Watch për frenave dhe të sistemit të ftohjes loop .

Motit të nxehtë - të paktën një test serioz për makinë se hidhur
ftohtë. Makinave në këtë periudhë ka nevojë për kujdes të veçantë. Ne kemi gjetur se në
Shoferi duhet t'i kushtojë vëmendje për të parandaluar ndarjen sezonale.
1. Fsheh sallon nga dielli nga të nxehtit e verës
vuajnë brendshme të makinave, sidomos pult, dhe instrument panel: pas
disa orë të joproduktive në diell, plastike mund të "noton" dhe plas.
Prandaj, ekziston një rrezik për pajisje që janë të
nën dash (mat, çelsin dhe radio). Një zgjidhje e mirë për problemin e
- Qelqi tone (nga 600 USD) .. Përveç kësaj, ju mund të rregullojmë në dritare
perde (UAH 40-150.) por nën xhami për të instaluar ekranin reflektues.
Në rastin e parkimin e makinave është e mirë për të vënë në hije, por në qoftë se është e pamundur
¯-të mbuluar të mbuluar mbrojtëse (150 UAH) .. 2. Mbajtur makinën tuaj të pastër
Të bojës mbi një dielli aktive është e rrezikshme,
që është djegur bojë. Prandaj, edhe më i vogël
ndotja e makinave lokale nevojë urgjente për të larë (pleh sidomos shpendët)
përndryshe do të zbehet bojë pabarabartë dhe makina është e mbuluar me dukshme
spote. 3. Nëse ajrit të ftohtë është dosed në vapë të le
për të "lobovuhu" rrymë e ajrit të ftohtë për shkak të luhatjeve të temperaturës xhami
bëhet e brishtë, ajo mund të ia plas edhe. Prandaj, ju duhet së pari të qetësoheni
Kabina ajrore: për të drejtuar rrjedhën nëpër shfryn ajër qendror dhe krah në
panel instrument, dhe vetëm pas 2-3 minutash, të përfshijnë të ajrit të kondicionuar të plotë
pushtet. 4. Riparimi Glass Kujdes i veçantë duhet
respektojë nëse xhami ka një flake të vogël: në të nxehtit mund të
ia plas (sidomos nëse makina disa ditë qëndroi në tokë të pabarabartë,
favorshme për përkulje të trupit). Për këtë arsye, madje tepër i hollë për të çara
riparimin në kohë, · është një shërbim të rendit të 100 UAH. dhe e reja
¯ xhami nga 700 UAH. 5. Keep model motor njohur
në një ditë të nxehtë - të thyer në mes të rrugës e makinave, e cila nga nën kapuç
belching me avull. "Valë" është më e lehtë për të parandaluar se sa të merren me pasojat e saj.
Pra, para se të shkoni shikoni për një mbeturinat qelizë bllokuar radiator (pluhur,
poshtë), dhe sensor termostat dhe nga ana operative tifoz të përkryer.
Mbinxehje Engine mund të çojë në parakohshme riparuar, por kjo është të paktën
UAH 7000. shpenzimet. Klasifikuar si një sistem ftohës - 10-20 herë më e lirë.
Por vetëm në rast, ju duhet të mbajnë me vete në bagazhin me një kapacitet rezervë
ujë të distiluar ose antifriz - në qoftë se për ndonjë arsye, ftohje
lëngshme drenazhuar pjesërisht, ju do të mund të derdh të lëngshme dhe të qasshme
riparim në vendin e pushtetit të vet. Ajo duhet të përfshijë me kapacitet të plotë
sobë - ajo do të marrë ngrohjes nga motorit në kabinë. 6. Mos te trupezuar me mbeshtjelljen frenat
Në verën e telashe mund të ndiqen dhe sistemin e frenimit. Kryesor
dy probleme: overheating fërkime elementet (pads, disqe) për shkak të mëdha
ngarkesave dhe valë vaj e frenave. Rrezik të lartë lind
kur ngarje në rrugët malore, ku dështimi i sistemit të frenimit është i
shkaku i aksidentit të tmerrshëm. Për të shmangur probleme me pads dhe disqe
Përdorni vetëm pjesët e cilësisë, të cilat edhe pse më të shtrenjtë në 1, 5-2
herë Sino-turke e prodhimit, por hardier shumë. Përveç kësaj,
në rrugët malore të parandaluar ngrohja e frenat apo fikur tufë
- Përdorimi engine frenim. Në mënyrë që të marrin ngrohjes nuk vlim frenave
të lëngshme, është e nevojshme çdo dy vjet për të prodhuar zëvendësimit të tij (lëngun e vjetër
grumbulluar lagështi dhe ndryshimet pronat e saj, madje edhe në 120 gradë në vend të 180-200).

Share This Post: