Kriza financiare dhe ekonomike ka goditur ndërtimin e brendshme
tregut.

Zhvilluesve të huaj u projektet e tyre, e cila zë të lartë ka deklaruar
më parë. Përveç kësaj, shumica e punëtorëve të ndërtimit të Ukrainës, të paaftë për t'i bërë ballë sulmit
dislokimit ekonomik, objektet e ngrira në fazën e zbatimit dhe refuzuan të
të projekteve të reja. Sipas operatorëve të tregut, sot pezulluar
rreth 80% e projekteve të ndërtimit, shumica e kohës së mbetur u përgatitur për ruajtjen.
Nuk është kursyer udhëheqësit e humbjes dhe të industrisë, i cili, ndërkohë, mos e humb
optimizëm dhe se si kjo strategji edhe në një krizë të priren për të parë "pro"
të rrisni biznesin tuaj. Drejtori i Përgjithshëm i ndërtesës
Kompania MTT Nikolai Tolmachev, sot kërkesa është e barabartë me propozimin, dhe tashmë
ka një stabilizim gradual në tregun e shtëpive - si primare
dhe të mesme. Ndryshime të menjëhershme - rënia apo rritja - në afat të shkurtër
zhvilluesit nuk presin. "Para së gjithash, të tregut të pasurive të patundshme sot është
korrigjim në kontekstin e marrëdhënies "çmim-." Askush nuk ishte më atje
dyshim se çmimi i pasurive të patundshme duhet të lidhen me cilësinë e tij "-
Nikolai tha Tolmachev. Ai vëren se në rrethana të tilla, kompania
ndjen avantazhin e tij të rëndësishëm ndaj konkurrentëve. Më
Sipas një menaxher të lartë, një krizë - kjo është veçori të përparuara. Në një kohë kaq të
Kompania duhet të prodhojnë produktin më të lartë të cilësisë, por
të shpëtoj të shpenzimeve, pa të cilën mund të jetojnë. Kjo është rruga
zhvillimit që ai zgjodhi për krijimin e tij të krizës financiare. "Sot
absolutisht duhet të kontrolloni të gjitha pikat e shpenzimeve të biznesit tonë
dhe do të shfaros ata që nuk janë prioritete, "- thotë
përvojë, z. Tolmachev. Sipas tij, u bë zgjedhja më i kujdesshëm i furnizuesve
dhe kontrollin e debitorëve, të ulët - pragun për tender. Një tjetër anti-krizë
masë që praktika Nikolai Tolmachev në kompaninë e tyre - për të diversifikuar
burimet e të ardhurave. Në vitet e fundit ndarjen ndërtimin e MTT- punë
vetëm në faqet e tyre, por në kushtet aktuale dhe të pajtohet për
Kushtet e përgjithshme e kontratës. "Në të ardhmen e afërt kemi në plan të marrin pjesë në tendera
për ndërtimin e objekteve të infrastrukturës, e cila do të jetë e garantuar financimi.
Ne e shohim këtë si të ardhura të rregullta për të mbështetur të gjitha vertikale
biznesit të integruar ", - tha CEO. Lev Partskhaladze, Kryetar
Bordi i Drejtorëve të kompanisë «shekullit XXI", jo pa arsye quhet të qëndrueshme dhe të vazhdueshme
menaxher. Me ardhjen e krizës, kapitalizimit kompanisë së tij në treg ka rënë ndjeshëm,
filloi të përjetojnë vështirësi të mëdha financiare, që i detyroi të menaxhimit të braktisin
si nga projektet individuale, si dhe nga bizneset në përgjithësi. Pavarësisht nga
këtë, nuk Leo Partskhaladze ulur duart e tij, si zhvilluesve e tjera,
dhe filluan të mendojnë përmes skemave të përmirësimit gradual të ndërmarrjes. "Ne duhet së bashku
Ekipi për të formuar një strategji për menaxhimin e krizës në afat të shkurtër dhe të mesme
periudhave. Me sjelljen e tyre, udhëheqësi duhet të fut në shpresën kolektive dhe besim
në se ka zgjidhje të fuqishme të reja për këtë problem ", - tha z. Partskhaladze.
Në pranverën e hershme të kompanisë «shekullin XXI", miratuar një updated
pesë-vjeçar të zhvillimit deri në 2014. Dokumenti është i bazuar në vlerësuar
rimëkëmbjen e tregut gjatë pesë viteve të ardhshme. Për të siguruar kapital,
menaxhimin e kompanisë vendosi për të ristrukturuar eurobonove e saj
një interes $ 175,000,000, me të borxhit prej 8, këto 75 milionë eurobondit
ishin lëshuar në 2007, dhe në kushtet e lirimit, piqen
fillon në maj 2010. Ndërkohë, data e interesit për shkak është shumë më afër
- Maj të këtij viti. Mbajtësit Eurobondit u ftuan të dy të jetë e mundur
opsionet e ristrukturimit, njëri prej të cilëve përfshin zgjatjen e
shlyerjes deri në 2014, dhe e dyta - deri në vitin 2012. Duhet theksuar se ky
masë është shumë në kohë, duke pasur parasysh se parashikimet të saktë mbi
, Kur do të përmirësojë pozitën e kompanive që operojnë në tregun e pasurive të paluajtshme
nuk mund të bëjë edhe lojtarët më me përvojë. Rregulli kryesor i suksesshëm
menaxherët e kompanive të ndërtimit - nuk heqin dorë dhe të mos përpiqet të presë
krizës. Kjo "balsamim" mund të jetë fatale për një premtuese
biznesit. Ndërtimi i 1 Përgjithshëm Mykola Tolmachev
Drejtori i MTT- 2 Orlenko Nikolai president CORPORATION "Ukrrestavratsiya"
3 Partskhaladze Leo Revazovich kryetari i shekullit XXI 4 Zhivitsky
Oleg Drejtori i Përgjithshëm, Vladimir Konstantinov SOLSTROY 5
A. Presidenti i Consol Ltd 6 Shilyuk Peter S. Presidenti HK "Kyivmiskbud"
7 Mkhitaryan Arthur Nverovich president CORPORATION "Poznyakizhilstroy" 8 Glimbovsky
Alexander Vatslavovich CEO i Altis-Holding Sergej 9 Samusev
V. Presidenti i Korporatës, "Golden Gate" 10 Kocherga Vasily Mikhailovich
Kryetari i Bordit, Menaxhimi KIEVPODZEMDORSTROY-2 11 Yury Povarnitsyn
A. Kryetari Planeta-BUD 12 grepa Leonid Yakovlevich
Drejtori STIKON 13 Petrenko Boris CEO Aerobud
14 Isaku Valentin president CORPORATION "KAPITALIN" 15 Zaporozhets
Viacheslav TEKNOLOGJIA CEO MODERNE E NDERTIMIT
16 Petrenko, Vladimir Ivanovich Kryetari KIEVMETROSTROY 17 Karpenko
Yuri CEO i BAZA-18 SOLSIF Bricjapi Roman Bogdanovich
Drejtori i SC "FRAME" 19 Vlasov Viktor V. CEO GRUPI POWER
20 Belokur Alexander CEO e besimit "Kyivmiskbud-1"
MI. Pyetje MP vilë si një reduktim në vëllime të ndërtimit,
për shkak të krizës financiare dhe ekonomike, kryesisht reflektohet
në tregun ukrainas e materialeve të ndërtimit. Supozohet se në e ardhshme
gjashtë muaj, madhësia e tregut do të reduktohet me 40%. Këtë vit, thonë ekspertët
Ai është në nivelin e 2006-2007 dhe të konsoliduar në duart e disa
lojtarët. Pavarësisht nga udhëheqja e tyre, ata mendonin më të fuqishëm
vështirësi financiare. Pjesëmarrësit e tregut pranojnë se shumica e
Kompanitë e Ukrainës u mungonte përvoja në situata krize. Prodhuesit
materialet e përdorura për rritjen, dhe të gjitha strategjitë janë bazuar mbi atë se si
mbajtur me tregun në zhvillim të shpejtë, si ajo rritur pjesën e saj.
Rënia e shumë prej tyre kapur në befasi. Një nga kriza që rezulton
trendet, i cili mund të luajë në duart e prodhuesit vendas, u bë e
rritje çmimi prej 15-20% të produkteve të importuara. Ukrainian kompanitë e çmimeve të tyre
produkti nuk ka hequr ende. Nga ana tjetër, sipas pjesëmarrësve të tregut,
Çështja çmimi mund të ndikojë negativisht në prodhimin e lojtarëve të vogla - të
të ulur koston e materialeve që ata janë të gatshëm të sakrifikojë cilësinë. Tjetër
politikave të përmbahen prodhuesit më të mëdha. "Me qëllim për të stabilizuar situatën
në treg, kompania jonë ka e rritjes së çmimeve për produktet e saj për shkak të përkohshme
përfitimit të reduktuar ", - tha Vladimir Soha, CEO
"Henkel Bautechnik (Ukrainë)." Aspekti themelor i anti-krizë politikën e tij
- Nuk ka shkurtime në prodhim dhe stafit. Sipas
Z. Sokhi, fushat kryesore të anti-krizë "Bautechnik strategji Henkel
(Ukrainë) "në vitin 2009 janë ruajtjen e cilësisë, strukturimin e biznesit
dhe forcimin e pozitës në treg. Situata e tanishme në ekonominë e shkaktuar
kompani të menaxhimit për të mobilizuar dhe të marrë në zhvillimin edhe më të mëdha të kompanisë.
Së shpejti të nisë prodhimin e bimëve e pestë në rajon Lviv.
Kështu, kapacitetin e tij do të jetë operacionale në të gjitha
rajonet e Ukrainës, e cila do të reduktojë kostot e logjistikës. Tjetër
masë e marrë nga drejtuesit, në mënyrë për të shpëtuar, - linjat e prodhimit të drejtuar
ngjitëse paketimit. Më parë, ky produkt është e mbushur në Rusi. "Nëse ne
kanë mbajtur skemës së vjetër, kostot në rritje të transportit do të ndjeshëm
produkt më të shtrenjtë ", - tha Vladimir Soha. Zhvlerësimit të mprehtë
hryvnia seriozisht ndikuar në ecurinë e WPK. "Tona
borxhet ndaj furnizuesve brenda disa javësh, u rrit në UAH
60%. Pasojat e këtij shoku ne ndjehemi në këtë ditë ", - tha Oleg
Goncharuk, Presidenti i WPK. Ndërkohë, menaxhimin e kompanisë trajtohen
me ankth, tha ai, në kohë për të ndryshuar planet taktike për të sjellë ata në linjë
me realitetet e reja të tregut. Sipas z. Goncharuk, është shumë e rëndësishme për të rregulluar
strukturën organizative të ndërmarrjeve, sistemi i shitjeve të, strukturën e vëllimit
dhe gjeografia e tregut që do. Gjëja kryesore - të provoni sa më afër
parashikojnë situatën. Prodhimin e një Vladimir Soha stoymaterialov
CEO G. Henkel Bautechnik (Ukrainë) 2, Oleg Goncharuk
Presidenti Anatoliyovich TPC 3 Gavrish Alexander CEO
Knauf GIPS Kiev 4 gjëndër Valery G. CEO Slavutskii
Kombinoje "Budfarfor" 5 Otto Lohse CEO DICKERHOFF (Ukrainë)
6 Pipa Vladimir V. NDERTIMIT CEO FABRIKE përzierjet
"BudMajster" 7 I. Kuzmenko Tamil drejtori Valery ATEM 8 Golovashov
Kryetari Polikarpovich e infarkt betonit bimëve.
S. Kowalski 9 Irina Fedorova CEO Arsenal QENDRA
10 Onoprienko Andrey president AVISTA 11 Voitenko Sergey
CEO AGROMAT 12 Obukh Yuri Stepanovich Drejtor Ruukki Ukraine
13 Perijá Anatoli kryetari Darnitsk W-D betonit 14
Sergej Alexeev BIMĖVE kryetar BETON
STRUKTURAT № 15 Jan Dalichuk Igor CEO Slobozhanska
BUDIVELNA KERAMIKA 16 Lukyanets Sergei Anatoliyovich Kryetari
Bahchisaray "BUDINDUSTRIYA" 17 Zadkovetsky Boris
Drejtor Ekzekutiv i FORUM-DS 18 Vegerinsky Përgjithshëm Z. Vladimir
Drejtori Yugcement 19 Galchev Dennis Ilich EUROCEMENT CEO
GROUP - Sergej UKRAINE Yershov 20 Anatoliyovich drejtori Fomalhaut

Share This Post: