" Ukrmetrteststandart " suspenduar certifikatat e konformitetit kompanive
Hipp dhe Humana për një numër të ushqimeve të fëmijës që përmbajnë ushqim
niseshte dhe miell gruri .

Kjo është thënë nga përfaqësuesit e kompanive dhe të punëtorëve Ukrmetrteststandarta "
në një konferencë të përbashkët për shtyp mbi sendet e problemit
Ligji i Ukrainës "Mbi ushqimi fëmijës." Shefi i certifikimit të laboratorit të ushqimit
Produkt Ndërmarrja "Ukrmetrteststandart" Tatiana Shataeva raportuar se shkaku
CRL Kompanitë Hipp dhe Humana ishte një protestë të qytetit Kiev
Prokurori i kërkuar në përputhje me nenin 9 të Ligjit të Ukrainës "Mbi ushqimin fëmijë"
i cili ndalon përdorimin e niseshte ushqimit dhe miellin e grurit në prodhimet e
ushqim për fëmijë. "Ne nuk kishte arsye për revokimin e certifikatës, por ne
kishte për të bërë atë. Të gjitha përmes një gabim për të ardhur keq në ligj, por ka
ligjit, ajo duhet të kryejë, "- tha ajo. Sipas T. Shataeva, nga 13
varieteteve të produktit certifikata Hipp anulohet për 6. Në situatën Humana
edhe më keq - të 53 pikat është e ndaluar për të realizuar 36 lloje të produkteve.
Drejtori i LLC "Ukraina Hipp," tha Natalia Sinelnik se kompania do të
kundërshtuar vendimin "Ukrmetrteststandarta", edhe pse unë kuptoj se fundit
janë bërë peng të situatës. Përfaqësuesit e pesë prodhuesve kryesorë
fëmijës ushqim (Hipp, Humana, Nestle, Semper dhe Hame), së bashku me ekspertë
Ministria e Shëndetësisë deklaroi se arsyeja për tërheqjen nga 16 korrik 2009
Viti i shitësit e ushqimit të fëmijës që përmban ushqim
niseshte dhe miell gruri, është një gabim ligjor. Për shkak të kësaj,
Sipas prodhuesit, me raftet e dyqaneve të Ukrainës mund të zhduket
60% e ushqimit të fëmijës. Sipas ekspertëve, neni aktual 9
Ligji i Ukrainës "Mbi ushqimi fëmijës" në vend të përdorimit të ushqimit ndalimit niseshte
dhe miellin e grurit gjatë marrjen e një produkti mish përmban një ndalim
përdorin këto komponentë gjatë prodhimit të të gjitha produktet për fëmijët
furnizimit. Ndihmë. Ligji i Ukrainës "Mbi ushqimi fëmijës" hyri në fuqi më
1 janar 2007. Neni 9 i Aktit thotë: "Mos e përdorni
në prodhimin e ushqimit fëmijës mekanikisht deboned, mish fsheh
, derri niseshte, ushqim, miell gruri, produkte hydrated
soje dhe derivatet e tij, dhe përzierjet e erëza, përbërja e të cilave
përfshin shtesat paregjistruar ushqimore. "

Share This Post: