin e përkeqësimit të
Situata makroekonomike në vendin tonë dhe në botë. Dhe shumë
lojtarët e kuptojnë se trazirat në tregjet financiare mund të përsëritet.
Nuk është për t'u habitur që shumë investitorë të duan për të rregulluar rezultuar
si rezultat i një rritje tre muaj në fitime. Kjo është një arsye pse ne
rënie vërehet në çmimet e aksioneve gjatë dy javëve të fundit. Përveç kësaj, gjatë
Këtë herë nga lajmet negative si tregjet perëndimore, si në
Ukrainë. Është e vështirë për të bërë parashikime të sakta të treguesve vendas të bursës
deri në fund të verës. Unë mendoj se dinamika e tregut në javët e ardhshme do të përcaktojë
një prirje që do të mbizotërojnë gjatë verës. Në vjeshtë, ka shumë të ngjarë,
ne do të shohim fillimisht të butë, por në rritje në të ardhmen si një korrigjim
në tregjet e Ukrainës dhe ndërkombëtare. Arsyeja është se bazë
problemet që vuajtje tregjet vitin e kaluar e gjysmë, nuk janë zhdukur,
dhe ndonjëherë edhe më keq. Nga nivelet e sotme me në fund të vitit të tregut mund të
bien në 2-2, 5 herë. Vladimir Landa, kreu i hulumtimit
kompani investuese "Qendra e Ukrainës Fondi" Deri në mars të këtij viti
PFTS indeksi ra me 6 herë në krahasim me vlerat e pikut në fillim të 2008.
Si kostoja e aksioneve të Ukrainës në fillim të pranverës ishte në mbi-
nivele të ulëta, nuk është për t'u habitur se në dy muajt e ardhshëm është dyfishuar.
Kështu, aksionet ishin me vlerë tre herë më e lirë se në periudhën para krizës.
Fakti se rimëkëmbja pranverë e vendit të tregut në sfondin e konsiderueshme
ekonominë e dobësuar e brendshme mund t'i atribuohet vonesë kohën e nevojshme
për vendim-marrje nga ana e investitorëve institucional, si dhe zhvillimin e tregtimit të internetit.
Është ky instrument do të duhet të parashikojnë një shumë negative
faktorëve - rënia ekonomike, paqëndrueshmëria politike, dalje e huaj
kapitalit. Ne gjithashtu duhet të theksohet se në kushtet e likuiditetit të ulët të
gazeta në një numër të lojtarëve kanë mundësi për të manipuluar në treg, të cilat në mënyrë të konsiderueshme
komplikon parashikimin e dinamikës të saj. Megjithatë, ne mund të supozojmë se
në muajt e ardhshëm, disa investitorë do të organizojmë shitje - këtë herë mund të
ideale për hyrje në tregun e lojtarëve janë të gatshëm për të marrë rreziqe me horizont afatgjatë
e investimeve, pasi krizat nuk zgjasin përgjithmonë dhe herët a vonë të ekonomisë
vendin tonë do të rifillojnë rritjen e saj, e cila shfaqet në tregun e aksioneve.

Share This Post: