7 kreditorët më të mëdha të huaja të bankës " Nadra " themeluar një komitet koordinues .
Është thënë banka " Nadra " .

"Si pjesë e ristrukturimit të borxhit të bankës së huaj" Nadra "
nënshkruan një marrëveshje mbi caktimin e komitetit drejtues që përfshin shtatë të mëdha
Kreditorët: Commerzbank, Fortis Bank NV Nederland, Cooperatieve Qendrore
Raiffeisen-Boerenleenbank B.A. (Rabobank) dhe Bank Plc si standard
bankave mëmë dhe Cargill Shërbimet Financiare Ndërkombëtare, NLB Interfinanz,
OTP Bank si anëtarë të Komitetit Koordinues, "- tha në një deklaratë.
Objektivat kryesore të komisionit koordinuese janë: zbatimi i ndërmjetësimit
Roli në mes të "Nadra" bankë dhe huadhënësve në negocimin e ristrukturimit;
koordinimin e negociatave, përfaqësimit të klasave të ndryshme të kreditorëve
(Huatë nga donatorët dypalësh, kredi të botohet njëkohësisht dhe financimin e tregtisë).
Banka "Nadra" dhe komitetit drejtues pret për arritjen e shpejtë
marrëveshje për ristrukturimin e borxheve të huaja të bankës. Administratori i përkohshëm
Banka "Nadra" Shën Valentinit Zhukovskaya shpreson për përfundimin e suksesshëm të negociatave
dhe konsideron thashethemet pabaza në lidhje me likuidimin e mundshme të institucioneve financiare. "Më shumë
dhjetë muaj në shtyp vazhdimisht ka qenë thashethemet në lidhje me likuidim. Por
Banka operon në krizën globale financiare dhe, për më tepër,
treguar vazhdimisht një trend pozitiv për të rivendosur normale
aktivitetit ", - tha Zhukovskaya. Ministria e Financave vlerëson të jashtme
detyrimeve të "Nadra" bankë, në 870 milionë dollarë. Siç është raportuar, në bazë të
Ministria e Financave, kreditorëve të huaj të "Nadra" Banka është 100 kompanitë ndërkombëtare
bankat dhe fondet nga 20 vende të botës. Më shumë se gjysma e borxhit të përgjithshëm
llogari për borxhin, si pjesë e financimit të tregtisë, kryesisht
garantuar nga agjencitë e kredive të eksportit dhe të bankave të shteteve udhëheqëse (në
përfshirë, SHBA Eximbank, SACE, Hermes, Atradius). 20% - në vonesë
Eurobondit, i cili është bërë duke e vendosur organizatori i Bankës HSBC (UK).
Pjesë të borxhit të varur të bankës në shumën 60.000.000 $
përket ish aksionerët e bankës. Sigurimi se borxhi i akteve
paketë në 51% të aksioneve të saj. Në vitin 2008, një tjetër ish-pronarëve të "Nadra" bankë
për ristrukturimin e institucionit financiar ishte përfshirë financiare
Këshilltari - globale e investimeve bankare Rothschild.

Share This Post: