Orientimi i ekonomisë me performancën makroekonomike të tepërt ka dobësuar
efektivitetit të luftës me krizën e qeverisë dhe çoi në pabarazitë në
buxhetin, taksat, pensioneve dhe të politikës monetare.

Si shërbimi për shtyp presidenciale, ky vlerësim i dha Presidentit
Viktor Yushchenko, gjatë një tryezë të rrumbullakët me përfaqësuesit e zonave perëndimore të mediave
vendit. "Qeveria nuk ka guxuar ta thonë të vërtetën, se makroekonomike
skenar në vitin 2009 për shkak të politicking dhe dëshira për të parë statistikat e vetmja
me një shenjë plus ka çuar në qeverinë simuluar një model ekonomik
zhvillimin dhe modeli buxhetore që nuk i jep një përgjigje në një sistem të krizës
masa ", - tha ai. "Ne duhet të jemi realistë dhe të kuptojnë se çfarë sfidat tona pritet të
dhe pastaj ne mund të japim një përgjigje serioze ", - theksoi Presidenti.
V. Jushçenko shprehu shpresën se qeveria do të bëjë politikat e saj më të
adekuate, pasi ajo do të përqëndrohet në kërkesat e ndërkombëtare
Fondi Monetar, i cili ka përfunduar një program bashkëpunimi. Veçanërisht
Kërkesat e tilla përfshijnë reformimin e tregut të gazit, kompania
"Naftogaz Ukrainë", heqjen e një sërë vendimesh të qeverisë populiste dhe
si. "Ne duhet të kuptojnë qartë se përgjigja për këtë, kur Ukraina do të
e krizës, një qind e pesëdhjetë varet nëse do të kemi një të ashpër
Politika fiskale dhe politikën e reformave të thella ", - thotë kreu i shtetit.
Presidenti bëri thirrje për të ndryshuar buxhetin ashtu siç është bërë në vende të tjera
për të kapërcyer krizën, që përfshinte një rishikim i shpenzimeve
pjesë, duke përfshirë edhe shpenzimet administrative. Kryetari i Shtetit paralajmëroi
emisionet nga përdorimi i zgjidhjeve për problemet buxhetore. Pra, unë jam i bindur
Presidenti, qeveria mund të shkaktojë inflacionin. "Është e rëndësishme për të kuptuar
se shtypi nuk është burim. Zgjidhni nga NBU disa tentative
pagesat - është populizmi, ajo nuk është e vërtetë. Për shkak të kësaj politike që po ndodh në inflacion ",
- Përmblodhi Presidentit. Adresa e përhershme: http://www.unian.net/ [
,"],["http://www.unian.net/]

Share This Post: